AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm süreciyle ilgili 'baldıran zehir olsa içeriz' diyerek her türlü riski göğüsleyerek girmiş oldu.

17.10.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜMİN ALTAŞ - GAZİ NOGAY - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül,  HDP Grup Başkanvekili  Pervin Buldan'ın, TBMM'deki konuşmasında, "Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu Cumhurbaşkanıdır" ifadelerine ilişkin,  "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili 'baldıran zehir olsa içeriz' diyerek her türlü riski göğüsleyerek girmiş oldu. Bu, Türk'ün de Kürt'ün de bütün milletin ve dünyanın bildiği bir husustur" dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde hayatını kaybedenlerle ilgili Buldan'ın yaptığı  açıklamalara kimsenin inanmayacağını ve bunun tamamen bir suçluluk psikolojisi olduğunu anlattı.

Vatandaşı sokağa çağıran HDP'nin olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin edip etmediğini bilmediklerini belirten Gül, yaşanan hadiselerin Türk veya Kürt olsun her kesimden tepki gördüğünü kaydetti.

Gül, gelen tepkiler üzerine HDP'nin suçu başkasının üzerine atma refleksine girdiğini dile getirerek, "Ama buna kimsenin inanması, kabul etmesi mümkün değil. HDP'nin milleti sokağa davet etmesi nedeniyle bu şiddet olaylarının ölüm hadiselerinin yaşanacağını tahmin etmesi gerekirdi. Burada birinci asli fail HDP'dir. Sorumsuzluk göstererek sokağa davet ederek birinci mesul odur. Yardımcı mesul de yine CHP. Kılıçdaroğlu'nun da bu süreçte yapmış olduğu açıklamalar ve sorumsuz beyanatlarıdır" ifadesini kullandı.

"Birinci derecede sorumlu Demirtaş'tır"

Buldan'ın meclis konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerinin kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm süreciyle ilgili 'baldıran zehiri olsa içeriz' diyerek  her türlü riski göğüsleyerek girmiş oldu. Bu Türk'ün de Kürt'ün de bütün milletin ve dünyanın bildiği bir husustur. Buldan'ın açıklamalarının asla kabul edilmesi ve  ciddiye alınması mümkün değildir. Burada gerçek olan şudur; Özellikle başta o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımıza yapılan saldırılar şiddet ve sokağa çağırarak toplumun terörize edilmesinde birinci derece mesul olan HDP Genel Başkanı Demirtaş'tır. Nitekim Diyarbakır'da boncuk boncuk terleyerek yaptığı açıklamalar da aslında yaşanan hadiselerin kendilerine mal edildiğinin toplum tarafından bilinmesinden kaynaklıdır."

Kürt halkının özgürlüğü için yola çıktığını söyleyen unsurların bu amaçtan uzak olduğunu anlatan Gül, bunların Kürt halkına ihanet içinde olduğunu belirtti.

Gül, PKK sempatisi olmayan bütün kesimlere karşı toplu bir imha içerisine girildiğini dile getirerek, bütün bu yaşananlardan birinci derece sorumlusunun HDP'nin politikaları ve açıklamaları olduğunu ifade etti

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kabul edilir tarafı yok"

Gül, bu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaların ana muhalefet liderine yakışmadığını dile getirdi.

Kııçdaroğlu'nun AK Parti'ye söz söylemesi için öncelikle Dersim meselesinin hesabını vermesi gerektiğini belirten Gül, "Kendisi de Dersimli olan Kılıçdaroğlu'nun Dersimle ilgili bir suçluluk, bir sirkat varken kalkıp da şecaat arz etmesinin anlamı yok" dedi.

Gül, Dersimle ilgili özrün de devlet adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dilediğine dikkati çekerek, bu anlamda güvenlikle ilgili eleştirileri yapacak son kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

"Esed'in hükümetinde bir yetkiliymiş gibi"

Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Türkiye'nin ana muhalefet lideri gibi davranmadığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Esed'in hükümetinde, partisinde bir yetkiliymiş gibi. Suriye'nin güvenliğini önceleyen Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin güvenliğiyle ile söz sarf etmesi komiktir, yersizdir, anlamsızdır. Öncelikle Türkiye'nin ana muhalefet partisiysen Türkiye'nin birlik beraberliğiyle ilgili açıklamalarda bulunmak gerekir. Bakıldığında Esed rejimini, güvenliğini önceleyen bir açıklama tavrı var. Bu da maalesef Türkiye Cumhuriyeti'ne ve ana muhalefet liderine yakışmayan bir davranıştır." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement