"Yaşam Tarzı Endisi Var" - Son Dakika
Güncel

"Yaşam Tarzı Endisi Var"

"Yaşam Tarzı Endisi Var"

Kılıçdaroğlu: Yaşam Tarzı Endişelerini Gidermek Başbakan'a Ait

21.01.2011 16:41  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TÜSİAD toplantısında yaptığı "Biz yaşam tarzına saygılıyız" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek "Gerçeği yansıtmış olsaydı o endişeler Sayın Başbakan'ın önünde dile getirilmezdi. Demek ki böyle bir endişe var. O endişeleri gidermek de endişeyi yaratana ait, Sayın Başbakan'a ait" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanları toplantısında girişinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmralı'da hükümlü bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Beni ev hapsine çıkarmazsanız ateşkes sona erer" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "AKP Hükümeti'nin Öcalan'la yaptığı pazarlığın bir sonucu. Biz de pazarlığın sonucunu bekleyeceğiz. Eğer Türkiye bu pazarlık süreci içine sokulmuşsa her şeyi tartışırız. AKP bu süreçte zaten yanlış yapmıştı, o yanlışlıklar öyle anlaşılıyor ki bundan sonra devam edecek" dedi.

- "EYLEMCİ ÖĞRENCİLER DE GELSİN, SÖZ VERİYORUM ONLARI DİNLEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, bugün basına yansıyan Mesut Yılmaz, Zeki Sezer gibi isimlerin CHP'ye katılacağı yönündeki haberleri gazetelerden okuduğunu ve bu konuda bilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla görüşmekten son derece mutlu olacağını bildirirken, "Protestocu öğrencilerle de görüşür müsünüz?" sorusunu ise "Eylemciler gelirse onlarla da görüşürüm. Bizim için eylemci olan olmayan, hiç önemli değil. Önemli olan hepsinin öğrenci olması. Bütün öğrenciler gelsin, bütün düşüncelerini dile getirsinler, söz veriyorum ben onları sonuna kadar dinleyeceğim" şeklinde yanıtladı.

- "GERÇEKER'İN GÖRÜŞMELERİ OLUMLU BİR GELİŞME"-

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Anayasa Mahkemesi Kanunu üzerindeki görüşlerini bildirmek üzere yaptığı görüşmelerin son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Yargıtay Başkanı'nın basın toplantısı yapıp eleştirilerini dile getirmesi bana göre yeterli olmayabilir. Doğrudan doğruya TBMM Başkanıyla, Sayın Cumhurbaşkanı'yla görüşerek endişelerini dile getirerek daha verimli sonuç alabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

- "YAŞAM TARZI ENDİŞELERİNİ GİDERMEK BAŞBAKAN'A AİT"-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın dün TÜSİAD toplantısında yaptığı "Biz yaşam tarzına saygılıyız" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek "Gerçeği yansıtmış olsaydı o endişeler Sayın Başbakan'ın önünde dile getirilmezdi. Demek ki böyle bir endişe var. O endişeleri gidermek de endişeyi yaratana ait, Sayın Başbakan'a ait" dedi. Kılıçdaroğlu, partiye yeni katılımlar olup olmayacağı yönündeki soruyu "Beraber göreceğiz" şeklinde yanıtlarken Yalçın Küçük'ün "CHP ve MHP liderlerinden Ergenekon tutuklularının milletvekili adayı gösterilmesi için randevu talep edeceğim" açıklamasını şöyle değerlendirdi:

"Sayın Yalçın Küçük randevu isterse bir yurttaş olarak veririz tabii, niçin vermeyelim arkadaşlar? Herkes gelip bizimle görüşmek, düşüncelerini aktarmak isteyebilir. Sonunda biz kendi düşüncelerimizi kendimiz oluştururuz."

- "VALİLER İKTİDARIN YANDAŞI GİBİ DAVRANIRSA ELEŞTİRİRİZ"-

Başbakan Erdoğan'ın Danıştay'ın ALES'e türbanla girilemeyeceği yönündeki kararını "Hukuksuzluk" olarak nitelendirmesini doğru bulmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, "Yargıya saygılıysanız o karara da saygı duyarsınız. O kararı eleştirirsiniz ama hukuksuz bir karar olarak söylerseniz o zaman uygulamayın. Yargıyı mı kaldıracaksınız? Yargıya karşı önyargılı yaklaşmak doğru değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Solda Lale Devrimi" projesinin, Nazmi Kavasoğlu'nun bir önerisi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Valiler Toplantısı'nda yaptığı açıklamaları değerlendirirken "Valiler hem hükümetin, hem devletin temsilcisidir. Onlar siyasal iktidarın bağımlısı olmak durumunda değiller. Yasalar da bu izni vermiyor valilere. Ama Sayın Başbakan valileri, iktidarın propagandasını yapan şeklinde konumlandırmak istiyor, bu doğru değil. Valiler yasaların kendileri için öngördüğü görevleri yapmalılar, bütün siyasi partilere eşit olmalılar, ama iktidarın yandaşı gibi davranırlarsa biz eleştireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Yaşam Tarzı Endisi Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement