AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, Aliağa'da - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, Aliağa'da

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, Aliağa\'da

Yoğun bir çalışma içerisinde olan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmalarını Aliağa ilçesinde devam ettirdi.

27.10.2015 10:10

Yoğun bir çalışma içerisinde olan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmalarını Aliağa ilçesinde devam ettirdi. Turhan, ilk olarak Aliağa GEMİSANDER'i ziyaret ederek gemi sökümcüler ile buluştu.

Turhan yaptığı konuşmada AK Parti olarak ekonomiye bakış açılarının belli olduğunu, toplumun refahı için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Maalesef ülkemiz yaşayanları, hem refah, hem huzur, hem de gelir düzeyi yüksek bir yaşam isterken; bu işleri sağlayacak olan yatırımlara karşı çıkmayı da ihmal etmiyor. Sanayi varsa el emeği içinde kavrulmak da var, elektrik istiyorsan santrallere ihtiyaç var. Hem nimetlerden faydalanacaksın hem de yatırımlara karşı çıkacaksın. Bu olmaz" dedi. Toplantıya ev sahipliği yapan GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ise, gemi söküm sanayisinde yapılan işler ile ülke ekonomisine yaptıkları katkıyı anlatarak, "Bizim bu uğraşlarımızda yanımızda daha çok destek istiyoruz" diye konuştu.

"İZMİR ÜÇ YÖNDEN ÖNEM TAŞIYOR"

Ege sahiliyle ilgili çok önemli değişim ve dönüşüm projesi olduğunu hatırlatan Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Çandarlı'ya bir liman yapılıyor. Çandarlı Limanı'nın yanı sıra o bölgeye, şuanda sıkışmış, iç içe girmiş, daha fazla hareket imkanı kalmamış olan gemi inşaat tesislerini kaydırmak son derece akıllı bir tercih olacaktır. Orada belli bir tonajın, belli bir büyüklüğün üzerinde gemi yapılamıyor. Ayrıca ürettiğiniz gemiyi Çanakkale Boğazı'ndan geçireceksiniz. Çandarlı'da ise doğrudan denize sevk etme imkanı vardır. Ben inanıyorum ki; Çandarlı önümüzdeki dönemde Türkiye'nin gemi üretim ve gemi sanayinin önemli bir yeri olacaktır. Aliağa ileriki günlerde Çandarlı, gemi yapım tersaneleri ile birlikte yeni bir ivme kazanacak. Artık İstanbul, Kocaeli gibi yükün yüzde 40'ını karşılayan yerlerimize İzmir de katılacak. Tabii ki bu durumda Aliağa'nın önemi bir kat daha artacaktır. Ulaşım yollarını bir araya getirmek suretiyle burada önemli ekonomik ve ticari merkez yapıyoruz. İzmir üç yönden de çok önem taşımaktadır. Tarımsal açıdan, Ege Bölgesi'nin verimli tarım havzasının dünyaya açılabileceği ve Türkiye'ye de dağıtımının yapılacağı yer. Sanayi açıdan önemi; özellikle enerji için son dönemde özel bir ilgi başladı. Hizmetler sektörü açısından ise; sağlık, turizm,eğitim, ulaşım, ticaret ve bilişim açısından çok önemli hizmetler İzmir'de olacaktır."

FABRİKALARI GEZDİ

GEMİSANDER ziyareti, gemi söküm alanının gezilmesi ile son buldu. Çalışma programına Aliağa Yeni Foça yolu üzerinde demir çelik fabrikalarını ziyaretleri devam eden Turhan, demir çelik fabrika işçileri ile tek tek tokalaşarak bir süre işçiler ile muhabbet etti. Daha sonra demir çelik fabrikaların yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Turhan, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğlen yemeğini fabrika çalışanları ile birlikte yiyen Turhan, bütün çalışanlara işlerinde kolaylık diledi.

"GERİ DÖNMEK YOK"

Turhan, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve yönetimi ile birlikte ilçe merkezinde bulunan Aliağa Bayburt Derneği'ni de ziyaret etti. Temmuz ayından beri PKK terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda PKK terör örgütünün belinin kırıldığını ifade eden Turhan, "Bu mücadele kolay bir mücadele değil. Burada güçlü bir irade lazım. Hükumet burada iradeyi koydu. Açık olarak ifade ettik; 'en son terörist Türkiye'yi terk edinceye kadar, en son silah toprağa değil betonun altına gömülünceye kadar biz bu mücadele devam edeceğiz.' Bundan geri dönmek yok" dedi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Turhan, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, Aliağa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement