AK Parti Kızılcahamam Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı - Son Dakika
Politika

AK Parti Kızılcahamam Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı

AK Parti Kızılcahamam Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı

Başbakan Yardımcısı İşler: "Devletin içine sinmiş, adeta kanser hücresi gibi tüm damarlara, her yere sinmiş bir hücre ile bir çete ile karşı karşıya kaldık.

23.02.2014 17:44

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Devletin içine sinmiş, adeta kanser hücresi gibi tüm damarlara, her yere sinmiş bir hücreyle, bir çeteyle karşı karşıya kaldık. Şimdi Allah'ın izniyle bu çeteyle de mücadelemizi sürdürüyoruz. Türk devletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini bu çetelere bırakmayacağız. Bu, çetenin elinde kurtaracağız. Geçmişte, nasıl ki tüm çeteleri teker teker temizlemişsek, bundan sonra önümüzdeki bu çeteyi de Allah'ın izniyle ülkemizden kurtaracağız" dedi.

İşler, AK Parti Kızılcahamam Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmasına, vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

İktidara gelirken "3Y" ile mücadele edeceklerini ifade ettiklerini belirten İşler, bunların başında yolsuzluklukların geldiğini belirtti. İşler, "Hortumları kestik. İşte bu kesilen hortumlar, birilerinin kasasına, kesesine giden hortumlar, devletin kasasında kaldı ve sizlere hastane olarak, yol olarak döndü. Sadece 26 tane havaalanı vardı, şimdi çok şükür 52 tane havaalanımız var. Artık, havayolları, halkın yolları haline geldi" diye konuştu.

"Birileri, bizi yolsuzlukla itham etmeye kalkıyor. Bize, iftira atıyorlar" diyen İşler, şunları kaydetti:

"Halbuki, CHP Genel Başkanı, bildiğiniz gibi SSK Genel Müdürlüğü yaptı, ama SSK'yı batırmak, SSK'yı zarara uğratmaktan dolayı mahkemeye verildi. Bu mahkemeden, bu yolsuzluklardan ne ile kurtuldu? O zaman çıkan Rahşan affıyla kurtuldu. Yoksa, ceza alacaktı. Kendisi, yolsuzluğun mimarı olan bir şahıs, bizi AK Parti'yi karalamak için bizi yolsuzlukla suçluyor. Yolsuzluk olsaydı, bu hizmetler olur muydu, bu hizmetler gelir miydi?"

-"Biz, iktidara geldiğimizde bu ülkede çeteler vardı"

İşler, kapı kapı dolaşarak, icraatlarını ve yapacaklarını anlatmaları gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de iki kişiden birinin AK Partili olduğunu ifade etti. İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkincisi de ne yapıyor? O da AK Partili olmak için sırada bekliyor. Onları AK Parti'ye kazandırabilmemiz için sizlerin ve bizlerin gece gündüz çalışması lazım. Gece gündüz  çalışmaya, 30 Mart'ta var mısınız?

Biz, iktidara geldiğimizde bu ülkede çeteler vardı. Allah'ın izniyle Sayın Başbakanımız teker teker bu çeteleri temizledi ve hepsini bitirdi. Ama, son zamanlarda baktık ki bir paralel çete çıktı. Devletin içine sinmiş, adeta kanser hücresi gibi tüm damarlara, her yere sinmiş bir hücre ile bir çete ile karşı karşıya kaldık. Şimdi, Allah'ın izniyle bu çeteyle de mücadelemizi sürdürüyoruz. Türk devletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini bu çetelere bırakmayacağız. Bu, çetenin elinde kurtaracağız. Geçmişte, nasıl ki tüm çeteleri teker teker temizlemişsek, bundan sonra önümüzdeki bu çeteyi de Allah'ın izniyle ülkemizden kurtaracağız."

Başbakan Yardımcısı İşler, İstanbul merkezli operasyona da değinerek, "Bu da bir yargı darbe girişimiydi, yargı vesayetiydi. Biz bu ülkeyi sizlerin desteğiyle sizlerden aldığımız destekle askeri vesayetten ve bürokratik vesayetten kurtardık. Allah'ın izniyle şimdi yargı vesayetinden de ülkemizi kurtarıyoruz ve kurtaracağız" dedi.

-"Bu, millet diktatörlüğe prim verir mi"

Vatandaşlardan yerel seçimlerde destek isteyen İşler, şöyle devam etti:

"2011 seçimlerinde partimiz yüzde 50 aldığında birtakım küresel odaklar ve onların ülke içindeki uzantıları baktılar ki Tayyip Erdoğan sürekli ilerliyor, AK Parti sürekli ilerliyor. 'Bunlardan nasıl kurtulabiliriz' hesaplarını yaptılar, kumpas kurmaya başladılar. ve şunu yaptılar, Sayın Başbakanımızın 2012 yılından itibaren itibarını zedelemeye kalktılar. Sayın Başbakanımıza diktatör demeye başladılar. 'Baskı uyguluyor' demeye başladılar, sultan demeye başladılar. Ben de onlara şunu söylüyorum; ortalama 2 yılda bir sandığın konulduğu yerde diktatörlük olur mu, sultanlık olur mu, baskı olur mu? Bu millet diktatörlüğe prim verir mi? Vermezsiniz değil mi? Bu millet kendisine hizmet edene oy veriyor. Sayın Başbakanımız hizmet ettiği için, sizden biri olduğu için, sizin dilinizle konuştuğu için, sizin duygularınızı paylaştığı için ona her seferinde destek veriyorsunuz."

İşler, bu tip oyunların geçmişte Sultan Abdülhamid ve Adnan Menderes'e karşı da oynandığını söyleyen İşler, şunları kaydetti:

"Ne zaman bu ülkede güçlü bir lider geldi, güçlü bir başbakan geldi her zaman bu oyuna sarıldılar. 80'li yıllarda aynı oyunu rahmetli Özal'a da oynadılar. Maalesef Özal'ı da bir şekilde siyaset sahnesinden uzaklaştırdılar. Şimdi dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Recep Tayyip Erdoğan'a karşı da aynı oyunu oynuyorlar. Daha önce gördük bu filmi. Artık ben diyorum ki bu sefer rövanşı siz alacaksınız, milletimiz alacak. Küresel ve yerel işbirlikçisi çetelerden bu sefer de rövanşı Allah'ın izniyle siz alacaksınız. Allah'ın izniyle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bu çetelere yedirtmeyeceğiz. Onun için 30 Mart önemli bir kritik eşik."

İşler, "iktidara geldiğimizde vesayet sistemi vardı" diyerek, "Bu vesayet sisteminden Türkiye'yi kurtardık. Bildiğiniz gibi bizim partimize darbe yapılmak istendi, e-muhtıralar verildi, seçimlerde birtakım oyunlar oynandı, kapatma davaları açıldı ama biz bunların hepsini çok şükür teker teker atlattık" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Başbakan Yardımcısı İşler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geçmişte her zaman sıkıntılı olduğunu anlatan İşler, "12 Eylül öncesini hatırlayan hemşehrilerim bilir, kaç defa turlar yapıldı Meclis'te, cumhurbaşkanı seçilemedi. Ondan sonra darbenin sebeplerinden biri de cumhurbaşkanı seçilmemesi olarak karşımıza çıktı" dedi.

İşler, Cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanını ilk defa Türk milleti seçecek. Dolayısıyla sizin seçeceğiniz bir cumhurbaşkanını onlar istemiyor. Onlar yine bir aday dayatmak istiyorlar, kendilerinin empoze edeceği, size sunacağı bir adayı cumhurbaşkanı olarak seçtirmek istiyorlar. Onun için bu oyunlar oynanıyor. Bu oyunların tek sebebi önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bundan dolayı 30 Mart seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimi açısından da çok önemli olduğu için, kritik eşik olduğu için 30 Mart'a kadar çok çalışmamız lazım. İri olmamız lazım, diri olmamız lazım, güçlü olmamız lazım diyorum."

İşler, AK Parti Kızılcahamam Belediye Başkan adayı Muhittin Güney'i halka emanet ettiğini, 30 Mart akşamı belediye başkanı yapmak için gece gündüz çalışmaları gerektiğini anlattı.

Seçim akşamı Kızılcahamam'dan başlayarak Türkiye'nin her yerinde yeni bir bayram yaşanacağını ifade eden İşler, "Bizler AK Parti olarak üçüncü defa yenilmezlik unvanımızı koruyarak yerel seçimlerden büyük bir başarıyla Allah'ın izniyle çıkacağız. Ben buradan şu sözü veriyorum, hükümette olduğum sürece Kızılcahamam'ın sorunlarını birinci elden takip edeceğim. Kızılcahamam her türlü hizmeti Allah'ın izniyle alacak" dedi.

İşler, Yenimahalle ilçesinde de Kızılcahamamlı Adem Ceylan'ın aday gösterildiğini anımsatarak, Ankara'da yaşayan Kızılcahamamlıların ona destek vermesi gerektiğini söyledi.

-"Bu seçim, Türkiye'nin bir kader seçimine dönüştü"

İşler, 30 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizerek, "Bu seçim, Türkiye'nin bir kader seçimine dönüştü" dedi. Bundan dolayı, vatandaşların önemli bir sınav vereceğini ifade eden İşler, AK Parti'nin bu sınavdan başarıyla çıkacağına olan inancını dile getirdi.

İşler, şunları söyledi:

"Ben 2011 genel seçimlerinden önce, buraya geldiğimde benden doğalgazın dağıtımının yapılması istenmişti. Ben de milletvekili seçildikten sonra ilk takip edeceğim hususun doğalgazın dağıtımı olacağını söylemiştim. Bugün, çok şükür bu sözümü tutmuş olmamın mutlu yaşıyorum."

Kızılcahamam'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren İşler,  "Yapabileceklerimizi söyledik, vaat ettik ve yaptık. Yaptıkça da sizler bizi desteklediniz, tekrar iktidara getirdiniz. Biz, gücümüzü sizden alıyoruz, başka yerlere sırtımızı dayamadık" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de eşi Nevin Gökçek ile birlikte vatandaşları selamladı. Gökçek, Kızılcahamam'a ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi.

İlçe Belediye Başkan adayı Muhittin Güney de vatandaşlardan oy istedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Güney, Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı .

İşler, açılışın ardından vatandaşlarla sohbet etti ve AK Parti Meclis Üyesi Adem Atakul'un bir süre önce trafik kazası geçirerek yaralanan oğlu Serter Atakul'u evinde ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Kızılcahamam Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement