AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Artık bu millet kapalı kapılar ardında değil, kendi içinden birisini, kendi adamını, milletin adamını 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiyor, hayırlı uğurlu olsun" "10 Ağustos yeni Türkiye'nin giriş kapısıdır, 10 Ağustos eski Türkiye'nin defterinin dürüldüğü gündür"

19.07.2014 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Artık bu millet kapalı kapılar ardında değil, kendi içinden birisini, kendi adamını, milletin adamını 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiyor, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesinde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın son 6 ayda 3 kez Ordu'ya geldiğini anımsatan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın Ordu'ya büyük önem verdiğini, Ordu'nun ise 30 Mart seçimlerinde bu değerin karşılığını gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin tarihi bakımından önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye 30 Mart'ta eski Türkiye mi yeni Türkiye mi, büyük bir yol ayrımındaydı. Başta Ordulular olmak üzere tüm Türkiye halkı yeni Türkiye'yi seçti, bu istikamete yürümeye karar verdi. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi ikinci vitese geldik, ikinci kavşağa geldik. İkinci kavşakta Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor. İkinci kavşakta bu millet kendi oyları ile helal oyları ile yeni cumhurbaşkanını seçiyor. Hayırlı uğurlu olsun. Eski Türkiye'de cumhurbaşkanları kapalı kapılar ardında seçiliyordu. Eski Türkiye'nin seçkinleri, elitleri kimin cumhurbaşkanı olacağına karar verir, parlamento da çoğu kez 'indir elini, kaldır elini' o cumhurbaşkanını seçerdi. Eğer elitlerin barajını aşmayı başaran bir cumhurbaşkanı olursa, rahmetli Özal gibi ona da köşkte yapmadıklarını bırakmazlardı."

"Artık bu millet kapalı kapılar ardında değil, kendi içinden birisini, kendi adamını, milletin adamını 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiyor, hayırlı uğurlu olsun" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Böylece eski Türkiye'nin defteri dürülüyor. Elitlerin, seçkinlerin belirlediği yönetim şekli geride kalıyor. Mazlumların sesi, mazlumların çığlığı karşılık buluyor. Yeni Türkiye 10 Ağustos'tan sonra daha hızlı, daha güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. İnşallah Ordu, Türkiye'de en yüksek oyu 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'a verecek. İşte mübarek ramazanda görüyoruz, Filistin'de, Gazze'de mazlum ve masum insanlar dünyanın gözü önünde eriyor, kimseden ses çıkmıyor. Sadece Türkiye'den, sadece Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ses çıkıyor. Bu sesi daha güçlü bir hale getirecek misiniz? 10 Ağustos tarihinde sadece Türkiye için değil, Gazze için, Myanmar için, Sudan için, Somali için, Suriye için, Irak için oy verecek misiniz? Hayırlı uğurlu olsun. 10 Ağustos yeni Türkiye'nin giriş kapısıdır, 10 Ağustos eski Türkiye'nin defterinin dürüldüğü gündür. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement