AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"Büyük milletler, büyük liderler, büyük hedefler ortaya koyar. 2002'de Türkiye aradığı iktidarı buldu.

16.03.2014 19:56

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Büyük milletler, büyük liderler, büyük hedefler ortaya koyar. 2002'de Türkiye aradığı iktidarı buldu. O gün iktidar olanlar, şimdi muhalefet bile olamıyorlar" dedi.

Kartal'daki Güneydoğulu İş Adamları Derneği'ni ziyaret eden Erdem, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'a az bir zaman kaldığını belirterek, bu seçimin belediye başkanlarının seçiminden öte bir anlamı olduğunu söyledi.

AK Parti ile sandıkta yarışamayanların sokakları hareketlendirdiğini anlatan Erdem, bunun geçmişte Özal'a da yapıldığını, seçimlerin bu açıdan da önemli olduğunu vurguladı.

Erdem, şöyle devam etti:

"Türkiye, 2002 seçimlerine giderken, üç parti vardı, iktidarda. Meclis'te başka partiler de vardı ama millet, erken seçim kararı alan iktidar da olmak üzere Meclis'te bulunan partileri de meclis dışına itti. Başbakan merhum Ecevit'ti. DSP, Anavatan ve MHP birlikte üçü hükümet olmuştu. Doğruyol diye bir parti vardı, bugün yok. Anavatan yok. Niye yok, çünkü perişan ettiler. Sorunlarımızı çözecek diye geldiler, çözemediler. Millet bu ülkeyi yönetecek iktidar arıyordu, AK Parti'yi buldunuz. AK Parti, her seçimde oyunu artırarak devam etti. Bugün dünyada süper kabul ettiğimiz ülkeler süper de Türkiye niye süper değil, sebep ne? Sebep, doğru yöneticiler."

"Türkiye'nin temel sorunu terör"

Türkiye'nin temel sorunlarından birinin terör olduğunu dile getiren Erdem, "Niye çekti Türkiye terörden? Çünkü çözemediler hatta çözmek bile istemediler. Çünkü siyasi rant için kullandılar. Ama biz 'çözeceğiz' dedik ve bu kardeşliğimizin bitmesini istemiyoruz. Türklerle Kürtler bu coğrafyanın Müslüman kalmasını birlikte sağladı. Yüzlerce milyar dolarımızı kaybettik. En iyi teşviği Güneydoğu'ya veriyoruz ama gitmiyorsunuz. Niye can ve mal güvenliği olmadığı zaman gitmiyorsunuz. Güneydoğu'daki göçün en önemli sebeplerinden bir tanesi terördür" diye konuştu.

Erdem, Türkiye'de 11 yılda güzel şeyler olduğunu söyleyerek, ülkenin dünyaya insani yardım yapan 4'üncü büyük ülke haline geldiğine dikkati çekti.

"Kendi insanlarımızın problemlerini de çözüyoruz şu anda aç, açıkta kimse var mı? Şu anda sağlıkta bir problem var mı?" diyen Erdem, eskiden polisin, memurun ve işçinin hastanesinin farklı olduğunu, şimdi ise 5 yıldızlı otel konforunda özel hastanelerin hizmet verdiğini anlattı.

Hükümetin, sağlık alanında yaptığı hizmetlere değinen Erdem, eskiden zenginlerin ulaşım tercihlerinin de farklı olduğunu, bugün ise herkesin uçakla seyahat ettiğini aktardı.

Erdem, "Dullarımıza maaş veriyoruz. Engellinin AK Parti'den önce adı var mıydı? Yok. Engelli yasası çıktı. Maaş veriyor muyuz? Veriyoruz. Sosyal politikalarla aç, açıkta kimseyi bırakmadık. Bugün bin doların altında memur maaşı yok. Şu anda doktoru olmayan hiçbir vatandaşımız yok. Türkiye bugün nereden nereye geldi. Muhteşem projeler yapıyoruz. Bölünmüş yollarla şehirlerimizin ulaşımını kolaylaştırdık. Onlar batırdılar, borçlandırdılar, biz onların borçlarını ödedik. Batık bankaların mağduriyetini biz giderdik, nemalarını biz ödedik, konut yardımından kaynaklanan 3,5 katrilyonu da biz ödedik" ifadelerini kullandı.

Hükümetin, havaalanları ve üniversiteler yaptığını, konutlarla birçok şehirleri imar ettiğini belirten Erdem, kimsenin projelerde AK Parti ile yarışamadığını söyledi.

-"Bu istikrar devam etmeli"

Ekrem Erdem, İstanbul'dan İzmir'e yapılan otoyolun ayaklarının denize indirildiğini, 8 saatte gidilemeyen yolun 3,5 saate düşeceğini ifade etti.

"Dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Türkiye nereden nereye" diyen Erdem, 2023'te, ihracatın 500 milyar dolara çıkacağını dile getirdi.

Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu istikrar devam ederse, yarın dünyanın 4 bir yanında iş yapan iş adamı olacaksınız. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız dünyanın neresine giderse, iş adamlarını götürüyor. AK Parti ile birlikte malımız, mülkümüz değerlendi. 2023'ün projelerinden bir tanesi yüksek hızlı tren, Marmaray Projesi'ni hayata geçirdik.

Büyük milletler, büyük liderler, büyük hedefler ortaya koyar. 2002'de Türkiye aradığı iktidarı buldu. O gün iktidar olanlar, şimdi muhalefet bile olamıyorlar. Muhalefetin, AK Parti'nin projesini aşacak projesi var mı? Yok. 'Herkese iki anahtar vereceğiz' diye geldiler, kimseye anahtarlık bile bırakmadılar. Ama AK Parti iktidarında, herkes ev ve araba sahibi oldu. Sandıkta yarışamayanlar AK Parti'nin önünü kesmek istiyorlar. Bunun için bu seçimler çok önemli."

Ekrem Erdem, 2023 hedefi için başlattıkları 21 proje hedefi kapsamında Marmaray'ı hayata geçirdiklerini belirterek, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi projeler hakkında da bilgi verdi.

" Mustafa Sarıgül'ün bir eseri var mı?"

Türkiye'nin uçak gemisi yapmayı konuştuğunu, ufkunun, vizyonunun geniş olduğuna işaret eden Erdem, iş adamlarına "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün bir eseri var mı? Şişli'de ne yaptı?" diye sordu.

Erdem, "Birinci köprüye karşı çıkan bir parti ne yapar, üçüncü köprüye karşı çıkar. Havaalanına karşı, Kanal İstanbul'a karşı. Bunların genlerinde var. Birinci köprü olmasaydı İstanbul çekilir miydi?" değerlendirmesinde bulundu.

Ekrem Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde muhteşem işler yaptıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Yanı başımızdaki Yunanistan diyor ki; 'Recep Tayyip Erdoğan'ın çeyreği kadar bir liderimiz olsaydı, biz bu krizi yaşamazdık.' Biz bu ülkede kardeşliğimizi sağlayacağız, çözüm sürecini biz bitireceğiz. Ama çözüm sürecine girince önce, DHKP-C'yi buldular, o tutmayınca paralel yapıyı ortaya koydular. 'Hırsız' diyorlar. Hırsızlığın olduğu yerde bu kadar hizmet olur mu? Bereket var, bereket. Türkiye şu anda doğru yolda. Eğer başarılı insanları seçerseniz, ülke kazanır."

AK Parti ile yarışamayanların bir takım karalamalarla milletin kafasını karıştırdığını savunan Erdem, Türkiye'nin AK Parti'den önce borç bile alamadığını, şu anda ise borç alan değil, borç veren ülke konumunda olduğunu kaydetti.

Erdem, böyle bir iktidarın ele geçmeyeceğine ve bunun kıymetinin bilinmesini gerektiğine vurgu yaptı.

Ekrem Erdem, daha sonra Yıldızeli Çoban Sarayı Köyü ve Çankırı Ilgaz Serçeler Köyü derneklerini ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement