10. Gökova Bisiklet Turu - Son Dakika
Kültür Sanat

10. Gökova Bisiklet Turu

Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen, yerli ve yabancı 300 sporcunun katıldığı 10. Gökova Bisiklet Turu başladı.

17.05.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Bisiklet Derneğince düzenlenen, yerli ve yabancı 300 sporcunun katıldığı 10. Gökova Bisiklet Turu başladı. Turun startı verilmeden önce Konakaltı İskender Alper Salonu Bahçesi'nde bisikletçilerle bir araya gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, bu sporun son yıllarda kentte hızla geliştiğini ifade etti.Muğla ve ilçelerinde yerli ve yabancıların bisiklet kullanımını artırmak için rotalar oluşturulduğunu anlatan Çiçek, "Muğla, doğası, ören yerleri, coğrafi yapısı ile bir bisiklet kentidir. 270 kilometrelik bir parkur var. Bu yeterli değil. Bizim, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçelerimizde bisiklet rotalarımız var. Önümüzdeki yıllarda yapılacak etaplar, inşallah bu ilçeleri de kapsar." dedi.Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Levent Sevil de 5 gün sürecek tura Türkiye'deki farklı iller ile ABD, İngiltere ve Almanya'dan 300 bisikletçinin katıldığını söyledi. Sevil, bisikletin hem turizmde bir alternatif hem de bir ulaşım aracı olduğunu tüm topluma anlatmayı amaçladıklarını dile getirdi.Bisiklet turları ile sağlıklı bir toplum için gerekli ortamın yaratılmasını hedeflediklerini de belirten Sevil, "Muğla'dan başlayan turda, Akyaka'ya, Marmaris ve Datça'ya oradan feribotla Bodrum'a geçeceğiz. Daha sonra kıyıdan Ören güzergahından geçerek turu Akyaka'da sonlandıracağız." bilgisini aktardı.

"Yabancı konuklar memnun"

Tura Almanya'dan katılan 57 yaşındaki Dons Behrl, bisiklet sporuna ilgi duyduğunu ve bir çok ülkede turlara katıldığını anlattı. Türkiye'deki bisiklet turuna üçüncü defa katıldığını söyleyen Behrl, Gökova Körfezi'ni ve kıyıları etkileyici bulduğunu, seneye tekrar gelmeyi planladığını dile getirdi.İngiltere'den tura katılan Kirsty Conner da Muğla'daki tura katılan bisikletçileri çok samimi bulduğunu ve turdan keyif aldığını belirtti. Tur sayesinde çok sayıda arkadaş edindiğini söyleyen Conner, "Karşılıklı kültürleri tanıma fırsatı buluyoruz. Gökova Körfezi'nin çok güzel bir manzarası var. Burada insanlar daha sıcak ve daha dost. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar geleceğim." diye konuştu.

"Muğla'nın güzelliklerini keşfedecekler"

Konuşmaların ardından, Konakaltı Meydanı'nda Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından tura start verildi.10. Gökova Bisiklet Turu'na yerli ve yabancı bisikletçilerin yanı sıra bir işitme, bir de görme engelli sporcu katılıyor.Turun ilk bölümü, Ula ilçesinin Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde sona erdi.Bisikletçiler tur boyunca bisiklet ve kampçılık faaliyetini gerçekleştirerek Gökova Körfezi'nin mavi sularını ve Muğla'nın güzelliklerini keşfedecekler.Tur, 21 Mayıs'ta Akyaka'da tamamlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 10. Gökova Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement