AK Parti Gaziantep Teşkilatı Seçime Hazır - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Teşkilatı Seçime Hazır

AK Parti Gaziantep Teşkilatı Seçime Hazır

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 7 Ağustos Perşembe günü Başbakan Erdoğan’ın Gaziantep’te yapacağı miting hazırlıkları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

05.08.2014 14:49

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 7 Ağustos Perşembe günü Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep'te yapacağı miting hazırlıkları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Uzer, seçim hazırlıklarını anlatarak, seçime hazır olduklarını kaydetti. Uzer, "Bu ilk defa halkın seçtiği seçimi halkın seçtiği seçimi sizlerle beraber yaşayacağız. AK Parti olarak biz bu seçimlere çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. AK Parti olarak bir aydan beri yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Her ne kadar dışarıdaki çevrelerden bir seçim çalışması yapılmıyor gibi görünse de biz kendi içerimizde çok tutarlı bir şekilde çalışmamızı yapıyoruz. Çünkü bu seçim bizim için çok önemli bir seçim. Sayın Başbakanımıza vefamızı gösterme adına bu seçim bizim açımızdan çok önemli. İnşallah Perşembe günü Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda yapacağımız mitingi de biz Sayın Başbakanımıza Başbakan olarak veda Cumhurbaşkanlığına da uğurlama merasimi olarak görüyoruz. Onun için de arkadaşlarımızla birlikte çok ciddi manada hazırlanıyoruz. İnşallah ayın 7'sinde Perşembe günü muhteşem bir tablo ve muhteşem bir mitingle karşılaşacaksınız. Onun için en küçük detayları bile biz arkadaşlarımızla ciddi bir şekilde çalıştık. Benim teşkilatım her seçimde olduğu gibi bu seçimde de dersini iyi çalıştı" dedi.

"BU ÜLKEYİ HAK ETTİĞİ YERE İNŞALLAH BU AK PARTİ KADROLARI GETİRECEKTİR"

Teşkilat olarak dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduklarını ifade eden Uzer, AK Parti kadrolarının ülkeyi hak ettiği noktaya getireceğine dikkat çekerek "Çok güçlü ve geniş bir ekibiz. Sayın Başbakanımızın da ifadesiyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunun mensuplarıyız. Dünyanın en büyük ailesinin fertleriyiz. Bu teşkilat içerisinde yer almaktan hepimizin çok mutlu olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Makam mevki kaygımız yok. Görevde bizler olabiliriz yarın başka bir arkadaşımız olabilir. Daha evvel de başka arkadaşlarımız görev aldı. Orada gördük ki eski yeni ayrımı olmaksızın o yemekte bir araya geldik. Gayet güzel bir görüntüyü ben Gaziantep'e verdiğimiz kanaatindeyim. Biz bir dava uğruna bu çatı altındayız. Bu ülkeyi hak ettiği yere inşallah bu AK Parti kadroları getirecektir" diye konuştu.

"GAZİANTEP'TE TÜRKİYE ORTALAMASININ YÜZDE 10-15 ÜZERİNDE OY BEKLİYORUZ"

Uzer, yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gaziantep'te Türkiye ortalamasının yüzde 10 ile 15 arasında daha yüksek bir oy oranı beklediklerini belirtti. Uzer, şu şekilde konuştu:

"Gaziantep'te de yine Türkiye ortalamasının en az 10-15 puan üzerinde oy bekliyoruz. Hedef olarak da ben tabanı yüzde 65 olarak arkadaşlarımıza verdim. 65'in üzerinde de ne çıkarabilirsek buna da çalışacağız."

"BÖLGE ÜLKELERİNE BAKILDIĞINDA TÜRKİYE PARLAYAN BİR YILDIZ"

Türkiye'nin çevresindeki ülkelere bakıldığında kan, göz yaşı ve birçok olumsuz durumun olduğunu betimleyen Ahmet Uzer, Türkiye'nin bölgede parlayan bir yıldız gibi göründüğünü söyledi. Uzer, "Biliyorsunuz Türkiye coğrafyasının etrafındaki ülkelere baktığınızda bütün ülkeler ateş, kan ve göz yaşı içerisinde yanıyor. Onun için ülkemizdeki demokrasinin kıymetini bilmemiz lazım. Şu an dünyaya baktığınız zaman Türkiye'deki gibi demokrasi ile yönetilen bir Müslüman ülkesini göremiyoruz. Bizim bu devletin bu milletin kıymetini bilmemiz lazım. Dönem dönem bunun kıymetinin göz ardı edildiğini görüyoruz ve düşünüyoruz. Çok genç bir demokrasi olmamıza rağmen şu geldiğimiz noktadaki kazanımları göz ardı edemeyiz. Bugün dediğimiz gibi Suriye'den Irak'tan, Mısır'da, Filistin'de, Libya'da ve etrafımızdaki bütün ülkelerde bu bölgede baktığınız zaman Türkiye bölgede parlayan bir yıldız. Ama bu parlayan yıldızı sanki her an Osmanlı dönemindeki hasta adam olacakmış gibi görenler veya görmek isteyenler var. Biz bunları da görünce açıkçası çok üzülüyoruz. Çünkü bizim başka gideceğimiz bir başka Türkiye yok. Bizim başka yaşayacağımız ülke yok. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kıymetini bilmeliyiz. Ağız tadıyla kardeşhane bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz. Bizim mücadelemiz bu ülkeyi kardeşlik bağı içerisinde bir arada tutmak olmalıdır. Bakın bize yıllardan beri baş ağrısı olan bir Güneydoğu meselesini, Kürt meselesini dahi çözme iradesini bizim hükümetimiz partimiz gösterdiğinde çok sert tepkilerle karşılaşmıştı. Eğer iki seneden beri kan akmıyorsa bir şehit cenazesi gelmiyorsa bununda bu millet bu ülke kıymetini bilmesi lazım. Biz Sayın Başbakanımıza güveniyoruz. O bizim liderimizdir ve 12 yıldan beri de bu ülkeye çok büyük hizmetler yapmıştır. Biz bu hizmetlerini önümüzdeki dönemde de Cumhurbaşkanı olarak vermesini arzu ediyoruz. Bunun da bu ülkeye çok şeyler katacağına inanıyoruz" İfadelerini kullandı.

"SANDIK MÜŞAHİTLERİMİZ EĞİTİMLERİNİ YAPTILAR"

Seçim hazırlıklarının gayet iyi geçtiğini anımsatan Uzer, seçimde sandık başında çalışacak olan sandık müşahitlerine eğitim verdiklerini kaydederek, "Şu anda iyi geçiyor. Seçime hazırız. Bizim namusumuza teslim edilen oyların bir yere kaymaması için de bütün arkadaşlarımızı tekrar tekrar bir eğitimden geçirdik. Seçim işleri başkanlığımız son on günde bütün ilçelerimizde sandık müşahitlerimizin eğitimlerini yaptılar. Tabi seçimin sükunet içerisinde geçmesi, dostluk içinde geçmesi için AK Parti olarak elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Çıkacak sonuca bu ülkede yaşayan bütün insanlar gibi bizler de razıyız. İlk turda iyi netice ile kapatacağımıza inanıyoruz. Yapılacak seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." Açıklamasında bulundu.

Uzer, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltileni 'Cumhurbaşkanı Erdoğan seçildiğinde başbakan kim olacak, genel başkan ile başbakan aynı kişi mi olacak?" sorusuna cevap veren Uzer, "Bizim için 10 Ağustos akşamına kadar sorulan bu soruların hiçbir hükmü yok. Şimdi biz tamamen 10 ağustos akşamı çıkacak neticeye odaklandık. Bu sorular 10 Ağustos'tan sonra düşüneceğimiz ve üzerinde duracağımız konular. Şu anda belli olan tek şey genel başkanımızın ve başbakanımızın aynı kişi ve güçlü bir kişi olacak" dedi.

Bir yerel gazetede çıkan 'Atkı Krizi' haberinin hatırlatılması ve başbakanın mitingde hangi takımın atkısını takacağına da cevap veren Uzer, "Gaziantep'in bir tane takımı vardır o da Gaziantepspor'dur. Gaziantepspor'u kim yönetirse yönetsin neticede bu kulüp bu şehrin takımıdır. Elbette ki, sayın başbakanımıza her seçimde olduğu gibi bu seçimde de boynuna Gaziantepspor atkısı takacağız. Dün aldığımız bir karar neticesinde sayın başbakanımız vatandaşlara çiçek yerine paketli Gaziantepspor atkısı atacak. Aşağı yukarı 500 tane hazırlattık. Yani bu noktalarda hiçbir sıkıntı yok. Takım bizimdir." cevabını verdi.

Suriyeliler meselesi ile sorulan bir soruya da yanıt veren Uzer, "Suriyeliler meselesi güncel bir mesele. Sayın Fatma Şahin'in başbakana gidip de istifa edeceğim diye bir şey söylediği yok. Öyle bir şeyi başka kanallardan bende duydum. Böyle bir şey bizim üslubumuz ve tarzımız da değil. Yani biz bundan hicap duyarız. Bir belediye başkanının veya milletvekilimizin başbakana gidip bu işi yapacaksanız yapın yoksa istifa ederim şeklinde bir yaklaşımımız mümkün değil. Suriyeliler meselesi konusunda bazı adımlar atmamız gerektiğinin farkındayız çünkü bu Suriyeliler meselesinde özellikle seçimler yaklaştıkça bazı kesimlerin bunu kullanmaya çalıştıklarını bizde gördük. Özellikle çok açıkta kalan, parklarda yatan; Suriyelilerin bir kampta toplanılmasına karar verildi. Suça meyilli olan Suriyelileri o kampta toplayacağız. Suriyeliler olayına bir ensar muhacir olayı olarak bakıyoruz" dedi.

"BİR MİLYON 100 BİN GAZİANTEPLİ SEÇMEN OY KULLANACAK"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaç seçmenin oy kullanacağı sorusuna da açıklama getiren Uzer, "Gaziantep'te bir milyon yüz bin seçmen oy kullanacak. Katılımın yüzde 80 olacağı yönünde. Ziraat bankaları kitlendi. Ziraat Bankası Genel Müdürleri beni aradı. Sadece 3 noktada 8 bin dört yüz insan para yatırmak için sıra bekliyor dediler. Şu anda Gaziantep genelinde 30 bin civarında insanın başbakanımıza para yatırdığını görüyoruz. Şehir her zaman olduğu sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı sahiplendi. Tahmin ediyoruz ki bu rakamların açıklanma durumu olursa Gaziantep'i en önlerde görürüz diye düşünüyorum" yanıtını verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Teşkilatı Seçime Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement