AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde gerçekleştirildi.

20.08.2015 17:46

AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli'nin yaptığı toplantıya AK Parti Manisa milletvekillerinin tamamını katılılım gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Siirt'te yaşanan terör saldırısında şehit düşen tüm askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileklerinde bulundu. Tonguç, "Allah düşmanın da şereflisini nasip etsin. Askerlerimiz ya uykuda, ya bankamatikten para çekerken ya da ailesiyle birlikte çarşıda gezerken şehit edildi.Bugün de askerlerimiz hain bir pusu ile uzaktan kumandalı bombanın patlatılması suretiyle şehit oldular. Bu hainler bu topraklardan pay istiyorlarsa eğer, biz onlara veririz. Ama ancak bu toprağın altını veririz. Hepsinin üzerlerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz devam edecek."dedi.

ŞEHZADELER ERKEN SEÇİME HAZIRLANIYOR

Tonguç, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti'nin kendisini ciddi bir biçimde sorguladığını ve öz eleştiri yaptığını dile getirdi. Teşkilat içerisinde yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Ahmet Tonguç, kişisel çıkarların parti geleceğini etkilememesi konusunda üyeleri uyardı. Erken seçime sıkı bir tempoyla hazırlandıklarını ifade eden Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, "Durmak yok, yola devam sloganına 'yılmak yok' cümlesini de eklememiz gerekiyor. AK Parti hiçbir zaman yılmadı. Üzerimize oynanan tüm oyunlara karşı geldik, bu oyunu da bozacağız. Erken seçimde beklediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum. Yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, toplantıyı gelen şehit haberleri nedeniyle iptal etmeyi düşündüklerini, bunun istişaresini yaptıklarını ancak günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirterek, toplantının yapılmasını daha iyi olacağı görüşünde karar kıldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üzerindeki yükü hafifletmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Zülfikar Gürcan, geçen hafta 16 ilçeyi gezdiklerini belirtti.

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da acı bir gün yaşandığını ifade ederek, bugün farklı bir heyecan yaşadığını ve başka duygularla bu toplantıya geleceklerini ancak yaşananların kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Teşkilat olarak birlik ve beraberlik içinde bulunulması gerektiğini belirten Baybatur, askeri, polisi güvenlik güçlerini şehit olarak uğurladıklarını hatırlatarak, "Allah hepsini affetsin, şehitlik mertebesine ulaştırsın. Kanlarıyla canlarıyla bize emanet ettikleri vatana sahip çıkmamızı, bu vatan topraklarının daima savunulması konusunda bize vasiyet bırakıyorlar. Bundan önce bu vasiyete nasıl sahip çıkıldıysa o şekilde yine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

7 Haziran seçimlerini hatırlatan Baybatur, "Kendilerini cumhuriyetçi ya da milliyetçi olarak tanımlayan ve nağra atanlar, HDP'ye bir fiske dahi atmamışlardır. Seçim döneminde CHP'si, MHP'si birleşip topyekün bize saldırmışlardı. Diğer partili bir arkadaş, kendi partilerine oy verin diye bizim arkadaşımızı uyarıyor. Bizim arkadaşımız da akıllı, ben zaten kendi partime oy veriyorum diyor. Yok yok, HDP'ye oy verin diye söylüyorlar. Genel Başkanımız Davutoğlu, hükümetin kurulması için CHP için birçok görüşme yapmıştır. MHP'nin zaten ne yaptığını anlamak mümkün değil. Bahçeli, değişik tavır içinde ne yaptığı belli olmayan tavırlar. CHP'nin sözcüsü bir açıklama yaptı. Seçim hükümeti olursa CHP vekil vermeyeceğini söyledi. Kanunen seçim için hükümet kurulması gerekiyor. HDP 'ben veririm' diyor. Akıllarınca AK Parti'yi ve HDP'yi birlikte hareket ediyorlar gibi göstermeye çalışıyorlar. Bugün bu ülkede kan dökülüyorsa, çok milliyetçi diye geçinen sözüm ona bu siyasi parti 'gel kardeşim seninle 6 aylık bir hükümet kuralım, bu PKK'nın kökünü birlikte kazıyalım' demesi lazım. Ama buna yanaşmıyorlar. Allah onları ıslah etsin. Ama ben inanıyorum ki, vatandaşlarımız gerekeni yapacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak, iç ve dış meselelerin olduğunu bunları birlikte değerlendirmek gerektiğine inandığını söyledi. 13 yıldır iktidar olan AK Parti'nin seçimlerden birinci parti çıkmasına karşılık tek başına iktidar olamadığını belirten Özdağ, bu sürecin dış güçler, paralel yapı ve muhalif medya tarafından bu sürecin sürdürüldüğünü ileri sürdü. Paralel yapının ihdas edildiğini ve buna bir zamanlar kendilerinin de destek verdikleri paralel bir yapı olduğunu hatırlatan Özdağ, bu yapının 17-25 Aralık operasyonlarında gerçek yüzlerini gösterdiğini söyledi. Paralel yapının kötü olarak savrulduğuna dikkat çeken Özdağ, bu yapının PKK ile kol kola olduğu iddiasında bulundu. Tüm basın organlarının çare HDP olarak duyuruda bulunduğunu kaydeden Özdağ, PKK'lılar için şehit dediklerini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, ilçe danışma meclislerinin geçmişimin muhasebesinin geleceğin de planlamasının yapıldığı toplantılar olduğunu vurguladı. 7 Haziran seçimlerine aynı şartlar altında girdiklerini hatırlatan yapılan anketlerde tek başına olmaya aday tek partinin AK Parti'nin olduğunu bilindiğini söyledi. Dışarıda bulunan şer güçlerin ve içlerindeki vatan hainlerinin de bir şeyler yapması gerektiğini bunu da yaptıklarını belirten Aydemir, Türkiye'nin her gün gücüne güç kattığını ve her gün büyüdüğünü kaydetti.

RECAİ BERBER: "2015'TE BÜYÜK KONGRE HEYECANI YAŞAYACAĞIZ"

7 Haziran seçimleri sonrasında seçimin muhasebesini yaptıklarını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını çok iyi okumaları, eksiklerinin nerede olduğunun analizlerinin yapıldığını kaydetti. 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak vatandaşların taleplerini değerlendirmiş, revize etmiş bir şekilde milletin karşılarına çıkmaları gerektiğini belirten Berber, "12 Eylül 2015'te seçimlerden önce büyük kongre heyecanını yaşayacağız." dedi. Genel merkez ve ilçelerde yapılan istişarelerde 2023 hedeflerine yürürken, nerede eksikleri varsa bunları tamamlama konusunda büyük kongrede karara bağlayacaklarını belirten Berber, "Milletimiz yüzde 45 dedi, geçmişte bize yüzde 50 destek verdi şimdi de bu yüzde 50 desteğe talip olacağız" dedi.

Yaşanan terör saldırılarının yürekleri dağladığına dikkat çeken Berber, "Artık başkalarının Heronlarına bağımlı bir istihbaratımız yok. Tamir bakım gerekçesi ile tanklarımız alıp geri vermeyen ülkeler yok. Dostlarımız dediğimiz ülkeler bize ambargo uyguladılar. Alın silahlarınız sizin olsun dedik, kendi silahlarımızı yaptık. İnsansız hava araçlarını yapan dünyadaki 3 ülkeden birisiyiz. Bir kere taktık. Bu işin kökünü kazımadan, silahlarla değil, o silahların tetiklerini çekenlerin kökünün kazınmasına kadar bu iş bitmeyecek. Bizim rotamızı hep millet çizdi, Amerika değil başka ülkeler değil. Millet ne isterse onu yapacağız. Nereye gidersek gidelim bu işi bitirin diyorlar. Endişeye mahal yok. Bu millet 90 yıl önce yok edilmeyle karşı karşıya kaldı. O millet küllerinden yeniden bir ülke kurdu. Kendi ordusunun ihtiyacının yüzde 80'ini üreten bir ülkeyiz. Bize düşmanlık etmeye kimsenin gücü yetmez" diye konuştu.

Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Şehzadeler İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement