Karayılan'ın "Cenazesi Elimizde" Dediği Şehidin Mezarı Açılacak - Son Dakika
Güncel

Karayılan'ın "Cenazesi Elimizde" Dediği Şehidin Mezarı Açılacak

Terör örgütü PKK'nın sözcüsü Murat Karayılan'ın "Cenazesi elimizde" dediği, baba Ercan Artuğ'un ise yalanladığı şehit asker Tolga Artuğ'un mezarı açılacak.

30.09.2015 01:02  Güncelleme: 09:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 arkadaşıyla şehit olan Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un naaşı konusunda, Murat Karayılan'ın öne sürdüğü iddiayı reddetti. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüğünü söyleyen Özdağ, "Şu an 3 kişi yola çıktılar buraya geliyorlar. O kardeşimizin naaşı sağlamdı, ailesine onu gösterecekler, eğer tatmin olmazlarsa DNA testi de yapacağız." dedi.

BABA DA YALANLAMIŞTI

Karayılan'ın Dağlıca saldırısına ilişkin açıklamaları tartışma yaratmış, şehidin babası Ercan Artuğ, toprağa vermeden önce oğlunun yüzününü gördüğünü belirterek, 'Devlet töreniyle kaldırılan cenaze elimizde' diyen Karayılan'ı yalanlamıştı.

Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa İl Teşkilatı tarafından Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapılan 26. Dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda terör eylemlerine de değinen Selçuk Özdağ, amaçlarının kimsenin ölmemesi olduğunu söyledi. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK MARKSİSTLERE, LENİNİSTLERE ÖZERKLİK İSTİYOR"

"İnsanları sorguluyor, orada mahkeme kuruyor, orada haraç alıyor. Orada safe (güvenli) alan ilan edecekmiş. 100 adam imza atmış oyumuz HDP'ye diye. Aydınlar ayrılmış, aydın gümrük memuru gibidir, iyiyi, doğruyu, güzeli alır, yanlışı, çirkini, hataları dışarıda bırakır. Türkiye'de bu aydın dediğimiz insanlar ise kötüyü alayım, hainliği alayım, ondan sonra konuşayım. Ben söyledim, 'kim PKK'ya destek verirse yargılanır' dedim. Hemen manşetlere taşındı. 'HDP'ye oy verenler yargılanır' dediler. Yok canım kime oy verirseniz verin demişim ben onlara. Ama 'kim PKK'ya yardım ediyorsa, kim silahlı örgütlere destek veriyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk sistemi yakasına yapışır' demişim. O bölgede diyorum ki yerel halklara özerklik, yerel halklara özerklik filan istemiyorlar. O bölgede halklar var. Sadece Türkler yok ki. PKK Türklere özerklik filan istemiyor. PKK kendisiyle beraber olanlara özerklik istiyor. Marksistlere, Leninistlere özerklik istiyor" diye konuştu.

"TARİHTE KÜRDİSTAN SİYASİ MANADA KURULMAMIŞTIR"

PKK'nın bölgede Marksist, Leninist devlet kurmak istediğini söyleyen Özdağ, Karayılan'ın söylemlerine ilişkin, "Karayılan 'Kürdistan süreci başlamıştır' diyor. Onlara sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde tarih boyunca hiçbir zaman Kürdistan siyasi manada kurulmamıştır. İspat etsinler ben milletvekilliğinden istifa ederim. Ama coğrafi anlamda kullandı Türkiye" şeklinde konuştu.

"AİLE TATMİN OLMAZSA DNA TESTİ DE YAPACAĞIZ"

O bölgedeki Kürt çocukların kandırılarak dağlara çıkarıldığını ifade eden Özdağ, şunları kaydetti:

"Karayılan, Cemil Bayık gibi adamlar, bunlar uşak. Hain kelimesi bile az gelir bunlara. Dün de bir açıklama yapmış, Cumhuriyet Gazetesi de atlamış hemen buna. Turgutlulu Tolga Artuğ kardeşimiz şehit edildi. Karayılan'ın demecinde o bölgede 16'dan fazla asker ölmüş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti saklıyormuş. Manisalılar evladınız asker olsa, bir ay haber alamasanız sokağa çıkmaz mısınız, benim oğlum nerede diye sormaz mısınız? Sorarsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları haşa ahmak mı? Güya o kardeşimizin naaşı ellerindeymiş. Ben hemen Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüm. Şu an 3 kişi yola çıktılar buraya geliyorlar. O kardeşimizin naaşı sağlamdı, onu gösterecekler, eğer tatmin olmazlarsa DNA testi de yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla yalan söylemez."

Karayılan\'ın "Cenazesi Elimizde" Dediği Şehidin Mezarı Açılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayılan'ın 'Cenazesi Elimizde' Dediği Şehidin Mezarı Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Öğretmen: Bu Barış'ın gelmesi lazım 19 9 Yanıtla
    PERÇİN: Düşmanla barış olur, hainle değil,öğren öğretmen. 12 6
  • inzula: Canı cehennem e karayilanmis vatan hayinleri hdp#pkk kallestir 17 6 Yanıtla
  • Doğrucu Davut: Cenazeler üzerinden siyaset olmaz. Ölenlerin ne ideolojisi, ne günahı, ne de savaşı olmaz. PKK elinde cenaze varsa sahiplerine göndersin. Fiziken bu mümkün değilse, tarafsız kişilere cenazeyi teslim etmelidir. 20 2 Yanıtla
  • xxxxx: peki dogruysa bu halka cevabin ne olur ey AKP faşistleri. 13 5 Yanıtla
  • ö: zavallı şehidi bırakın rahat uyusun ölüsünü napcaksınız 11 6 Yanıtla
  • Öğretmen: Belli belli yalan söylemediği devletin 12 4 Yanıtla
  • baytar: sevgili ülke halkım koyun doğulmaz koyun olunur sizi koyunlastırmalarına izin vermeyin iktidarlar dünyanın her yerinde koltuğunu sağlama almak için yalan söyler 10 4 Yanıtla
  • Edirneli: Allah bilir kac tane bos tabut gomduler 4 5 Yanıtla
    sıla: cenazelerimiz tabutla gömülmüyor, mutlaka aile bireylerinden birisi bulunuyor.böyle birşey imkansız aileye gösterilmese bile aile büyüklerinden birisi teşhis ediyor cenazeyi sen edirneli değilsin anlaşılan 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement