Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi Kabul Etmedi Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi... - Son Dakika
Güncel

Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi Kabul Etmedi Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi...

Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro\'luk Teklifi Kabul Etmedi Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro\'luk Teklifi...

Almanya'da yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan ve hakkında soruşturma başlatılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Başsavcılığı'nın dava dosyasının 20 bin euro karşılığında kapatılması teklifini...

10.04.2013 13:30

Almanya'da yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan ve hakkında soruşturma başlatılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Başsavcılığı'nın dava dosyasının 20 bin euro karşılığında kapatılması teklifini kabul etmedi.

Hannover Savcılığı, Wulff'un Aşağı Saksonya Eyaleti başbakanlığı döneminde Almanya'nın Sylt kentinde geçirdiği tatilin masraflarını film yapımcısı David Groenewald'ın karşıladığı iddialarına ilişkin soruşturmada Alman yasalarına göre 'bir çözüm bulmak' için masaya oturuldu. Wulff'un avukatları Hannover Savcılığı, Groenewold'a 20 bin euro ödenmesi koşuluyla dava dosyasını kapatmak için teklif götürdü. Wulff'un avukatları Almanya eski Cumhurbaşkanı'nın suçsuz olduğunu bu önerisi kabul etmesi halinde ceza almayacağı halde suçsuz olmadığı yönünde hüküm de bulunmayacağını hatırlatarak bunu kabul etmedi. Bu durumda Wulff hakkında dava açılmasının gündeme geleceği belirtildi.

Stuttgarter Zeitung, Almanya'da ilk kez bir Cumhurbaşkanı'na karşı soruşturma sürdürüldüğünü, yüksek beklentili soruşturmada savcıların bu beklentileri karşılayamadığını ifade ederken, 'Savcıların detaylara takılması ve ne kadar çok sayıda kişinin bu soruşturmada görevlendirildiği düşünülürse, ölçülerin dışına çıkıldı. Zanlılara hiç de yakışık almayan baskı yapıldı. Savcılar hukuki açıdan tartışmaya açık yöntemlerle çalıştı. Ellerinde kalan zayıf iddialar da akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Bir soruşturma başlatmak gerçekten de gerekli miydi Hukuki açıdan yanlış olan bazı davranışlar kanıtlarıyla ortadaydı. İthamlar doğru muydu Hayır. Çünkü savcılar zorlukların üstesinden gelip Wulff'a soruşturma dosyasıyla ilgili adil bir teklif götürmeliydi diye yazdı.

Hessische Niedersächsische Allgemeine gazetesi de Wulff'un bu davadan zarar almadan sıyrılacağını yazdı. Gazete, eski cumhurbaşkanının Springer Yayınevi'ne skandal bir şekilde baskı yaparak, artık görevini ifa edemeyecek bir duruma gelerek istifasını elleriyle hazırladığını, bu olay kapandığında, 'Wulff ve Cumhurbaşkanlığı makamı medya, yargı ve siyasi kültürümüz de kaybetmiş olacak' diye yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi Kabul Etmedi Wulff, Savcılığın 20 Bin Euro'luk Teklifi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement