AK Parti'nin Uşak Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Uşak Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'daki genel seçimde birinci parti olamaz, seçimi kazanamazlarsa istifa etmeye hazır olduğunu belirterek, "4-5 gündür soruyorum.

13.05.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'daki genel seçimde birinci parti olamaz, seçimi kazanamazlarsa istifa etmeye hazır olduğunu belirterek, "4-5 gündür soruyorum. Bir tanesi yiğitçe çıkıp 'Ben bu seçimi kazanacağım, kazanamazsam bırakırım' diyemiyor. Neden? Çünkü kazanamayacaklarını biliyorlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Uşak Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde 737 hastane yaptıklarını, 23 ilde olan havaalanını 56 ile çıkardıklarını, doğal gaz kullanan şehir sayısını 9'dan 74'e yükselttiklerini söyledi.

Uşak'a da doğal gazı kendilerinin getirdiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Ankara'da oturuyoruz, bakıyoruz ülkemizin güzel coğrafyasına, şu illerimizde doğal gaz yok, götürelim. Allah yardım ediyor, millet dua ediyor. Doğal gazı her yere götürüyoruz. Yine bakıyoruz buralarda havaalanımız yok. Milletimiz diğer çağdaş milletler gibi uçakla, havaalanıyla tanışsın. Daha önce hiç uçağa binmeyen uçağa biner hale geldi" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde 73 olan üniversite sayısının şu anda 193'e yükseldiğini, 81 ilde üniversitenin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu nedir biliyor musunuz? Bu aşık olmaktır aşık olmak. Bizim gözümüze uyku girmez. Biz tatil nedir bilmeyiz. Onlar 20-30 ile giderler seçim kampanyasına. Biz 72 ile gideriz Allah nasip ederse 81'ine gitmek isteriz. Bizim hedefimiz bu. Taki ayağımızın değmediği bir vatan toprağı kalmasın, bağrımıza basmadığımız tek bir vatan evladı kalmasın" ifadelerini kullandı.

-"Kimseden izin almayız"

Bir yere gitmek için kimseden izin almayacaklarını çünkü 2002'de olduğu gibi herhangi bir yere gitmek için borç talep eden bir Türkiye Cumhuriyeti'nin olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"O günlerde olduğu gibi, sizin başbakan yardımcısı olduğunuz günlerde olduğu gibi IMF memurlarının direktifleriyle hareket eden Türkiye yok. Borç veren Türkiye var. Kudretli ve şefkatli Türkiye var. Biz karar verdik mi kudretimizle konuşuruz, şefkatimizle konuşuruz. Uşak'ın diliyle aşıkların diliyle konuşuruz. Aşk diliyle konuşmaya var mısın Uşak? Aşk ile 78 milyon kardeştir demeye var mısın? Aşk ile 78 milyonun kardeşliğine darbe vurmak isteyenlere karşı 'Biz bu vatana aşığız, bu millete aşığız, bu topraklara aşığız' demeye var mısınız?"

Orhun Anıtları'na aşkla gittiklerini, buranın kendilerinden önce harabe olduğunu, yolunun olmadığını ifade eden Davutoğlu, buranın yolunu yaptıklarını, Orta Asya'nın içlerine kadar gittiklerini ifade ederek, "Millet de vatan da bize emanet. Orta Asya da bize emanet, Balkanlar da bize emanet. Ortadoğu da, Afrika'da bize emanet. Aramızdaki fark bu. Şeref sözünden bahsedildiğinde bu bayrağın şerefini korumak, dünyada dalgalandırmak bizim için en büyük vazife. Ülkenin her yerinde dalgalandırmak vazife" ifadelerini kullandı.

-"Bir daha meydan okuyorum"

Mitinge katılanlara "3'de 3 demeye var mıyız?" diye soran Davutoğlu, "Varız" yanıtı üzerine Uşaklılar'ın 7 Haziran kararını şimdiden verdiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi buradan bir daha meydan okuyorum. Burası yiğitler meydanıysa siyaset bu anlamda yiğitçe bir mücadeleyse diyorum ki eğer İngiltere'de olduğu gibi biz birinci parti olmazsak, seçimi kazanamazsak ben istifa etmeye hazırım ama Kılıçdaroğlu diyemiyor, Bahçeli diyemiyor, Demirtaş diyemiyor. 4-5 gündür soruyorum. Bir tanesi de yiğitçe çıkıp 'Ben bu seçimi kazanacağım, kazanamazsam bırakırım' diyemiyor. Neden çünkü kazanamayacaklarını biliyorlar. Neden? Çünkü koltuk sıcak, oturuyor genel başkan koltuğunda 3'ü de güzelce siyaset yapıyorlar kendilerince. Sırtlarında yumurta küfesi yok. Bizim içinse mesele koltuk meselesi değil, yürek meselesi yürek. Onun için biz Ankara'da oturmadık. Sayın Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğunda olduğu gibi. Ben Dışişleri Bakanıyken, Cumhurbaşkanımız Başbakanken bir ayağımız Moğolistan'da Orhun Anıtları'ndaydı, bir ayağımız Türkmenistan'daydı, Balkanlarda, Kosova'daydı. Bir ayağımız Budapeşte'de Gül Baba'yı tamir ediyordu, bir ayağımız Somali'de fakirleri yediriyordu. Bir ayağımız Filistin'de Kudüs'ü savunuyordu Kudüs'ü. Gazze'deki çocukların gözyaşları yüreğimize inmişti. Biz aşığız. Gazze'deki çocuğun gözyaşına aşığız. Arakan'daki Müslümanın acısına aşığız. Bir tek damla gözyaşı dindirebilirsek işte o zaman vazifemizi yaptık diyebiliriz.

İşte Suriye Eşme'si onun için, Bahçeli için zor Eşme'den bahsetmek ama bizim için kolay. Biz Kerkük'e de gittik, Somali'ye de gittik. Turgut Reis'in huzuruna vardık. Dünyanın her yerinde biz varız, var olacağız. Seçim sloganlarımızı öğrendiniz. Bir tanesi de şu. Bize her yer Türkiye. İşte davamızın esası budur."

AK Parti'nin iktidara geldiğinde 6 bin 500 kilometre olan duble yola 18 bin kilometre eklediklerini ifade eden Davutoğlu, yaptıkları bazı hizmetleri anlatarak, "Büyük bir aşkla Türkiye'nin her yerini inşa etmeye çalıştık" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Uşak Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement