ABD'li Din Adamları Denizli'de Antik Kentleri Gezdi - Son Dakika
Kültür Sanat

ABD'li Din Adamları Denizli'de Antik Kentleri Gezdi

ABD\'li Din Adamları Denizli\'de Antik Kentleri Gezdi

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz: "Amacımız, inanç turizmini canlandırarak gecelik konaklama sayısını artırmak"

17.11.2013 15:30

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ulaşım giderlerini karşıladığı ABD'den gelen din adamları ve gazetecilerden oluşan grup, Denizli'de antik kentleri gezdi.

Türkiye'de daha önce İstanbul ve İzmir'deki dini merkezleri gezen 7 kişilik grup, Denizli'deki Laodikya ve Hierapolis Antik Kentlerinde kiliseler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz'ın eşlik ettiği gruba, Laodikya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Celal Şimşek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretçilerin Türkiye'deki dini merkezler hakkında bilgi almak için geldiklerini, grubun ulaşım giderlerini Bakanlığın, konaklama giderlerini ise sektör paydaşlarının karşıladığını söyledi.

Korkmaz, Denizli'nin çok zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bunların içinde ön önemlisinin inanç turizmi olduğunu ifade eden Korkmaz, ABD'den gelen din adamları ve gazetecilerin ziyaretinin inanç turizminin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Korkmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çeşitli yerleri ziyaret eden grubu, Laodikya ve Hierapolis Antik Kentini gezdiriyoruz. Biz bu grubu önemsiyoruz. Din adamları ve gazeteciler ülkelerine döndüklerinde Denizli'ye ve gezdikleri diğer illere tur kapsamında turist gönderecekler. Hedefimiz tek gecelik konaklamayı daha fazla güne yaymak. Termal ve inanç turizmi projelerimizde başarılı olmak istiyoruz. Denizli'de Laodikya, Hierapolis ve Tripolis Antik Kenti başta olmak üzere 19 antik kent var. Bunların 5'inde kazı çalışmaları yürütülüyor. Amacımız, inanç turizmini canlandırarak gecelik konaklama sayısını artırmak." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat ABD'li Din Adamları Denizli'de Antik Kentleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement