Alpu'da 18 Yetiştiriciye Erkek Toklu Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Alpu'da 18 Yetiştiriciye Erkek Toklu Dağıtımı

Alpu\'da 18 Yetiştiriciye Erkek Toklu Dağıtımı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün, Hayvancılığın Geliştirilmesi ana başlığı altındaki projesi kapsamında Eskişehir'de yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Arttırılması Projesi" kapsamında Alpu ilçesindeki 8...

27.06.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün, Hayvancılığın Geliştirilmesi ana başlığı altındaki projesi kapsamında Eskişehir'de yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Arttırılması Projesi" kapsamında Alpu ilçesindeki 8 köyde bulunan 18 yetiştiriciye 33 baş erkek toklu dağıtımı yapıldı.

Altınova Tarım İşletmesi'nden alınan erkek tokluların dağıtımı nedeniyle yapılan törene İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, Alpu Kaymakamı Ömer Büyükergene, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü İlhami Bektaş, Alpu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Volkan Arıkan il ve ilçe müdürlüğü personelleri ile koyun yetiştiricileri katıldılar.

Erkek tokluların sahiplerinin kura ile belirlendiği törende bir konuşma yapan İl Müdürü Çankaya, proje kapsamında daha önceki yıllarda Sivrihisar, Çifteler, Seyitgazi, Odunpazarı, Tepebaşı ve Beylikova ilçe ve köylerinde koç ve erkek toklu dağıtımının yapıldığını hatırlattı. Çankaya, koyun yetiştiriciliğinde kullanılacak erkek materyalin, doğacak yavrunun genetik özelliklerinin yarısını babadan aldığı için çok önemli olduğunu, damızlıkta kullanılacak koçların bir sürüde en fazla 2 yıl kullanılması gerektiğini, daha fazla kullanıldığında kan yakınlığından dolayı sürüdeki hayvanlarda cüsse olarak bir küçülme, döl verimleri ve diğer verimlerinde gözle görülür bir azalma görüldüğünü belirtti.

Erkek toklular, çekilen kuradaki kulak numaralarına göre yetiştiricilere İlçe Müdürlüğü personeli nezaretinde teslim edildi.

Yürütülecek olan bu proje ile Alpu'daki koyun yetiştiricilerinin, et ve yapağı yönünden daha yüksek verimli sürüler elde ederek gelirlerini ve dolayısıyla refah seviyelerini yükseltecekleri belirtildi - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alpu'da 18 Yetiştiriciye Erkek Toklu Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement