AK Parti'de Veda Eden İsimlerin Yerine Çocukları Talip - Son Dakika
Politika

AK Parti'de Veda Eden İsimlerin Yerine Çocukları Talip

AK Parti\'de Veda Eden İsimlerin Yerine Çocukları Talip

Çoğu 3 dönemlik olan ve TBMM'ye zorunlu olarak veda eden AK Partili milletvekillerinin, oğlu veya kızları ile eş ve kardeşleri boşalan yerlere talip oldu.

05.03.2015 14:02  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 'nin listesinden siyasete girmek isteyen aday adayları arasında ilginç akraba ilişkileri ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre çoğu 3 dönemlik olan ve siyasete zorunlu veda eden isimlerin, oğlu veya kızları ile eş ve kardeşleri boşalan yerlere talip oldu. Hatta bazı ailelerden 2 isim birden aday adayı olunca sorun yaşandı. Bunun üzerine biri diğerinin yerine feragat etmek zorunda kaldı. Haftasonu teamül yoklamalarıyla aday adaylarının "tercih edilme" düzeyini belirleyen AK Parti'nin aday listelerinde bu dönem, 2'nci kuşak siyasetçiler dikkat çekti.

ERDOĞAN'IN DOKTORUNUN OĞLU DA ADAY ADAYI

Aday listelerindeki akrabalık ilişkileri önceki dönemden fazla olunca, parti içinde de dikkati çekti. Bazı adaylar, yerelde ailelerinin isimlerinden yararlanarak oy alabilme hesabı yaparken, parti yönetiminin bunların sadece birkaçına vize vereceği iddia edildi. Aday adayı listelerinde yapılan taramaya göre, 3 dönemlik milletvekillerinden AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin kızı Rümeysa Yeni Elbay, Sivas aday adayı oldu. Yeni'nin kızının Samsun yerine Sivas'ı tercih etmesinin, kocasının ailesinin bu ilde etkin olmasından kaynaklandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorluğunu da yapan Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün oğlu Fatih Erdöl de Ankara 'dan aday olmak için başvurdu.

BU AİLEDE YARIŞ ÇOK BAŞLI

Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, 3 dönemlik kriterine takılmadığı halde, eşi Sema Razamanoğlu'nun adaylığı nedeniyle hakkından feragat etti. Partinin kurucularından olan başörtülü Sema Ramazanoğlu, yasağın kalkmasının ardından İstanbul 'dan aday adayı oldu ancak ailedeki adaylık yarışı bununla da bitmedi. Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan ve siyasete bir dönem ara veren kız kardeşi Selma Aliye Kavaf da Denizli'den adaylığını koydu. İki kız kardeşin yıllardan beri küs olduğu ve siyasi açından rekabet ettiği de biliniyor. AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2 dönem önce ara veren İhsan Arslan'ın oğlu Mücahit Arslan da Ankara'dan aday adayı oldu. Partinin kurucusu olan Mücahit Arslan, babasının seçim bölgesi Diyarbakır'ı değil, Ankara'yı tercih etti. Mücahit Arslan, 13 yıldan beri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'ın da danışmanlığını yapıyor.

KARDEŞLER SAHNEDE

3 dönemlik milletvekillerinden TBMM Başkanvekili Sadık Yakut siyasete veda ederken, kardeşi Sait Yakut aday oldu. Yine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in kardeşi Necdet Pakdil ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün kardeşi Mustafa Akgün de kardeş kontenjanından siyasete soyundu ve aday oldu. Eski AK Parti milletvekili Mehmet Ceylan ile oğlu Burak Ceylan da baba-oğul olarak aday adayı oldu. Her ikisi de Ankara'dan aday olan Ceylan'lardan baba Ceylan, daha sonra adaylığını geri çekti.

İYİMAYA YARIŞI

AK Parti'de 2 dönem, siyasette 4 dönem varolan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yla birlikte kardeşi Osman İyimaya da adaylığını koydu. Daha sonra kardeş İyimaya adaylığını çekti. AK Parti'nin aday adayları listesinde baba-oğul modeline farklı bir örnek de Ankara'dan çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de AK Parti'den aday adayı oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Parti'de Veda Eden İsimlerin Yerine Çocukları Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • recep sivri: osmanlı degılmı, babadan oğula. . . . . . . . 950 tl maas alıp aç açına dolaşıp, sonrada bunları iktidara taşıyanlar beter olun, haktır size. . . 45 1 Yanıtla
  • ali veli: Surekli calmak icin Koltugu bos birakmamak lazim degil. Cal zurnaci Cal. 34 2 Yanıtla
  • sol..: Ya arkadaş anlamadim okadar kişi akpe den şikayetçi ama yine iktidar olan o anlamadım yaaa.. kurtulamadik bu iblislerden bitrdiler ülkeyi. . 32 3 Yanıtla
  • MAZLUM: Ne tatlı mama varki vazgeçemiyorlar, birde müslümanlığı bu işlere karıştırmıyorlarmı, sırf ihalelere girmek için karısının başını örttürüp yurt dışında bikini giyen bir sürü insan tanıdım, şeytan herşeyi süslü püslü gösterip baştan çıkarmaya çalışıyor bunlarda uymak için hazırmış, ama şunu bilsinlerki bu kadar insan açlık sınırında yaşarken bu ahlı paralar kimseye yaramaz yaramasında. . . 34 0 Yanıtla
  • Adam: Adamlar çoluğu çocuğu karısı kızı kardeşi amcası dayısı ile memlekete millete hizmet ediyorlar yinede yaranamıyorlar yahu ?? 10 22 Yanıtla
  • Köylü: Padişahım çok yaşa .: 27 0 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: KİM OLDUĞU FARKETMEZ NASILSA KOYUNLAR GÖZÜ KAPALI MÜHRÜ BASIYOR 22 2 Yanıtla
  • bilal oğlan: desene hırsızlık babadan oğula geçiyor 23 1 Yanıtla
  • Kara mamba: Kıskanmayın siz de yapardınız diyen müsveddeler işte vekilleriniz ve seçmenleri sizden ne beklenirki 23 1 Yanıtla
  • Eses: Osmanlı'nın torunu değilmiyiz yakında memurlukta babadan oğula derlerse şaşmam 23 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak
    11:23 Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Kayapa'ya bağlantı yolunun yapılacağını ve ormanlık alanın korunacağını söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu
    11:22 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte şehit ve gazi aileleri ile iftar sofrasında buluştu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programı'na katıldı. İftar programında şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, konuşmasında Çanakkale ruhuna vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Ulaştırma Memur-Sen, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi
    11:18 Ulaştırma Memur-Sen, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi

    Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, kamu çalışanlarının 'koruyucu giyim' yardımının kaldırılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi. Çalışkan, kamu çalışanlarına toplu sözleşmenin bir kazanımı olarak 10 yıldır 'koruyucu giyim' yardımı yapıldığını belirterek, bu hakkın son dönemde kaldırılmasına ya da askıya alınmasına yönelik bazı girişimlerin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

  • Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu
    11:17 Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu

    Hatay'ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan'ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu
    11:17 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.

  • Kuşadası'nda Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verildi
    11:16 Kuşadası'nda Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verildi

    Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği düzenledi. Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, yemekte yaptığı konuşmada, şehitlerin miras bıraktığı vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle onların hatıralarına saygı duyduklarını belirtti.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.


Advertisement