Yemen'de Şiddet Olayları: 2 Ölü, 7 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları: 2 Ölü, 7 Yaralı

Yemen\'de Şiddet Olayları: 2 Ölü, 7 Yaralı

Yemen'in farklı bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

30.10.2013 22:03

Yemen'in farklı bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, El-Beyda kentinde gıda maddesi taşıyan bir kamyonete yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yemen'in güneyindeki Şebve kentinde ayrılıkçı "Güney Hareketi" ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma ise harekete mensup 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Hadramevt kentinde polisin Güney Hareketi'nin düzenlediği protesto gösterisini dağıtmak amacıyla ateş açması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Söz konusu hareketin, Ed-Dali kent merkezindeki karayolunu trafiğe kapattığı ve "sivil itaatsizliğe" katılmaları için çalışanların iş yerlerine gitmelerine engel olduğu öğrenildi.

Aden'de ise bir polis karakoluna silahlı saldırı düzenlendiği, 1 polis ile bir sivilin yaralandığı bildirildi.

Sana merkezli bir yönetimi kabul etmeyen Güney Hareketi, ülkede kuzey ve güneyden oluşan birleşik bir devlet kurulmasını talep ediyor. Hareket temsilcileri sık sık bu yönde taleplerle Ulusal Diyalog Konferansı toplantılarını boykot ediyor.

"Güney Hareketi",  Aden ve çevresindeki kentlerde, her hafta pazartesi ve çarşamba günleri "sivil itaatsizlik" günü ilan edildiğini belirterek, "güneyin taleplerinin kabulü" için  söz konusu günlerde iş yavaşlatma eylemlerinin gerçekleştirilmesi çağrısında bulunmuştu. - Yemen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları: 2 Ölü, 7 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement