15. Müsiad Uluslararası Fuarı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

15. Müsiad Uluslararası Fuarı Açılış Töreni

15. Müsiad Uluslararası Fuarı Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl tefrik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz" "Dünya eğer istese, Irak'taki sorunların çözümünü temin edebilir.

26.11.2014 19:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl tefrik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz" dedi.

Erdoğan, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin kapanış oturumundaki hitabında, önceki gün İstanbul'da "Kadın ve Adalet" başlıklı zirvede yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Burada, "Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir" dediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eş değerlik olması gerektiğini yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün gerek bazı ulusal gazeteler, gerek bazı uluslararası medya kuruluşları, son derece açık olan, manası son derece belli olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı, çok yanlış şekilde yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda iftira var, bunlarda hakaret var, bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen, 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl tefrik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz. Başında bulunduğum siyasi parti içerisinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken kalkıp bana bu noktada bu iftiraları atanlar önce aynaya baksınlar, aynada kendilerini izlesinler, mensubu olduğu zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standardı ibretle, bir o kadar da istihza ile izliyoruz."

Erdoğan, uluslararası medyada Türkiye hakkında çıkan haber ve yorumların, özellikle Türkiye'yi teröre destek veren ülke, Türkiye ekonomisini de kırılgan gösteren yorumların tamamen gerçek dışı, art niyetli ve hasmane olduğunu kaydederek, "Tekrar etmeliyim ki bölgemizde yaşanan tüm hadiselere rağmen, Türkiye'ye yönelik tüm algı operasyonlarına rağmen ülkemiz istikrarla geleceğe yürümekte, ekonomimiz sağlam bir zeminde büyümekte, demokrasimiz de her geçen gün daha ileri standartlara ulaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimizden mücadelemize destek vermelerini istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi "bölgesinin ve küresel ekonominin parlayan yıldızı" şeklinde tanımlayarak, "Türkiye, aynı zamanda küresel vicdana seslenen bir ülke olmaktan da taviz vermeyecektir. Biz, zulüm ve adaletsizlik üzerine hiçbir şekilde medeniyet inşa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz. Tarih, bunun sayısız örnekleriyle doludur" dedi.

"Lüks araçların yakıt depolarına benzin doldurmak adına" Ortadoğu'da her gün insanlar katlediliyorsa, orada medeniyetten söz edilemeyeceğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Enerji kaynakları adına insanlar öldürülüyorsa, çatışmalar körükleniyorsa, zalime göz yumuluyorsa orada refahtan söz edilemez. Sınırsızca tüketim alışkanlığını muhafaza etmek adına yoksul ülkelerin yeraltı kaynaklarını, petrolü, elması, altını gasbediliyorsa, orada adil bir medeniyetten, bir hukuk medeniyetinden söz edilemez. Şu anda Batı, acaba Afrika'da niye bu kadar yoğun? Veyahut da 10-11-12 bin kilometre uzaklıktan acaba Ortadoğu'ya gelenler niye gelirler? Bunların üzerinde durmak lazım. Dünya eğer istese, Irak'taki sorunların çözümünü temin edebilir. Dünya eğer isterse Suriye'de her gün çocukların ölmesinin önüne geçebilir. Dünya eğer isterse, Filistin'de çocukların annelerini, annelerin yavrularını kaybetmesini önleyebilir. Bir varil petrol, bir avuç elmas adına susanlar, insanlığın ölümüne karşı duyarsız kalanlar, ne yazık ki en başta yaşadıkları topluma, en başta üzerinde bulundukları şu toprağa karşı büyük haksızlık içindedirler."

Erdoğan, farklı bir dünyanın mümkün olduğuna yürekten inandıklarını ifade ederek, "Zulmün değil, adaletin abad ettiği bir dünyanın herkes için yaşanabilir olacağına inanıyoruz. Suriye, Libya, Irak, Filistin, Mısır, Yemen, tüm buralar için sesimizi yükseltirken, ilkeli bir tavır ortaya koyarken, bunu çıkar adına değil, hak adına, adalet adına, insanlık adına yapıyoruz. Bizim özelliğimiz bu. Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimizden de bu mücadelemize destek vermelerini istiyor, bu samimi mücadelede yanımızda olmalarını bekliyoruz. Irak'ın, Suriye'nin, Filistin'in barış ve refahı, sadece bu ülkeler için değil, dünyadaki her ülke için barış ve refah demektir" diye konuştu.

Haksızlıklar karşısında durmaya, hakkı savunmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Dış politikamız işte bu ilke üzerine tesis edilmiştir. Ekonomi politikalarımız önce insan diyerek, insanlar arasındaki her türlü ayrımı reddederek inşa edilmiştir. Her ne pahasına olursa olsun büyümekten değil, birlikte büyümekten, paylaşarak büyümekten, yoksulların, mazlumların elinden tutarak büyümekten yanayız" dedi.

Erdoğan, fuarın ve forumun alternatif bir dünyanın var olduğunu, paylaşarak, bölüşerek, daha fazla dayanışma ve işbirliği yaparak kalkınmanın mümkün olduğunu tüm katılımcılara ve dünyaya göstereceğine inandığını söyledi ve MÜSİAD'a, bu tür bir organizasyonu kararlılıkla sürdürdüğü için teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Stantları gezerken karşılaştığı Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı olan Sultan Kösen'le bir süre sohbet eden Erdoğan, TÜMOSAN standında bir traktörü, BMC standında "Kirpi" adı verilen aracı inceleyerek, bu araçlara bindi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15. Müsiad Uluslararası Fuarı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement