Adıyaman'da Annelerin İşi Çocukların Geleceği Var - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Annelerin İşi Çocukların Geleceği Var

Borusan'ın "Annemin İşi Benim Geleceğim" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 10 organize sanayi bölgesinde inşa edeceği "Borusan Neşe Fabrikası" kreş ve gündüz bakım evlerinin ilki Adıyaman'da hizmete girdi.

31.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Neşe Fabrikası'nın açılış töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve Borusan Holding CEO'su Agah Uğur'un katılımıyla gerçekleşti.

Borusan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği "Annemin İşi Benim Geleceğim" sosyal sorumluluk projesinde önemli bir adım atıldı. Proje kapsamında Türkiye çapında 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde(OSB)0-6 yaş grubu çocuklar için kurulacak kreşlerin ilki Adıyaman'da açıldı. Borusan Neşe Fabrikası'nın açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ve Borusan Holding CEO'su Agah Uğur katıldı.

Açılış töreninde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur şunları söyledi:"Türkiye'nin hedefi 2023'e kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmek.Böyle bir hedefi gerçekleştirebilmek için nitelikli, verimli ve çalışkan bir iş gücüne gerek var. Özellikle kadınların iş gücüne yeterince katılamaması bu hedefe ulaşmanın önünde ciddi bir engel. Maalesef ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı sadece yüzde 28 seviyelerinde. Yapılan araştırmalar bunun en önemli nedeninin ise çocuk bakımı olduğunu gösteriyor".

Eğitim, kültür ve sanat alanlarında önemli yatırımlar gerçekleştiren Borusan'ın şimdi de sanayide kadın istihdamını desteklemeye odaklandığını vurgulayan Uğur, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadınların eşit çalışma fırsatına sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu proje ile çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara destek sunarak işgücüne katılmalarına olanak sağlıyoruz. Böylece bir yandan daha fazla kadın sanayide çalışma fırsatı bulacak bir yandan da çocuklarımız zihinsel ve fiziksel gelişim için değerli bir eğitime kavuşacak. Bu gibi projelerle Türkiye'nin daha da güçleneceğine inancımız tam".

Soma için de Borusan Neşe Fabrikası

Toplam 75 çocuk kapasiteli Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası açıldığı ilk haftada 34 çocuğa yuva oldu. İlki Adıyaman'da açılan Borusan Neşe Fabrikaları'nın ikincisi Eylül ayında Afyonkarahisar'da hizmete girecek.

Öte yandan Borusan, Mayıs ayında yaşanan Soma maden kazası nedeniyle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak olan Borusan Neşe Fabrikası çalışmalarına bu yıl içinde başlama kararı aldı. Bu kreşte, kazadan etkilenen ailelerin çocuklarına öncelik verilecek ve Borusan tarafından eğitim bursu sağlanacak. Malatya, Şanlıurfa, Çorum, Karaman, Ordu- Fatsa, Mardin ve Diyarbakır OSB'lerde kurulacak Borusan Neşe Fabrikaları ile de proje tamamlanacak.

"Annemin İşi Benim Geleceğim" ile kadına büyük destek!

Proje kapsamında 10 bölgede kadınlara sağlanacak destek ile iş dünyasında kadın istihdamının artmasına katkı yapılması hedefleniyor. "Borusan Neşe Fabrikaları" sayesinde kadınlar gönül rahatlığıyla çalışırken, çocuklara neşeli, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanıyor.

Mimari tasarımı ulusal çapta bir proje yarışması sonucu belirlenen Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlayacak özelliklere sahip özel bir kreş ve gündüz bakımevi olarak inşa edildi. Çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunması için her sınıfta müzik aletlerinden oluşan bir müzik köşesi ve çocukların sınıfta oynayabilecekleri kukla köşesi bulunuyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra doğa sevgisi ile iç içe büyümelerini sağlamak için Borusan Neşe Fabrikası'nın arka bahçesinde çocuklar için ekin alanları mevcut.

Ailelere destek amaçlı kurulan kreş ve gündüz bakım evleri, organize sanayi bölgeleri yönetimine devrediliyor ve ildeki taban fiyatın altında bir ücretle hizmet vermesi sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Annelerin İşi Çocukların Geleceği Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement