2.Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

2.Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali Başladı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bisikletliler Derneği tarafından 11-13 Haziran tarihleri arasında 2.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali dün akşam Bakırköy Turu ile başladı.

12.06.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konserler, geziler ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı bisiklet festivali, Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı'nda Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun da bisikletiyle katıldığı "Pedallar Geleceğimiz İçin Dönüyor" akşam turuyla başladı.

Açılış turuna Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun yanı sıra 25. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Selina Özuzun Doğan, Bisikletliler Derneği Başkanı, eski milli bisikletçi Murat Suyabatmaz; Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden ve Almanya, Fransa, Bulgaristan, Azerbaycan, Kıbrıs vb. ülkelerden gelen bisiklet sevdalıları da katılarak pedal bastılar

Bisikletliler, bugün(Cuma) saat 10.00'dan başlayarak Boğaz Turu yapacaklar. TARİHİ YARIMADA'NIN KALBİNE GİDİYORUZ

Bisikletliler, 13 Haziran-Cumartesi günü de saat 09.00'dan hareketle "Tarihi Yarımada'nın Kalbine Gidiyoruz" gezisine katılacaklar.

13 Haziran'da ayrıca saat 16.00'dan itibaren Yeşilyurt Çukur Orman Parkt'ta Downhill Show, sergiler, bisiklet futbolu ve akrobasi gösterileri olacak. Saat 21.30'da da Okay Temiz konseri gerçekleşecek.

15 BİN BİSİKLETLİ BOĞAZ GEÇİŞİ YAPACAK

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 15 bin bisikletlinin katılması beklenen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi 14 Haziran-Pazar günü 10.00'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nin önünden başlayarak Mecidiyeköy-Balmumcu-Boğaz Köprüsü(tahmini saat 10.30)-Beylerbeyi-Üsküdar- Harem istikametinden devam edecek ve Kadıköy Meydanı'nda son bulacak.

BAŞKAN KERİMOĞLU,"KARBON SALINIMINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, karbon salınımına dikkat çekmek istediklerini ve Bakırköy Belediye Zabıtasında haziran ayı sonuna kadar bisikletli 5 zabıtanın örnek olması için görev yapacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2.Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement