Ahiler Diyarı Fuar ve Kongre Merkeziyle Kabuğunu Kıracak - Son Dakika
Yerel

Ahiler Diyarı Fuar ve Kongre Merkeziyle Kabuğunu Kıracak

Anadolu'da ticaret, sanat ve ekonomi alanında ilk Ahilik teşkilatının kurulduğu Kırşehir'e, kongre ve fuar merkezi yapılacak.

24.08.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'da ticaret, sanat ve ekonomi alanında ilk Ahilik teşkilatının kurulduğu Kırşehir'e, kongre ve fuar merkezi yapılacak.

Ankara- Kayseri karayolu üzerindeki 33 bin metrekarelik alanda kurulacak fuar ve kongre merkezi İç Anadolu Bölgesi'ne de hitap edecek.

Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuar ve kongre merkezi yapılması için karar aldıklarını söyledi.

Kırşehir Belediyesi Kapalı Pazaryeri'nde bu yıl ikincisini yaptıkları Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nın yoğun talep nedeniyle ihtiyaca cevap verememesi üzerine fuar ve kongre merkezi yapma kararı aldıklarını kaydeden Ekicioğlu, Anadolu'da ticaret, sanat ve ekonomi alanında ilk Ahilik teşkilatının kurulduğu Kırşehir'in bu sayede kabuğunu kıracağına inandığını belirtti.

Ankara- Kayseri karayolundaki, odalarına ait 11 bin metrekarelik alanın kamulaştırma ve bağışlarla 33 bin metrekareye çıkarılmasının kararlaştırıldığını anlatan Ekicioğlu, projelerini onaylayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) de maddi destek sağlayacağını dile getirdi.

TOBB'un Ahilik Külliyesi Projesi'ne de 17 milyon lira destek sağladığını anımsatan Ekicioğlu, 10 milyon lira maliyetli fuar ve kongre merkezine de katkı için söz aldıklarını aktardı.

"Fuar alanının bölgeye hitap etmesini planlıyoruz"

Ekicioğlu, jeotermal turizme yönelik tesisleri bulunan Kırşehir'deki kongre ve fuar merkezinin İç Anadolu Bölgesi'ne hitap etmesini amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"33 bin metrekarelik fuar alanının bölgeye hitap etmesini planlıyoruz. Yozgat çadırda fuar yapıyor. Kırıkkale ve Nevşehir hiç yapmıyor. Aksaray bizim gibi pazar alanında yapıyor. Avrupa standartlarına uygun değil pazarda fuar yapmak. Bu bölgede böyle bir fuar alanı yaparsak jeotermal potansiyel de dikkate alındığında Ankara, Kayseri hatta Konya'da yapılan birçok kongreyi Kırşehir'de gerçekleştirme imkanı sağlayabiliriz. Bu çalışma bölgemizdeki ticari faaliyeti de geliştirecek."

Türkiye'ye hitap edecek ticaret ve sanayi kongresi yapmayı da planladıklarını anlatan Ekicioğlu, kongreyi, 2017 yılında tamamlamayı hedefledikleri kongre ve fuar merkezinde gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahiler Diyarı Fuar ve Kongre Merkeziyle Kabuğunu Kıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement