AK Parti Eski Edirne Milletvekili Budak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eski Edirne Milletvekili Budak Açıklaması

AK Parti Eski Edirne Milletvekili Budak Açıklaması

"Edirne'ye ve ülkeye katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

17.10.2014 13:12

AK Parti Edirne Eski Milletvekili Necdet Budak, "Edirne'ye ve ülkeye katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Budak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı'nın bütün siyasi partilere eşit olduğunu söyledi.

Ekonomiyi özel sektörün ayakta tuttuğunu belirten Budak, Türkiye'deki yıllık gelirin son on yılda 2 bin 500 dolardan, 10 bin dolara ulaştığını ifade etti.

Son yıllarda "orta gelir tuzağı" denilen alanda patinaj yapıldığını aktaran Budak, şunları anlattı:

"Böyle olunca da 2013 vizyonu 500 milyarlık bir ihracat ve hedef söz konusu. Bu hedefe Türkiye'nin ulaşması açısından yerel dinamiklerin harekete geçmesi çok önemlidir. Bunu kim yapacak. Ankara'dan, devletten, demokrasiden beklemek çok doğal. Sonuçta kanunla hukukla bir ülke idare ediliyor fakat Ankara'dan Edirne'ye ekonomik kalkınma anlamında baktığımız zaman, şunu görüyoruz. Ankara TR21 bölgesi diye Tekirdağ, Edirne, Kırklareli deniyor. Örneğin biz burada turizmi konuşabiliriz ama turizmle ilgili Ankara'nın turizm planlarında Edirne turizm bölgesi içerisinde mi, değil. Burada Çorlu'nun talebi başka, Enez'in talebi başka, Lalapaşa'nınki başka, Vize ilçesinin ise çok farklıdır. Trakya'nın tüm talepleri alınınca bu tabloyu ortaya çıkarttık."

Budak, Türkiye'de Kalkınma Bakanlığının da bilgisi dahilinde projeleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını, Edirne'ye ve ülkeye katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Budak ayrıca Edirne'nin çok iyi analiz edilip proje bazında aktarılması gerektiğini dile getirdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Eski Edirne Milletvekili Budak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement