19 Ekim Muhtarlar Günü - Batman/muş/ - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü - Batman/muş/

Batman Vali Yardımcısı Sedat İnci, "Hizmet makamında olan, devleti temsil eden elindeki o mührü boş bir evrağa basarak resmi nitelik kazandıran muhtarlarımızın mutlak surette objektif ve tarafsız olması gerekiyor.

19.10.2016 21:06

Batman Vali Yardımcısı Sedat İnci, "Hizmet makamında olan, devleti temsil eden elindeki o mührü boş bir evrağa basarak resmi nitelik kazandıran muhtarlarımızın mutlak surette objektif ve tarafsız olması gerekiyor." dedi.

Batman'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni ve polisevinde muhtarlar onuruna verilen yemekle kutlandı.

Vali Yardımcısı İnci, yaptığı konuşmada, muhtarların herhangi bir ideoloji veya siyasi partiyi temsil eden insanlar olmadığını, doğrudan kendi kişliği ile halkın önüne çıkarak seçilmiş kişiler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"O nedenle yapmış olduğunuz bütün çalışmalarda mutlak surette siyasi ideolojilerden sıyrılarak tarafsız ve objektif haraket etmeniz gerekiyor. İnsanlar siyaset yapsınlar diye kendisi siyasi olarak nitelendiren insanlara oy veriyorlar ve siyaseti onlar yapıyorlar. Muhtarların ise hizmet makamında olan ve devleti temsil eden elinde o mührü boş bir evrağa basaraka resmi nitelik kazandıran muhtarlarımızın mutlak surette objektif olması gerekiyor. Tarafsız olması gerekiyor."

Kutlamada, Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Muhtar Fahrettin Kağba da "Muhtar" adlı şiiri okudu.

19 Ekim Muhtarlar Günü

Muş'ta, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, beraberindekilerle Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Muş Öğretmenevi'nde devam eden törende konuşan Vali Yavuz, muhtarların mutlu ve sağlam olması durumunda ülkenin de sağlam olacağını söyledi.

İnsanların endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, "Bu çağ bizim çağımızdır. Bu asır bizim asrımızdır. Çünkü 150 yıldır kan ve göz yaşıyla yoğurulan bir coğrafyada yaşıyoruz. Nihayet bu böyle gitmeyecektir. Bu elbette son bulacaktır. Son bulması için bizim biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. " diye konuştu

Musul'da Türkler ve Arapların bir arada yaşadığını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz Musul'dan asla vazgeçmeyiz. Bunu herkes böyle bilmeli. Bakın Suriye'ye girdik çünkü girmek zorundayız. Her gün füzeler Türkiye'ye atılıyor, orada insanlarımız katlediliyor. 3 milyona yakın insanı Türkiye'de besliyoruz, görevimiz yapacağız, daha fazlasını yapmalıyız. Ama DAEŞ terör örgütünü kuranlar, kurtaranlar da aynı gruplardır. Bunlar proje terör örgütleridir. PKK da aynıdır. Bunların arkasında küresel göçler durur ve kumanda masasında oturanlar aynı göçlerdir. Kardeşi kardeşe kırdıran öldürten yok eden örgütlerdir bunlar."

Siirt'te 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Düzenlenen törende Algül Mahallesi Muhtarı Abdulhakim Dündar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Danış, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade ederek, tüm muhtarların bu gününü kutladı.

Törenin ardından muhtarlardan oluşan heyet, Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Eruh ilçesi Bayraktepe Muhtarı Abdurrezak Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarlar gününün bir ilk olduğunu söyledi.

Özbey, "Muhtarlar günü bir ilk oldu o da Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. Biz muhtarlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesine de davet edildik. Gereken ilgi ve alaka Cumhurbaşkanımız sayesinde bize gösterildi. Bundan sonra devlet yetkilileri sorunlarımıza daha çok ilgi ve alaka gösteriyor." diye konuştu.

Törene, merkez ve köylerde ikamet eden muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü - Batman/muş/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Batman/muş/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement