AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, Diyarbakır'da - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, Diyarbakır'da

"Kimsenin Musa gibi konuşup, Firavun gibi icraat yapmaya hakkı yoktur"

10.11.2014 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Kimsenin Musa gibi konuşup, Firavun gibi icraat yapmaya hakkı yoktur" dedi.

Çelik, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Bekir Aral Lisesi Salonunda düzenlenen AK Parti ilçe başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, her siyasi partinin Türkiye'nin 81 ilinde istediği şekilde siyaset yapması gerektiğini söyledi.

"HDP gidip Fethiye'de, Yozgat'ta siyaset yapabilmelidir, MHP'de Diyarbakır'da siyaset yapabilmelidir. MHP'nin fikriyatına buradakiler katılmak zorunda değildir, oy vermez" ifadesini kullanan Çelik, şöyle konuştu:

"Fethiye'de HDP'nin hareketine katılmak istemez. Ama onun orada var olması hakkına mani olunmazsa işte o zaman barış gelir. Sen burada diğer siyasi partilere hayat hakkı tanımıyorsun. PKK'lılar partililerimizi tek tek çekip 'Oradan vazgeç ve bize katıl' diyor. Böyle siyaset olur mu? Demokratik siyaset, çoğulculuk, insanların hakkına ve var oluşuna saygı duymak bu mudur? Eğer gerçekten barış ve kardeşlik, farklılıklara tahammül edilen bir iklim istiyorsak önce kendimizden başlayalım. Kimsenin Musa gibi konuşup, Firavun gibi icraat yapmaya hakkı yoktur."

Kongreye Çelik'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Galip Ensarioğlu ve Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile çok sayıda partili de katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement