AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Meydanında vatandaşa, “Bu millette demokrası aşkı oldukça kimse darbe yapamaz. Darbecilerin hepsinden hesap soracağız.” şeklinde açıklama yaptı.

16.07.2016 06:31

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Meydanında vatandaşa, "Bu millette demokrası aşkı oldukça kimse darbe yapamaz. Darbecilerin hepsinden hesap soracağız." şeklinde açıklama yaptı.

Saat 03.00 sularında parti otobüsü üzerinden meydanda toplanan vatandaşlara seslenen Mustafa Elitaş, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi vekillerinin Meclis'te darbe girişimine karşı bir araya geldiklerini söyledi. 14.00'da tüm milletvekillerinin katılımı ile Meclis'te toplantı düzenleneceğini belirten Elitaş, "Görevimiz, Türkiye'de her şey sakinleşene, demokrasi tekrar hayata geçirilene kadar darbecileri ensesinden yakalayıp cezasını vermektir. Bu millet var oldukça, bu millette bu demokrasi aşkı oldukça hiç kimse bu memlekette darbe yapamaz. Böyle bir milletin evladı olduğum, sizlerin kardeşi olduğum, beni Türk yarattığı için Allah'a hamd olsun." diye konuştu.

Sık sık sloganlarla sözü kesilen Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kalkışma dün gece saat 20.30 civarında oldu. Çünkü millet uyurken biz istediğimiz yeri ele geçiririz dediler. Ama bu millet ayakta. Bu millet iradesini elinden alanlara imkan ve irade vermez. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bomba atmışlar, milletvekili arkadaşlarımız orada, artık bunların gözleri dönmüş. Biz, yarın milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi duvarına yazdığı 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletin' demek için, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet demek için Ankara'da olacağız, ister tankla, ister topla gelsinler. Onun için sabaha kadar, gün ışıyana kadar, darbecilerin uykusu gelene kadar biz burada dimdik ayaktayız."

Elitaş'ın açıklamasının ardından, vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını dinledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement