5'inci Uluslararası Kırkyama Şenliği İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

5'inci Uluslararası Kırkyama Şenliği İlgi Gördü

5\'inci Uluslararası Kırkyama Şenliği İlgi Gördü

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde düzenlenen 5'inci Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği yoğun ilgi gördü.

07.09.2014 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde düzenlenen 5'inci Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği yoğun ilgi gördü. 3 gün süren şenliğe 190'ı Türk olmak üzere 10 farklı ülkeden 30 yabancı Kırkyama (Çeşitli kumaş ve bezlerle yapılan örgü sanatı) ustası katıldı.

Gölcük'te 5, 6, 7 Eylül tarihleri arasında 5'inci Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı yapıldı. Şenliğe Macaristan, Özbekistan, Arnavutluk, Kosova, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, KKTC'den 30 yabancı kırkyama ustası ve akademisyen katılırken Türkiye'den de 190 katılan usta Kırkyama hakkında her türlü bilgi ve becerilerini paylaştı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş geleneksel hale dönüşen Kırkyama Şenliği'ne bu yıl yoğun katılım olduğunu söyledi. Başkan Ellibeş Kırkyama sanatının tarihe tanıklık ettiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şenliğimize katılan tüm Kırkyama sanatçı, firma, davetli, misafir ve vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum."

FOTOGRAFLI - Kkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5'inci Uluslararası Kırkyama Şenliği İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement