Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali

Bu yıl ilki düzenlenecek Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali, 24 Haziran'da başlıyor.

21.06.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ilki düzenlenecek Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali, 24 Haziran'da başlıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Dostluk Kazansın" temasıyla gerçekleştirilecek festival, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) öncülüğünde organize edildi.

Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan filmlerin gösterileceği festival,Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ve Alanya Belediyesi, ALTAV, ALTİD VE ALTSO gibi kurumların katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Almanya, Bulgaristan, Belarus, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan'dan filmlerin katıldığı festivalde, "Jack", "Happy Hour", "The Judgement", "Snow", "The Count of Oranges", "Seagulls", "Love Swing", "Homeland", "Down The River" ve "Nabat" isimli filmler gösterilecek.

Film gösterim programında ayrıca Atalay Taşdiken imzalı "Arama Motoru", Biray Dalkıran'ın yönettiği "Meleklerin Mucizesi" ve Japon-Türk ortak yapımı Mitsutoshi Tanaka'nın yönettiği "Ertuğrul 1890" filmleri de yer alıyor.

Festival kapsamında ayrıca, "Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri" başlıklı bir panel düzenlenerek, sinema sektörünün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemleri ele alınacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement