2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

BDP Kağızman İlçe Teşkilatı, ilçe seçim kuruluna oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu İtirazı değerlendiren seçim kurulu, ilçe genelinden 136 sandığın sayımına başladı.

01.04.2014 14:12

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kağızman İlçe Teşkilatı, ilçe seçim kuruluna oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren seçim kurulu, ilçe genelinde 136 sandığın sayımına tekrar başladı.

BDP Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim öncesinde ilçeye göreve giden yaklaşık 300 çevik kuvvet polisinin oylarının orada olmamasına rağmen ilçede oy kullandığını iddia etti.

İlçe teşkilatlarının bu sebeple seçim sonucuna itirazda bulunduğunu dile getiren Taşkıran, "Ortada bir sandık da yok. Şu an sayım devam ediyor. Herkes bir beklenti içinde" dedi.

İtiraz sonucunda ilçe seçim kurulu da ilçe merkezinde 44 olmak üzere toplam 136 sandığın tekrar sayılması kararını verdi.

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin ilçeye geldiğini belirterek, oy sayma işleminin devam ettiğini söyledi. İlçede bir sorun yaşanmadığını dile getiren Çakmak, seçim sonucunun beklendiğini ifade ederek, İlçede Kars'tan 150 ve Erzurum'dan da 50 olmak üzere toplam 200 polisin hazır beklediğini kaydetti.

Öte yandan seçim günü de Akyayla, Akçakale ve Güniindi köylerinde toplam 359 seçmen oy kullanamamıştı.

Kağızman'da belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Nevzat Yıldız kazanmıştı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement