Almanya'dan Ikby'ye Yardım - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Ikby'ye Yardım

Almanya\'dan Ikby\'ye Yardım

Almanya merkezli yardım kuruluşu Wings of Help/Luftfahrt ohne Grenzen, Irak'ın kuzeyine 7 tırla 108 ton insani yardım malzemesi gönderiyor.

10.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Wings of Help/Luftfahrt ohne Grenzen (LOG) adlı insani yardım kuruluşunun, Irak'ın kuzeyine gönderdiği insani yardım konvoyu Ankara'ya ulaştı.

Yardım kuruluşunun başkanı Frank Franke, Ankara'dan Gaziantep'e doğru yola çıkacak ve oradan da Irak'a geçecek insani yardım konvoyuyla ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Konvoyun 7 tırdan oluştuğunu ve yaklaşık 108 tonluk insani yardım malzemesi taşıdığını belirten Franke, tırlardan 5'inin Ankara'da bulunduğunu, diğer ikisinin ise Bulgaristan'dan Türkiye'ye girişinde gümrükte yaşanan sorun nedeniyle sınır kapısından şu an geçmekte olduğunu söyledi. Franke, genç yaştaki Alman vatandaşlarının yardım malzemelerini paketlemede gönüllü olarak çalıştığını vurguladı.

Franke, LOG Başkan Yardımcısı Marie-Luise Thüne ile yarın Gaziantep'e giderek tırları karşılaycaklarını ve konvoyla birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Duhok kentine varacaklarını belirterek, "Biz bu malzemeleri insanlara direkt olarak ulaştırmak istiyoruz" dedi.

LOG Başkanı Franke, Türkiye- Suriye sınır bölgesinde bulunan Suriyeli mültecilere de 2012 yılının ağustos ayından bu yana acil yardım malzemesi gönderdiklerini, üçüncü konvoyu göndermeye hazırlandıkları sırada Irak'taki olayların patlak verdiğini anlattı.

Erbil Belediye Başkanı Nihad Latif Qoja'nın kendilerine ulaşarak bölgede çadır, gıda, temizlik malzemesi ve bebek bezine ihtiyaç duyulduğunu söylediğini aktaran Franke, bunun üzerine Suriye'ye gönderilecek konvoyu 13-14 Ekim tarihine erteleme kararı aldıklarını belirtti.

Franke, Qoja'nın kendisine, Erbil'de IŞİD tehdidinin 400 bin kişiyi yerinden ettiğini, Duhok'ta ise 750 binden fazla Iraklı mültecinin bulunduğunu ve bunların 250 bininin çocuk olduğunu ilettiğini söyledi.

Suriye ve Kuzey Irak'a yardım gönderme sürecinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kızılay ile işbirliği içinde olduklarını söyleyen Franke, "Bu kurumlar işlerini çok profesyonelce yürütüyor ve görülüyor ki Türkiye bu kriz bölgelerinde büyük rol oynuyor" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Ikby'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement