"Çözüm Sürecinin Her Adımı Suç Teşkil Ediyor" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm Sürecinin Her Adımı Suç Teşkil Ediyor"

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, çözüm sürecinin her adımının suç teşkil ettiğini ileri sürdü.

13.12.2013 19:14  Güncelleme: 16:28

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Bütçeler üzerine MHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, uzun tutukluluk sürelerine ilişkin yasama organının henüz bir çözüm oluşturamadığını ifade etti.

AK Parti'nin politikasını eleştiren Başesgioğlu, parlamenter demokrasiden otoriter yönetime doğru bir gidişin söz konusu olduğunu savundu.

Çözüm sürecini eleştiren Murat Başesgioğlu, hükümetin bu konuda da yanlış bir politika yürüttüğünü öne sürerek, " Hükümet, PKK ve bölücübaşını muhatap aldı. Görüşmeleri artık açıktan yapıyor. Bu sürecin bir meşruiyeti yoktur. Sürecin her adımı suç teşkil ediyor" diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, AK Parti'nin, yargıyı arka bahçesi haline getirdiğini iddia etti. Yargının, hükümetin otoritesinin sağlanması için bir araç haline dönüştürüldüğünü ileri süren Öztürk, "Yargıya işi düşen kişiler, öncelikle karar verecek hakimin tanıdığını bulmak, ona ulaşmak istiyorlar. Çünkü o hakime ulaşamazlar ise haklı oldukları halde haksız duruma düşmekten korkuyorlar. Toplumda böyle bir algı oluştu. Yargıya güven duygusu azaldı. Eğer yargıya olan inanç azalmışsa, insanlar haklarını hukuk dışı yollardan aramaya çalışacaktır" dedi.

"Hükümetin İmralı ile pazarlık halinde olduğunu" iddia eden Öztürk, "Yaptığınız pazarlıkları açıklamalısınız. KCK tutukluları dışarı çıktığında adalet mi tecil edecek. Bu pazarlıkların içerisinde Engin Alan'ın içeride yatması da var mı?" diye konuştu.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da enerji politikasına değindi. Özellikle kaçak elektrik kullanımının halen çözülemediğini belirten Özensoy, daha önce yüzde 14,7 olan kaçak kullanımın yüzde 17'lere çıktığını kaydetti. "Özelleştirme yapılırken rakamlar üzerinde bir takım oyunlar mı oynandı?" diyen Özensoy, oranlardaki bu artışın açıklanması gerektiğini ifade etti.

Kaçak elektrik kullanımının vatandaşa fatura edilmesinin de ayrı bir haksızlık olduğunu vurgulayan Özensoy, bunu devletin sübvanse edebileceğini dile getirdi.

Bütçe görüşmeleri devam ediyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Sürecinin Her Adımı Suç Teşkil Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement