Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni

Afyonkarahisar\'da Toplu Açılış Töreni

Başbakan Erdoğan: "Afyonkarahisar, bir kez daha milli iradeye sahip çıktığını, yeni istiklal mücadelemizde yanımızda olduğunu gösterdi" "Toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 124 trilyon olan tam 123 ayrı projenin toplu açılış törenini yapıyoruz"

23.02.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenledikleri mitingde büyük sevgi ve muhabet gördüklerini ifade ederek, "?Afyonkarahisar, bir kez daha milli iradeye sahip çıktığını, yeni istiklal mücadelemizde yanımızda olduğunu gösterdi" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen mitingin ardından, 123 ayrı eserin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, mitingdeki coşku, gösterilen sevgi ve muhabten dolayı Afyonkarahisarlılara teşekkür etti.

"Afyonkarahisar, bir kez daha milli iradeye sahip çıktığını, yeni istiklal mücadelemizde yanımızda olduğunu gösterdi" diyen Erdoğan, daha sonra toplu açılışı yapılan eserlerle ilgili bilgi verirken, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'da ve ilçelerinde toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 124 trilyon olan tam 123 ayrı projenin toplu açılış törenini yapıyoruz. Bu eserlerin, tüm bu hizmetlerin Afyonkarahisarımıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitemizin 200 yataklı acil yardım ve fizik tedavi rehabilitasyon hastanesinin, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu binalarını, kütüphanesini ve diğer birimlerini bugün hizmete açıyoruz. Üniversitemiz, 106 trilyonluk bu yatırımla daha güçlendi, daha da büyüdü."

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, toplam 836 yatak kapasitesine sahip 2 öğrenci yurdunu da Afyonkarahisar'da hizmete sunduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığımızca il genelinde yapılan okullardan, spor salonlarından, özellikle öğrenci yurtlarından, ek dersliklerden oluşan 28 ayrı yatırımın da resmi açılışını burada yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımızca şehrimize kazandırılan 60 yataklı devlet hastanesi, 75 yataklı Şuhut Devlet Hastanesi, 50 yataklı Çay Devlet Hastanemizi, diğer ilçelerimizdeki hastanelerimize yapılan ek blokları, sağlık merkezlerini hizmete sunuyoruz. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan okul, konut, çevre düzenlemesi, altyapı, polis meslek yüksek okulu binalarının açılışını da bugün buradan yapıyoruz. Orman ve Su İ Bakanlığımızca yapılan göletlerin, sulama tesislerinin, dikilen 1 milyon 165 bin fidanın, 14 sulama tankerinin ve diğer hizmetlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın köylerimize yaptığı kanalizasyon ve içme suyu yapılarının açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz."

-61 sulama tesisi

Karayolları Genel Müdürlüğünün de Sandıklı- Keçiborlu ve Dinar- Dazkırı bölünmüş yolları ile Afyonkarahisar ve Çayırbağı arasındaki yolu ve Sandıklı Köprülü Kavşağı'nın yapımını tamamladığını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl Özel İdaremizce yapılan 61 sulama tesisi, 18 ilçemizdeki parke taşı döşeme işi, 112 acil hizmet binası tamamladı. Aynı şekilde Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'ni, çeşitli enerji yatırımlarını, Çobanlar'da yapılan çim sahayı, Emirdağ Bölge Trafik Amirliği binasını, Bayat'ta polis lojmanlarını, ilçelerimizde inşa edilen sosyal güvenlik merkezi hizmet binalarını, adliye saraylarımızı, organize sanayide yapılan sosyal tesisleri de ticaret merkezini de bugün hizmete sunuyoruz."

-"Jeotermal için 50 milyon trilyonluk yatırım"

Afyonkarahisar denince akla, jeotermal geldiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu alanda, sürekli yeni yatırımlar yapılıyor. Gerek ısıtma gerek turizmi amaçlı yapılan toplam 50 trilyon liralık jeotermal yatırımları da burada hizmete açıyoruz. Ayrıca Afyonkarahisar Belediyemizin yaptığı park, pazaryeri, iş merkezi, restorasyon, otopark, lokaller, fırınlar gibi 16 eserin de yine bugün resmen açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların, Afyonkarahisarımıza, siz değerli kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyor, emeği geçen tüm kardeşlerimi huzurlarınızda tebrik ediyorum, kutluyorum."

Erdoğan, konuşmasının ardından, yapımı tamamlanan eserlerden Kocatepe Üniversitesine ait tesisler, TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığına ait 600 yataklı devlet hastanesi ve Afyonkarahisar Belediyesinin yaptığı rekreasyon alanına video konferans sistemiyle bağlantı kurarak açılışlarını yaptırdı.

Erdoğan, devlet hastanesinin açılışı yapılırken, görüntüye yansıya hastane binasıyla ilgili, "Herhalde 5 yıldızlı otelden aşağı değil. Geçmişte koğuşlarda yatılıyordu şimdi tek yataklı, bilemediniz çift yata ama tuvaleti, banyosu içinde. Hamdolsun, bu tür modern hastanelere kavuştuk" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Teknoloji Fakültesi, devlet konservatuvarı, uzaktan eğitim meslek yüksekokulu, Afyonkarahisar Belediyesinin Kokarçay Reakreasyon alanının açılışı yapıldı.

Başbakan Erdoğan, canlı bağlantıların ardından tüm eserlerin toplu açılışı için eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İ Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer yetkililerle kurdele kesti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarı düzenlendi
    10:24 Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarı düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu
    10:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Terme'de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi. Karaaslan, seçim hazırlıklarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirterek, Termelilere teşekkür etti ve birliktelik mesajı verdi. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Karaaslan, yeni yatırımlarla Terme'nin daha yaşanabilir bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

  • Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gaziler İftar Programında Buluştu
    10:21 Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gaziler İftar Programında Buluştu

    Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi. Vali Mustafa Çiftçi, şehitlere ve gazilere dua ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise onların her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement