19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta törenler düzenlendi.

19.09.2016 17:31

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta törenler düzenlendi.

Aydın'daki program, valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneğinin çelenk koymasıyla başladı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını kaydetti.

Ece, "Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak büyük bir onurdur. Gazinin devlet ve millet nezdinde önemi büyüktür. Bunun farkındayız. Bu önemli günümüzde, bizleri yalnız bırakmadığımız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.

Etkinliğe, Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, CHP İl Başkanı Bayram İnci ve gaziler katıldı.

Protokol üyeleri daha sonra Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Denizli

Denizli'de valilik önünde düzenlenen törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğruna muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyan fedakar gazilerin gününü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainlerin 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünde bulunduğuna işaret eden Helvacılar, şunları kaydetti:

"Bu teşebbüs Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve milletimizin kahraman evlatları tarafından önlendi. İç ve dış vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Türk milleti, hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiş, azmi ve iradesiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecek."

Protokol üyeleri, daha sonra Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı. Burada, Denizli Belediyesi Mehter Takımının gösterisini izleyen protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini de ziyaret ederek şehit yakını ve gazilerle görüştü.

Törene, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.

Manisa

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, şehit ve gazilerin, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu vurguladı.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Tugay Komutanı Piyade Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ziya Elmalı ile gazi dernekleri ve gaziler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından kutlamalar kapsamında protokol üyeleri tarafından gazi dernekleri ziyaret edildi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesinin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Uşak

Uşak'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Uşak Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı İsmail Soyöz törende yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün vatanı için canını ortaya koyarak gazilik onuruna erişen kahramanların günü olduğunu belirtti.

Soyöz, şunları kaydetti:

"Son günlerde terör örgütünün yaptıkları kalleşçe saldırıları şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Ülkemizin bugün daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da millet ve cumhuriyet düşmanları darbe teşebbüsünde bulundular. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Törenin ardından Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneğine ziyarette bulundu.

Törene Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement