AK Parti Adıyaman İl Başkanlığından İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığından İftar Yemeği

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığından İftar Yemeği

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verildi.

06.07.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verildi.

Pere Saray Salonda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat; şunları söyledi: "Ben iftar yemeğinize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz geçen hafta genel merkezimizin düzenlemiş olduğu Cumhurbaşkanı aday belirleme noktasında bir toplantımız olmuştu. Bu toplantı öncesi bir takım istişareler yaptık. Bu istişareler neticesinde geçen hafta yapılan durum toplantısıyla birlikte Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı oldu. İnşallah hayırlı uğurlu olur. İl teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız bu zamana kadar üstlerine düşen bütün sorumlulukları yerine fazlasıyla getirdiler. Ben öyle umuyorum ki, cumhurbaşkanı seçiminde de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı birinci turda cumhurbaşkanı yapmak için bu teşkilatlar ellerinden geleni fazlasıyla yapacaktır."

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, "Arkadaşlar bu partinin kuruluşundan beri en güzel organizeyi görüyorum. İl başkanımıza teşekkür ediyorum. Buradan çıktıktan sonra her birimiz cumhurbaşkanı adayı temsilcisi gibi geniş bir şekilde çalışmalar yapıp en güzel sonucu alırız inşallah" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında şunları söyledi: "Ramazan'ın önemi budur, bir çorbayı bir ekmeği paylaşabilmektir. Bir kaşık yemeği paylaşabilmektir, tadına varabilmektir. Tabi biz biliyoruz burada Rabbim bize nasip etti, karnımızı doyurduk, iftarımızı açtık ama Ramazan'da maalesef özellikle İslam coğrafyasının bir çok bölgelerinde büyük bir sıkıntı büyük bir zulüm var. Büyük acı yaşanıyor. İnşallah bu Ramazan hepimizin duası ve desteğiyle bütün bu İslam coğrafyasında dünyanın yaralı olan her yerine de hayırlar getirsin diyorum. Başta milletimiz İslam coğrafyası olmak üzere tüm milletlere bütün dünyaya insanlığa inşallah hayırlar getirir. Bu mağduriyetler inşallah son bulur."

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye artık dışarıdan yardım alan bir ülke değil. Hamdolsun 12 yıllık bir süreçte siz gönül dostlarımızın duası ve desteği ile AK Parti iktidarıyla Tayyip Erdoğan liderliğiyle artık dünyaya yardım eden konumunda. Bugün iki buçuk milyar doları aşan dünyaya dış yardımımız var. Soma'daki fakirler Türkiye'ye bakıyor. Mısır'daki mazlumlar Türkiye'ye bakıyor. Suriye'de ezilenler Türkiye'ye bakıyor. Irak, Bosna, Türkiye'ye bakıyor, Filistin Türkiye'den medet umuyor. Onun için güçlü bir Türkiye, güçlü bir dünya ve güçlü bir lider aynı zamanda bütün bu ülkelerin sorunları ve talepleri ile beklentilerine cevap verebilecektir."

Önemli bir seçim arefesinde olduğumuzu anlatan Aydın, şunları söyledi: "Belki klasik gelecek ama bu seçim gerçekten çok önemli. Bu seçim tarihimizde ilk defa halka müracaat edeceğimiz bir seçim. Bir cumhurbaşkanlığı seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ötesinde de ilk başkanlık seçimi. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu seçimde cumhur tarafından seçilmekte, millet tarafından seçilmekte, aynı zamanda milletin başı olacak. Anayasamız cumhurbaşkanımıza çok önemli yetki vermiş. Hükümetin başı diyor, dolayısıyla halkın gücünü arkasında alan cumhurbaşkanı, halkın gücünü yanına alan bir cumhurbaşkanı emin olun anayasanın kendisine verdiği tüm yetkileri kullanacaktır. Daha güçlü ve ilerleyen yerlere gelecektir. Dolayısıyla bu seçimde sadece cumhurbaşkanlığı seçimi değil, bu millet ilk defa başkanını seçiyor.

Şimdiki cumhurbaşkanı gücünü milletten alacak. Doğrudan millet tarafından köşke çıkarılacak. Şimdi seçilecek cumhurbaşkanı köşke çıktığında da anayasanın vermiş olduğu yetkileri kullanacak ve bir numara olacak. Devlet başkanı diyoruz ya Türkiye fiili anlamda başkanını seçmiş olacak. Onun için yürütmenin başı aynı zamanda bütün yetkilerini kullanan cumhurbaşkanı emin olun hükümeti de boş bırakmaz bizleri de boş bırakmaz."

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan slayt gösterisi yapıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Adıyaman İl Başkanlığından İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement