Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli

Afyonkarahisar\'da Ulaşıma Kar Engeli

Afyonkarahisar'da dün gece etkili olan yoğun kar yağışı, şehirlerarası ulaşımı aksattı.

06.01.2015 11:55  Güncelleme: 12:02

Afyonkarahisar'da dün gece etkili olan yoğun kar yağışı, şehirlerarası ulaşımı aksattı. Kar yağışının durma noktasına getirdiği karayolu ulaşımı, tedbir amaçlı pek çok noktadan kesildi.

Şehirlerarası karayollarını birbirine bağlayan kavşak olma özelliği taşıyan Afyonkarahisar'da dün saat 18.00'de başlayan kar yağışı, gece yarısına doğru etkisini artırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetreye ulaşırken, çevre yollarda ulaşım sık sık durdu. Yaşanan kazaların kar temizleme çalışmalarını olumsuz etkilemesi üzerine bazı yollarda ulaşım kontrollü sağlanırken, bazı yollarda ise tamamen durduruldu. Konya yolunun kontrollü ulaşıma açık olduğu Afyonkarahisar'da diğer tüm yollardaki sürücüler dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Ulaşımda yaşanan aksaklıklar üzerine; Ankara karayolu Gömü Beldesi'nde, Denizli karayolu Dinar İlçesi'nde, Antalya karayolu Sandıklı'ya bağlı Başağaç Köyü'nde, Eskişehir karayolu Gazlıgöl Beldesi'nde, İzmir karayolu Dumlupınar ve Afyonkarahisar çıkışında, Kütahya karayolu ise Bayramgazi Köyü ile Afyonkarahisar çıkışındaki Güvenik Kavşağı'nda kesildi. Tüm ağır tonajlı ve yolcu taşıyan araçlar güvenlik amacıyla bekletilirken, Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden otobüslerin çıkışına izin verilmedi. Yolcular terminalin içinde beklerken, bazıları da restoranların masalarında uyukladı.

Sabaha kadar aralıksız çalışan Karayolları ekipleri, günün aydınlanmasıyla birlikte durdurulan trafiği yeniden ulaşıma açtı. Saatlerdir bekleyen sürücüler uyarılırken, kar lastiği ya da zinciri olmayan araçların geçişine ise izin verilmiyor. Afyonkarahisar Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Şubesi ekipleri yolda bekleyenlere kumanya dağıttı.

Tren seferlerinin yaklaşık 1 saat gecikmeli gerçekleştiği Afyonkarahisar'da kar yağışının bugün de sürmesi bekleniyor. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement