19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Manisa ile Demirci, Turgutlu, Salihli, Kula ve Soma ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

19.05.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa ile Demirci, Turgutlu, Salihli, Kula ve Soma ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Duman, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğini ve bu emaneti korumada gençlere büyük görev düştüğünü belirtti.

Konuşmanın ardından gençler tarafından "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ile "Gençliğin Ata"ya cevabı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, halk oyunları oynayıp çeşitli gösteriler yaptı.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ile diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Salihli

Atatürk Anıtı önündeki tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oktay Ayaz'ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Ayaz, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Türk milletinin büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının tarihi olduğunu söyledi.

Kutlamalar, Salihli Merkez Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinlerle devam etti.

Etkinlik kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilen bisiklet dağıtılırken, çeşitli spor gösterileri düzenlendi.

Turgutlu

50. Yıl Alanı'nda düzenlenen törende, öğrenciler tarafından şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata'ya cevabı ve Gençlik Marşı okundu.

Tören, Turgutlu Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi, lise öğrenci gruplarının gösterileri ile sona erdi.

Törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve vatandaşlar katıldı.

Demirci

Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Stadında düzenlenen tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Hasan Akkaya'nın konuşmasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden tören, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilmesiyle sona erdi.

Törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, İlçe Belediye Başkanı Selami Selçuk ve vatandaşlar katıldı.

Kula

Yunus Emre Kent Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı önünde çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalar Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam etti.

Halk Eğitim Merkezi muaythai kursu sporcuları gösteri sunarken, dereceye giren bazı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaayak ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda resim ve el sanatları sergisi açıldı.

Soma

Cengiz Topel Meydanı'ndaki törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, İlçe Belediye Başkanı Hasan Ergene ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay'ın konuşma yaptığı törende öğrenciler şiirler okudu.

Törende gençler, boks, taekwondo gösterisi sunarken Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu ve Soma Spastik Çocuklar Derneği'nin halk oyunları gösterisi beğeniyle izledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi artırmak ve farkındalık sağlamak adına, başarılı öğrencilere 32 bisiklet dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement