Yalıkavak'ta Coşkulu Açılış - Son Dakika
Güncel

Yalıkavak'ta Coşkulu Açılış

Yalıkavak\'ta Coşkulu Açılış

Yalıkavak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yenilenen meydan ile birlikte Atatürk Anıtı'nın açılışı gerçekleşti.

28.06.2013 11:26

Açılışa yüzlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla katıldı.

Yalıkavak Belediyesi tarafından geçtiğimiz kış aylarında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yenilenen meydan ve Atatürk Anıtı'nın açılışı için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik öncesinde gerçekleştirilen kokteylde Yalıkavak'ya yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların yanı sıra Ali Şen, Şansal Büyüka, Yurdaşen Karahasan, Devlet Sanatçısı ve Dünyaca Ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal gibi isimlerde yer aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Şen, Bodrum'un çok özel bir yer olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bodrum binlerce insanı ağırlayan oldukça özel bir yer. Yalıkavak'ta bu özel yerin önemli noktalarından biri. Mustafa başkan çok mühim çalışmalar yaptı. Altyapı ile ilgili üst yapı ile ilgili çok fazla yol aldı. Ben Bodrum'a gelen tatilcilere şunu söylemek istiyorum. Yollarda neden çukur var demesinler. Bu belediyeler küçük imkanlarla büyük işler yapmaya çalışılıyor. Bizde Avrupa'da ki gibi ek vergiler yok. Bu vergiler olsaydı buradaki belediyelerin işi çok daha kolay olurdu. Tabi önümüzdeki süreçte yarımadanın tek belediye tarafından yönetilmesi söz konusu . O zaman imkanlar daha farklı olabilir"

Açılış öncesinde kokteyle katılanlarla tek tek tokalaşan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan meydandaki vatandaşlarla da sohbet etti. Tüm konukları dolaşan Saruhan 'a eşi Hülya Saruhan'da eşlik etti. Başkan ve eşi davetlilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Hababam Takımı Tam Kadro

Yalıkavak'ta gerçekleşen birçok projeye gönüllü olarak destek veren ve beldede yaşayan yaşlılardan oluşan Hababam Takımı açılış programına tam kadro katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve üzerlerinde Hababam Takımı yazan tişörtleriyle dikkat çeken yaşlılara Başkan Mustafa Saruhan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kokteylin ardından gerçekleşen açılış programına, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Yalıkavak Belediyesi Meclis üyelerinin, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, CHP Muğla eski milletvekilleri Fevzi Topuz, Fahrettin Üstün'ün yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meydanın inşasında katkısı bulunan Bilgili Holding Kurucusu Abdülhakim Bilgili, Palmarina, Y. Mimar Faruk Yorgancıoğlu, Hamdi Erdoğan Mimarlık Atölyesi, Y. Mimar Ahmet Iğdırlıgil, Peyzaj Mimarı Jülide Tuncel, Mimar Heykel Tıraş Pınar Doğan, Güneşli Mühendislik, Aydın Polatcan, Çağdaş Holding, Sirmensan Aş.La Maison Yalıkavak, Ali Fuat Gandur, Seba Vadi İnşaat ve Hedef İnşaat'a teşekkür plaketi verildi.

Programda konuşan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan vatandaşların katılımıyla meydanın ruh bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sizlerin katılımıyla bizim yapmış olduğu bu çalışma nihayete erdi. Bu gün gelişmiş ülkelerde kasabalarda mutlaka meydanlar vardır. Bu meydanlarda sürekli etkinlikler ve toplantılar düzenlenir. Bizimde burada bir meydanımız vardı ancak keşmekeş içerisindeydi. Bu meydan Yalıkavak'ta yatırım yapanların katkılarıyla yenilendi. Malumunuz bir dah seçimlerde büyük bir ihtimalle belediyelerimiz kapanıyor. Bizler belediyemiz kapanmadan elimizden gelen tüm imkanları kullanarak yollarımızı, altyapımızı tamamlayarak işleri bitirmek durumundayız. Bu çalışmaları burada yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere gelen misafirlerimiz içinde yapıyoruz. Gece gündüz çalışarak bu işleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Mevcut meydanımızda bulunan Atatürk Anıtı'nı yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ulu önderimize yakışır bir anıt oldu. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum"

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan Yalıkavak Belediyesi'nin birçok çalışmaya imza attığını ifade ederek, "Yalıkavak'ta belediyemiz birçok çalışmaya imza attı. Yollar yapıldı, kanalizasyon çalışması yapıldı, artıma yapıldı. Ancak bence en önemli çalışma burada yapılan bu meydan çalışması ve Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün Anıtı ile ilgili olan çalışmaydı. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle, şükranla anıyorum. Bu çalışmalarda emeği olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler Atatürk Anıtı'nın önünde bulunan kurdeleyi keserek anıtın ve meydanın açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesinde üzerlerinde Atatürk portreleri bulunan tişörtler ve meşalelerle meydana giren gençler anıtın etrafında bir çember oluşturdu.

Yalıkavak Burçak Işımer Dance of Blue Bale Stüdyosu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen gösteri büyük beğeni topladı. Özellikle miniklerin Onuncu Yıl Marşı ile yaptıkları gösteriye meydanı dolduranlar ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik ettiler.

Açılış programı Ottoman Dans Topluluğu'nun "Cumhuriyetin varoluşu gösterisiyle devam etti. Gece Yalçın Özden Tiyatrosu'nun "Dün bugün yarın" isimli oyunuyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalıkavak'ta Coşkulu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement