23 Nisan'da Özel Gündemle Toplanan Meclis'ten Notlar - Son Dakika
Güncel

23 Nisan'da Özel Gündemle Toplanan Meclis'ten Notlar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda siyasi parti liderleri yaptıkları konuşmada "çocuklardan" çok tabanlarına mesaj verdiler.

23.04.2014 17:46

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda siyasi parti liderleri yaptıkları konuşmada "çocuklardan" çok tabanlarına mesaj verdiler. Gözler ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'daydı. Gül ve Erdoğan Genel Kurul'a birlikte samimi pozlar vererek girdiler.

Özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurul'da katılım az sönük geçmesine rağmen, Meclis'e girişler renkliydi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Meclis'e gelişinde Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşıladı.

-GÜL İLE ERDOĞAN KARŞILAŞTI SAMİMİ POZLAR VERDİLER-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumunu izlemek üzere Meclis'e geldiğinde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, Meclis binasına girerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tokalaştı. Erdoğan ve Gül, Meclis binasına birlikte girdiler.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı son açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Abdullah Gül, o açıklamalardan sonra Başbakan Erdoğan ile ilk kez bu kadar samimi poz verdi. Gül ile Erdoğan'ın samimi sohbet ettikleri dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Genel Kurul locasında yine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik etti. Gül tüm liderlerin konuşmasını büyük bir dikkatle takip etti.

Genel Kurul'da yabancı misyon şeflerinin oturduğu bölüm olan "kordiplomat" locası neredeyse tamamen dolmuştu. Liderleri büyük bir dikkatle izleyen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Genel Kurul'da konuşan tüm siyasi partileri alkışladı. Ricciardone ayrıca Bakanlar kurulu sıralarını da dikkatle izledi.

Bürokratlar için ayrılan loca ise neredeyse boştu. Birkaç bürokratın dışında katılımın fazla olmadığı gözlendi.

-TABANA MESAJ-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması grup toplantılarının kısa bir özeti gibiydi. Mesajları muhalefete, cemaate ve tabana oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan mesajının ilk bölümü iktidara oldu. Konuşmasının son bölümü ise Gezi olayları sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan'a hitaben oldu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bu bölümünü CHP'nin yanı sıra bazı MHP'liler de alkışladı. Yabancı misyon şeflerinin ise neredeyse tamamı konuşmanın bu bölümünü alkışladı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun aksine MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin mesajı daha yumuşaktı. BDP adına konuşan Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise daha çok Kürt sorununu gündeme taşıdı.

-GENEL KURUL GERİLİMDEN SON DAKİKA DÖNDÜ-

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ile Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın kürsüde yaptığı konuşmanın bir bölümünde partilerine yönelik sözlerine tepki gösterdiler. CHP'nin bu hareketine ise BDP'liler, "Bunun sırası mı" diye tepki gösterdiler. Oturumu yöneten Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise CHP'lilerin tavrını eleştirdi. "Bugün tartışma yeri değil" diyerek tartışmanın uzamasına engel oldu.

-ERDOĞAN SÜREYİ AŞTI-

Öte yandan liderler 10 dakikalık konuşma sürelerini geçmezken Başbakan Erdoğan'a iki dakika ek süre verildi. Kılıçdaroğlu konuşmasını 2 dakika erken bitirirken, Bahçeli de konuşmasını zamanında tamamladı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da süreyi aşmadan konuşmasını tamamladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 23 Nisan'da Özel Gündemle Toplanan Meclis'ten Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement