YİBO Kapanıp İmam Hatip Oldu,Öğrencileri Yeni Okul İstemedi - Son Dakika
Güncel

YİBO Kapanıp İmam Hatip Oldu,Öğrencileri Yeni Okul İstemedi

YİBO Kapanıp İmam Hatip Oldu,Öğrencileri Yeni Okul İstemedi

Mardin'in Derik ilçesinde Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun kapanıp İmam Hatip Lisesi olması nedeniyle öğrenciler,yol kesip eylem yaptı.

11.10.2013 15:29  Güncelleme: 16:22

Mardin'in Derik ilçesinde geçen yıl eğitim gördükleri Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'nun kapanıp İmam Hatip Lisesi olması nedeniyle mahallelerinden 1 kilometre uzakta olan başka okullara gitmek istemeyen öğrenciler, velileri ile yol kesip eylem yaptı. Okullarını geri istediklerini söyleyen öğrenci ve velileri, kendilerine gösterilen uzak mesafelerdeki okullara gitmek istemediklerini söylediler. Derik ilçesinde 520 yatak kapasitesi olan ancak 180 öğrencinin eğitim gördüğü Gazi YİBO bu yıl kapatılarak öğrencileri başka okullara gönderildi. Gazi YİBO'ya ise, ilçe merkezinde bulunan İmam Hatip Lisesi taşındı. Çocukları kendilerine yakın olan Gazi YİBO'da eğitim gören Bahçelievler mahallesinde oturan aileler ve öğrenciler kendilerine gösterilen okulların uzak olduğunu belirterek sabah saatlerine eski okullarına giden yolları taşlarla kapatıp protesto eylemi gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Şube Müdürü Cemal Ayebe ile Derik ilçe Emniyet Amiri Vuslat Kılıç protestonun yapıldığı yere gelerek eyleme son vermeleri için aileleri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren eylemden sonra yolu trafiğe açan aileler ve öğrenciler, sorunun çözülmesini istedi.

Medine Tanrısever adındaki öğrenci velisi, geçen yıl çocuklarının okuduğu okulun bu yıl İmam Hatip lisesine çevrildiğini ifade ederek, "Bizim okulumuzu elimizden aldılar. Çocuklarımızı başka okullara gönderecek gücümüz ve paramız yoktur. Milli Eğitim müdürlüğüne, Kaymakamına, Valiye buşvurduk. Sorunu çözmediler. İmam Hatip Lisesini istemiyoruz. Madem başka okullara çocuklarımız gönderilecek o zaman bize servis tahsis etsinler. Paramız yok, durumumuz yok, yağmurlu, soğuk havalarda çocuklarımızı nasıl göndereceğiz. Valilik bize arsayı temin edin size okul yapalım diyor. Bizler arsayı nereden bulacağız. Sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. - Derik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YİBO Kapanıp İmam Hatip Oldu,Öğrencileri Yeni Okul İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement