AK Parti'nin Tokat Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Tokat Mitingi

AK Parti\'nin Tokat Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa'da değişiklik paketiyle ilgili, "Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil." dedi.

01.03.2017 20:05

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa'da değişiklik paketiyle ilgili, "Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinde halka hitap etti.

Halk oylamasıyla yapılmak istenen değişikliği Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve Süleyman Demirel'in de siyasi hayatları boyunca yapmak istediğini belirten Yıldırım, söz konusu değişikliğin uzun yıllardır Türkiye'de konuşulduğunu söyledi.

AK Parti'nin sorunları torunlara bırakmayan bir parti olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dağ gibi sorunları, dağ hizmetlere dönüştüre dönüştüre geliyoruz. Diyorlar ki 'tek adam.' Kafayı takmış 'tek adam, tek adam.' Ne kıskanıyorsun, cumhurbaşkanı seçilirse sen de gel yanında yardımcı ol. Evet, tek adam olacak ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet. Milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil. Millet sandıkta yetkiyi verecek, diğer seçime kadar her türlü hizmeti bekleyecek. Çalışmadı, iş yapmadı, vakti boşa geçirdi, işte o zaman mühür milletin elinde. Erdoğan için değil, her doğan için seçim yapıyoruz, karar veriyoruz. Erdoğan'a değil, her doğana, Türkiye'nin geleceğine karar veriyoruz. İnşallah yeni sistemle sağlıklı, istikrarlı bir sisteme kavuşmuş oluyoruz."

Yıldırım'ın "Güçlü Türkiye için hazır mısınız?, Çocuklarımız için, gençlerimiz için var mısınız?" sorularını yöneltmesi üzerine meydandakiler hep bir ağızdan "evet" karşılığını verdi.

"Kapı kapı dolaşacağız, yeni sistemi anlatacağız"

AK Parti hükümetleri döneminde Tokat'a yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, Tokat'a yeni bir havaalanı yapılacağını ve yeni bir sanayi sitesinin kurulacağını bildirdi.

"16 adet barajın, 6 adet göletin proje çalışmaları da devam ediyor" diyen Yıldırım, Tokat'taki çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 712 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerini kaydetti.

"Gönüller fethederek ilerleyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, Tokat'ta ata yadigarı birçok eseri onardıklarını ve ihya ettiklerini de dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tokat, Turhal, Niksar, Zile bizim dönemimizde doğalgazla buluştu mu? Bitti mi? Bitmez, inşallah daha fazlasını yapacağız. Yeni dönemde hızımıza hız katacak, gücümüze güç katacak, Türkiye'ye daha çok eserler kazandıracağız. Çünkü siz her şeyin en güzeline layıksınız. Birlikte çalışacak, ülkeyi daha da büyüteceğiz, şehirlerimizi daha da güçlendireceğiz."

Vatandaşlardan 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına kadar yeni sistemin anlatılmasına destek vermelerini isteyen Yıldırım, "Artık geldik işin sonuna. 16 Nisan'a kadar boş durmak var mı? Kapı kapı dolaşacağız, bütün kardeşlerimize yeni sistemi anlatacağız. Broşürleri her kapıya bırakacağız. Gönüllere hitap edeceğiz. Muhalefet, gönülleri kırabilir ama biz gönüller yaparak, gönüller fethederek ilerleyeceğiz." dedi.

Yıldırım, vatandaşları, 16 Nisan'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmaya, güçlü Türkiye'yi inşa etmeye, aydınlık yarınlara yürümeye davet etti.

Meydandakilere Tokat'ın plaka kodunu soran Yıldırım, alandakilerden aldığı "60" cevabı üzerine, "70'de anlaşalım mı? Tamam mı? 60 artı 10. Çünkü 10 sene önce zaten 60'ı verdiniz. Aradan geçti 10 sene. Her seneye bir puan, etti 70. Helali hoş olsun." ifadesini kullandı.

"Tokat'ı sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum." diyen Yıldırım, mitinge katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Notlar

Başbakan Yıldırım, eşiyle geldiği miting alanında platforma çıkarak alandakileri selamladı.

Alana dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı posterler asıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, AK Parti Tokat İl Teşkilatı tarafından hazırlanan, "Şu yeryüzü er meydanı, gönül sevmez her meydanı, yüreksize yorgan döşek, koç yiğide ver meydanı", "Biz Osmanlıyız, biz sahabe torunlarıyız, biz seninle daha güçlü Türkiye'yiz", "On beşlilerin şehri, ülkemizin istikrarı için, gençlerimizin istikbali için, güçlü Türkiye için tabii ki Tokat 'evet' diyor" yazılı pankartlar yer aldı.

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Habib Soluk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Tokat milletvekilleri Celil Göçer, Coşkun Çakır, Zeyid Aslan ve Yusuf Beyazıt ile diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Tokat Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement