AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi sormak vaktidir.

10.05.2015 18:12

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi sormak vaktidir. 6-7 Ekim olaylarında Kobani sebebiyle Türkiye'yi kana bulamak isteyen HDP'lilere sormak vaktidir. Niye Kılıçdaroğlu'na dönüp de biz kardeşlerimizi vermeyiz demiyorsunuz? Çünkü HDP ile CHP aynı zihniyet. İkisi de Esed'in Türkiye temsilcileri" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, Kobane'de YPG saflarında savaşırken, yaralı olarak Şanlıurfa Devlet Hastanesine getirilen Ramazan Toy'un annesi Gülseren Toy'u hatırlattı.

Davutoğlu, "Ankara'ya geldi ağladı. Bizzat geldi beni ziyaret etti. 'İnşallah oğlunu sana getireceğiz' dedik. Oğlu geldi, düğününü yaptık. Ben de ona selam, hediye gönderdim. Biz çocuklarımızı dağlarda değil, düğün alanlarında görmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı, okullarda görmek istiyoruz. Biz geleceğimizi bunlarla inşa etmek istiyoruz" dedi.

Annelere seslenen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anneler, bacılar artık yeter. Şehit anneleri ile Diyarbakır anneleri 'Omuz omuza biriz, evlatlarımızı kimseye kurban vermeyeceğiz' diyecek miyiz? Teröre karşı dimdik duracak mıyız? Allah şahit olsun bu birlik beraberliği kim bozmak isterse karşısında AK Parti olarak durmaya devam edeceğiz."

Süleyman Şah'ın hatırası vesilesiyle bir anneden daha bahsetmek istediğini belirten Davutoğlu, "Suriyeli muhacir anne Ümmü Akil, üç çocuğunu ve eşini Esed'in zalimleri şehit eder. Ümmü Akil, Gaziantep'e gelir. Orada der ki; 'Evlatlarımı ve eşimi şehit verdim. Türkiye Cumhuriyeti'nin merhametine sığındım'" ifadesini kullandı.

"Şanlıurfa'ya minnet borçluyuz"

Meydandaki kalabalığa "Suriye'den gelen kardeşlerine kucak açan Şanlıurfa. Size minnet borçluyuz. Size teşekkür borçluyuz. Siz ensarsınız. Siz mazlumlara kucak açtınız. Aziz Şanlıurfa, mazlumlara kucak açmaya devam edecek miyiz? Zalimlere karşı dimdik durmaya kararlı mıyız?" diye seslenen Davutoğlu'na Şanlıurfalılar "Evet" diye cevap verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri geri göndereceğiz" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Be hey gafil bilmiyor ki... Biraz önce ben Eşme Köyü'ndeydim. Eşme'nin bir tarafı Suriye bir tarafı Türkiye. Hepsi amca çocukları. Siz amca çocuklarını geri verir misiniz? Size gelip sığınanlara bağrınızı açmaz mısınız?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Aramızdaki fark bu. MHP lideri der ki sadece Türkmenlere kucak açalım. HDP'liler der ki sadece Kürtlere açalım. Biz deriz ki Türk, Kürt, Arap, Sünni, Müslüman, Hristiyan kim olursa olsun mazlum bizden yardım istedi mi, biz ona kucak açarız.

6-7 Ekim olaylarında Kobani sebebiyle Türkiye'yi kana bulamak isteyen HDP'lilere şu soruyu yöneltiyorum, niye Kılıçdaroğlu'na dönüp de 'Biz kardeşlerimizi vermeyiz' demiyorsunuz?"

HDP ile CHP'nin aynı zihniyette olduğunu söyleyen Davutoğlu, HDP ve CHP için "Esed'in Türkiye temsilcileri" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun, "Türkmenlere de Araplara da Kürtlere de kucak açtık mı? Onların hepsini Hz. İbrahim'in torunları olarak bağrımıza bastık mı? Hükümetimizin mazluma sahip çıkan politikalarından memnun musunuz?" sorusuna alandakiler, "Evet" yanıtını verdi.

Türkiye'de artık anneler ağlamasın diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın, Suriye anneleri ağlamasın, Gazze anneleri ağlamasın, Somali anneleri ağlamasın. Ya Rab Hz. İbrahim diyarından sesleniyoruz, annelerin ağlamaması için bize kudret ver. Tek bir annenin gözünden yaş düşmemesi için bize kudret ver. Gözünden yaş düşen her anneye sahip çıkabilme kudreti ver. Taa ki Anadolu'nun çocukları birbirine kıymasın. Anadolu'nun anneleri ağlamasın. Anadolu kendisine doğru gelen her anaya kucak açsın. Doğudaki anne ile batıdaki anneyi, ayırmak isteyenlere dur demeye var mısın? Türkiye Cumhuriyeti'nde bütün anneleri, bütün evlatları kardeş kılmaya var mısınız? Bunun için çözüm sürecini başarıya ulaştırmaya var mısınız? Milli birlik ve beraberlik demeye var mısınız? Suriyeli annelere, Filistinli annelere sahip çıkmaya var mısınız? Tüm bunlar için kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyetine ihtiyaç var."

Şanlıurfa'ya 25 milyar liralık yatırım

Başbakan Davutoğlu, 12 yıllık dönemde olağanüstü hamlelere imza atıldığını ifade ederek Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları anlattı. Şanlıurfa'ya 25 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Davutoğlu, Şanlıurfa'da yapılan derslik sayısının 11 bin 441 olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Türkiye'de en fazla derslik yapılan illerden biri Şanlıurfa oldu. Sadece derslik yapmakla kalmadık. Aynı zamanda çocuklarımızın okullara gidebilmesi için ortaokul çocukları için 50 Türk Lirası, kız çocukları için 60 lira şartlı nakit yardımı yaptık" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Çocuklarımızı, kızlarımızı okullara gönderecek miyiz? Gençlerimizin en iyi şartlarda okuması için gerekeni yapacak mıyız?" diye sordu.

AK Parti iktidara geldiğinde Şanlıurfa'da 5 ambulans olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi bu sayının 65'e yükseldiğini açıkladı.

Davutoğlu, göreve geldiklerinde Türkiye genelinde 611 ambulans olduğunu, bu sayının 4 bin 387'ye yükseldiğini ifade etti.

"O vaatlerin ne kadar palavra olduğunu biliyorsunuz"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçim vaatlerini eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Zavallı Kılıçdaroğlu birtakım vaatlerde bulunuyor. O vaatlerin ne kadar palavra olduğunu hepiniz biliyorsunuz. İki yüz liranın altında Türkiye'de 17 milyon kişi yaşıyor diyor. Şanlıurfalı kadınlarımız şahit. Biz bırakın maaşı eşi vefat eden her bir kadına iki ayda bir 500 lira veriyoruz. Asker ailelerine ayda 250 lira veriyoruz. Öğrencilere ayda 330 lira lisans bursu veriyoruz. 660 lira yüksek lisans, 990 lira doktora bursu veriyoruz. Kadınlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Meydandaki kalabalığın "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Davutoğlu, "Şanlıurfa'yı arkasına alan eğilir mi? Ateşe yürüyen Hz. İbrahim'in yolcuları ateşe yürürken bile eğilmezler" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Şanlıurfa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement