19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

19.05.2016 12:43

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Adana'daki törenler, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çelenginin sunulmasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Katılımcılar, daha sonra Büyükşehir Belediyesi bando ekibinin çaldığı marşlar eşliğinde, Atatürk Caddesi'nden İstasyon Meydanı'na yürüdü.

Buradaki etkinlikte öğrenciler, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, konuşmalar yaptı. Tören, halk oyunları, step, aerobik ve aikido gösterileriyle son buldu.

Hatay

Hatay'da, Vali Ürgen Alanı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yapılması planlanan yürüyüş, havanın yağmurlu olması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından törene katılanlar, Hatay Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Şensöz, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Mustafa Kemal'in rehberliğinde çağdaş değerlerle yeni kurulan ülkenin, diğer milletler ailesi arasında yer aldığı tarih olduğunu söyledi.

Türk gençliğini "istiklal ve cumhuriyetin yılmaz bekçileri" şeklinde nitelendiren Şensöz, şunları kaydetti:

"Onlar, bugünün ve yarının tek güvencesidir. Her yıl 19 Mayıs'ta Samsun'da elden ele, omuzdan omuza taşınan Türk bayrağının rengi, asil kandan alınmıştır. 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' şiarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, vatanına, milletine bağlı, şuurlu gençler yetiştirmek için gençlerle el ele olmuş, güçlü Türkiye'nin temellerini sağlamlaştırmıştır."

Mersin

Mersin'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ spor kıyafetleriyle katıldı.

Vatandaşlar ve öğrencilerin Türk bayraklarıyla yaptığı yürüyüş, Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi.

Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Programda, motosiklet, jimnastik, tekvando ve engellilerin halk oyunu gösterileri de izlendi.

Osmaniye

Osmaniye'deki törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması sonrasında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

7 Ocak Şehir Stadyumu'nda devam eden törende, Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, vatandaşların bayramını kutladı.

Ökkeş Demir, yaptığı konuşmada, "19 Mayıs, milletimizin 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı bu kutlu yolculuğun ilk adım günüdür. Bu gün, tarih sahnesinde milletimizin bir defa daha şaha kalkışının başlangıç günüdür. 19 Mayıs, milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin ispat günüdür." dedi.

Daha sonra, jimnastik ve spor gösterileri yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verildiği törende, başarılı öğrencilere de bisiklet hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement