23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de düzenlenen törenle kutlandı.

23.04.2015 15:16

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de düzenlenen törenle kutlandı.

Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Burada törene katılanlar bando eşliğinde kortejle Uğur Mumcu Meydanı'na geldi.

Akpınar, törende, bu günün halk iradesinin ülkenin kaderine hükmettiği, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıl dönümü olduğunu bildirdi.

TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününün Büyük Önder Atatürk tarafından dünyada örneği olmayan anlamlı bir gün olarak geleceğin teminatı çocuklara bayram olarak armağan edildiğini ifade eden Akpınar, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk milli bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırmaktadır. Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının liderleri, geleceğin güvencesi çocuklar için bir şenliktir" diye konuştu.

Törende Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende jimnastik ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öte yandan, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından tören alanında çocuklara boyama kitapları dağıtıldı.

Hatay

Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve öğrenciler çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalarda, Belediye Bandosu eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan öğrenciler, Vali Ürgen Alanı'ndan Antakya Parkı'na kadar marşlar söyleyerek yürüdü. Öğrenciler burada hazırladıkları gösterileri sundu.

Kutlamalar kapsamında, Hatay Valisi Ercan Topaca, makamını Abdi İpekçi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hüseyin Başkır'a bıraktı.

Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada bir ülke için en önemli varlığın çocuklar olduğunu ve kendileri için çocuklardan başka kıymetli hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Ülkenin geleceğinin çocuklara emanet olacağını ve onların omuzlarında yükseleceğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Biz sizlere çok önem veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu bildiği için 23 Nisan Bayramını çocuklara armağan etmiştir. Bu bayram dolayısıyla geleceğe hazırlanması Türkiye'ye ve milletimize sahip çıkma konusunda bilinçlenmesini arzu etmiştir. Aynı arzuyu bizde taşıyoruz. Sizlerin bu millete ve devlete sahip çıkmak için var gücünüzle çalışmanızı diliyorum. Tabi devletimize ve milletimize sahip çıkmak lafla olmaz. Mutlaka çalışmak lazım. Ülkemizin başarılı, işini seven, büyüklerini seven, saygı duyan hedefleri olan, gelecekle ilgili güzel planları olan, kendisiyle, ailesiyle ve ülkesiyle ilgili güzel şeyler yapma konusunda kafasında kurgu yapabilen gençlere ihtiyacı var. Onun için biz sizlere çok önem veriyoruz. Sizler için yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

Vali Topaca'nın koltuğuna oturan Başkır ise bu mutlu günde vali koltuğuna oturmanın kendisi için çok gurur verici olduğunu söyledi.

Başkır, tüm okulla prodüksiyon cihazı takılmasını, okullarda spor salonlarının yapılmasını ve okul bahçe duvarlarına öğrencilerin kaçmasını engellemek için parmaklıklar yapılması talimatını verdi.

Bir gazetecinin Hatay'da bulunan Suriyeli çocuklara yönelik ne gibi çalışmalar yapıldığına ilişkin soruya Başkır, "Ülkemize sığınan Suriyelilere daha çok yardım yapılması lazım. Çünkü maddi durumları kötü ve bunlar annesi ve babası tarafından çalıştırılmak zorunda kalıyor. Bunlar bizim içinde iyi değil. Biz de çocuğuz ve onlarda çocuk bu durum da içimizi acıtıyor. Onlara en büyük yardımın yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mersin'de motorlu paraşüt turu

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Tören Mersin Marina Amfi Tiyatro'da devam etti.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu ile TRT Çocuk Korusu konser verdi, öğrenciler şiir okudu.

Törende, bir pilot, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun" yazılı motorlu paraşütle tören alanı üzerinde tur attı.

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Osmaniye

Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından çelenk sunuldu.

7 Ocak Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı  Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, milli ve kültürel değerlere sahip çıkan, ailesini, milletini, devletini ve vatanını seven insanlar yetiştirmenin önemli olduğunu belirtti.

23 Nisan'ın yeni Türk devletinin kurulduğu gün olduğunu anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu gün bütün dünyaya meydan okuduğumuz, bağımsızlığımızı bütün dünyaya haykırdığımız gündür. Bu gün ulusal egemenliğimizin sonsuz sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günüdür. Tarihinde çocuklarına bayram hediye eden yegane millet bizim milletimizdir. Çünkü çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onlar, vatan ve millet sevgisine dayanan, bilim ışığında, iyi bir eğitimle yetişecek ve yarının büyükleri olacaklardır. Büyük Önder Atatürk'e göre çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak ta, milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir."

Törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement