1. Sürgün Çay Hasadı ve Tarla Günü - Son Dakika
Yerel

1. Sürgün Çay Hasadı ve Tarla Günü

1. Sürgün Çay Hasadı ve Tarla Günü

Artvin Valisi Cirit: "Çay üretiminin yaklaşık yüzde 11'i Artvin'de yapılmaktadır"

23.05.2014 16:27

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Çay üretiminin yaklaşık yüzde 11'i Artvin'de yapılmaktadır" dedi.

Gıda, Tarım Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Hopa ilçesinin Kemalpaşa beldesine bağlı Selimiye Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde "1. Sürgün Çay Hasadı ve Tarla Günü" düzenlendi. Etkinliğine katılan  Vali Cirit, çay üreticisi kadınlarla bir süre sohbet ettikten sonra çay makasını alarak çay kesmeye başladı.

Türkiye'de çay ekim alanlarının yüzde 9'unun Artvin'de bulunduğunu ifade eden Vali Cirit, "Bilindiği üzere üç ilçemizde çay tarımı ciddi anlamda yapılmaktadır. Bunlar Borçka, Hopa ve Arhavi ilçelerimiz. Dünyada çay tüketiminin 4. sırada olduğu bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Öyleyse çay bizim için stratejik önemi olan tarımsal ürünlerimizden biridir. Biz bugün bir farkındalığı ortaya çıkarmak istiyoruz. Artvin'de çay üretiminin ciddi anlamda yapıldığını da duyurmuş oluyoruz. Biz çayımızın kalitesine de güveniyoruz" diye konuştu.

Vali Cirit, yıllık yaklaşık 120 bin ton üretim yaptıklarını belirterek, "Rize ve Trabzon'dan sonra üçüncü derecede çay üreten illerden biriyiz. Çay üretiminin yaklaşık yüzde 11'i Artvin'de yapılmaktadır. Biliyorsunuz hükümetimiz kilogram başına 1,5 lira yaş çay fiyatı açıkladı. Bu da üreticilerimiz için ciddi bir rakam. Ülkemiz kaliteli çay üretiminde ciddi bir mesafe kat etmiş durumda" dedi.

Etkinlik sonunda çay toplayan kadınlarla fotoğraf çektiren Vali Cirit, hasat yapan kadın üreticilere çay makası hediye etti.

Vali Cirit, Kemalpaşa Çay Fabrikasını ziyaret ederek Fabrika Müdürü Cafer Kefeli'den fabrikanın işleyişi ve durumu hakkında bilgi aldı.

Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Hopa Belediye Başkan Vekili İsmail Uzun, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Ticaret Odası Başkan Vekili Okan Poyraz ile çay üreticisi kadınlar katıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Sürgün Çay Hasadı ve Tarla Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement