AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmaları çerçevesinde Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

07.03.2014 13:19

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmaları çerçevesinde Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Sungurlu Belediyesi'ni ziyaret eden Salim Uslu, daha sonra AK Parti Kadın Kolları seçim bürosunu ziyaret etti.

BAŞBAKANIN KELLESİNİ İSTİYORLAR

Burada bir süre partili bayanlarla sohbet eden Uslu, "Bu seçimlerde hepimiz canla, başla çalışmak zorundayız. Bu seçim önceki seçimden daha farklı. Şuanda 3 genel seçimle, 2 yerel seçimde ve 2 referandum da kazanmış bir parti var. 8.'ye giriyoruz. Bugüne kadar seçim sandığında bizi yenemeyeceğini anlayanlar, türlü oyunlar, iftira ve montajlarda medet umar oldular. Bu seçimde sadece sandıkta kimin çıkacağından ziyade bizden Genel Başkanımızız olan Recep Tayip Erdoğan'ın kellesini istiyorlar. Geçmişte bu oyunu Erbakan Hoca'ya yaptılar. Beceremediniz çekin gidin diyenler Erbakan Hoca'nın cenazesinden sonra çok büyük devlet adamıydı diye ikiyüzlü bir tavır içerisine girdiler. Yine rahmetli Ecevit'e yardım almadan ayakta bile duramıyor diyenler vefat ettiğinde büyük devlet adamını kaybettik demeye başladılar. Yani kendilerince böyle önemli devlet adamlarını karalama yoluna gidiyorlar. Biz bu seçimde yaptığımız hizmetler yerine Türkiye'nin gücüne inananlar olarak Türkiye'nin geleceğini kurtarmaya çalışacağız" dedi.

Sandıktan çıkamayanlar bizi kasetle götürmeye çalışıyorlar diyen Salim Uslu, "Aslında bu kişiler milletin iradesini çalmaya çalışıyor. Sandıkta alamadıkları imtiyazı, hilelerle almaya çalışıyorlar. Bizde hırsızlık olmaz. Varsa yapan cezasını çeker, Türkiye bir hukuk devletidir. Bizde sadece hırsızlık ithamı ve iddiası var. Geçmişte onlarda hırsızlık olduğu yargı kararlarıyla tespit edildi. Hak-İş Başkanı iken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gittim. Deniz Baykal'ın basın müşaviri Baki Özilhan bana bir kitap verdi. Ne bu kitap diye sorduğumda bu kitap Mustafa Sarıgül'ün yediği nanelerin kitabıdır. Aldığı, yaptığı, götürdüğü ne varsa burada. Mesele Berlin'de neden tutuklandı. Kime şantaj yapmışta tutuklanmış. Ama zaman geçti Baykal kasetle götürüldü, Kılıçdaroğlu kasetle geldi ve bu sefer Sarıgül oraya geldi. Eğer biri ben Müslüman'ım deyipti Sarıgül'ü destekliyorsa o adamın aklıyla bir sorunu vardır" diye konuştu.

CHP'YE NEZAKET ZİYARETİ

Milletvekil Uslu, esnaf ziyaretleri sonrasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi'nde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyarette Uslu'yu CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, Belediye Başkan Adayı Cemil Çobaner, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri karşıladı.

Seçim bürosunda CHP'lilerle tek tek tokalaşan Milletvekili Uslu, Sungurlu'da seçimin barış, kardeşlik, saygı ortamında geçmesi temennisinde bulunarak, "Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Aynı türküleri dinleyip, aynı şeylerden heyecan duyuyoruz. Seçimlerin tatlı bir yarış olduğunu düşünüyorum. Cemil beyde projelerini ortaya koyacak, Selahaddin beyde projelerini ortaya koyacak. Bizler aslında ne Cemil beyin şahsına, nede Selahaddin beyin şahsına oy vereceğiz. Bizler ortaya koydukları projelere oy vereceğiz. Bunun ötesinde atıflarda bulunmak abartmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Bu ziyaretten dolayı Ak Partililere teşekkür eden CHP Sungurlu İlçe Başkanı Mustafa Şen'de, "Güzel bir seçim atmosferi içerisinde hep birlikte dökmeden, kırmadan bir seçim kampanyası götürmeye çalışıyoruz. Halkımıza gerekli açıklamaları yapıyoruz ve oylarını talep ediyoruz. Her hangi bir kırgınlığa mahal vermeden çalışıyoruz. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Nede olsa hepimiz arkadaşız, seçim sonunda yine yüz yüze bakacağız" ifadelerini kullandı.

MHP'LİLERLE KAYMAKAMLIK ÖNÜNDE KARŞILAŞTILAR

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve beraberindeki heyet Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Ziraat Bankası karşısında bulunan seçim bürosuna gittikleri sırada esnaf ve oda ziyaretleri yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve beraberindeki İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleriyle Kaymakamlık önünde karşılaştı. Birbirleriyle tokalaşan partililer birbirlerine başarılar diledi.

11 YILDA 1,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde bulunan AK Parti İlçe Seçim Bürosunu ziyaret eden Salim Uslu, burada vatandaşlara Sungurlu'ya yapılan yatırımları anlattı.

Sungurlu'nun 11 yılda 1,5 Milyar TL yatırım aldığını söyleyen Uslu, "Sungurlu daha büyük yatırımlar almaya devam edecek. Sungurlu en çok hizmet alan ilçelerimizin başında geliyor. Devlet Hastanesi, Adalet Sarayı, Doğalgaz, Doğalgaz Genel Hat İstasyonumuz, TOKİ Konutları, İçme Suyu, Okul yatırımları, Delice-Sungurlu bölünmüş yolu, Sungurlu-Alaca yolu şuan da devam ediyor. Toplum yararına çalışmalarda 278 arkadaşımız istifade etti. Evde bakım yardımları, aylık ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları, Aşağı Fındıklı Köyü sulama çalışmaları, Gençlik Merkezi, Hayvancılık desteklemeleri, Kadastro çalışmaları, Arifegazili içme suyu olmak üzere 58. ve 60. hükümet döneminde 188 milyon TL'lik, bu hükümet döneminde bitirilen yatırımlarımız 958 milyon TL, yine bu hükümet döneminde devam eden yatırımlar ise 274 milyon TL. Yine bu hükümet döneminde başlatılan çalışmalar 34 milyon TL olmak üzere 11 yılda başlayan, bitirilen devam eden 1 milyar 455 milyon 567 Lira" dedi.

F TİPİ VE AÇIK CEZAEVİ'NE YER TAHSİSİ YAPILDI

Bundan sonrası için Sungurlu'ya Meslek Yüksek Okulumuz var. Bununla ilgili yeni yerleşke yapılması. Şuanda projeler bitirildi. Anadolu Öğretmen Lisesi binası ihalesi bu ay sonunda yapılacak.Bin kişi kapasiteli F Tipi ve 400 kapasiteli Açık Cezaevi'nin yer tahsisi tamamlandı.24 bin metrekare inşaat alanına sahip ve proje çalışmaları devam ediyor. Sungurlu Barajı yani Kırankışla Projesi 31 bin 750 hektar arazi sulanmasını hedefliyoruz. Beklide buradan içme suyu temine edeceğiz. Sungurlu ilçemizden geçen derelerin ıslah çalışmaları yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. TOKİ burada 300 kişilik yurt planladı. Ulu Cami restorasyonumuz yine planlarımız içerisinde" dedi.

Daha uzun vadede ise buradan bir demiryolu geçirmek için projelerimiz var. Burada eğer bir finansman temin edersek Ankara- Samsun hattı Allah'ın izniyle Çelikli'den itibaren Sungurlu üzerinden geçerek, Samsun'a ulaşmış olacak. Buda uzun vadeli hedeflerimiz içerisinde" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement