Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- Öğretmen atamaları ağustosta yapılacak -Milli Eğitim Bakanı Avcı: -"(Öğretmen ataması) İşin mantığı, doğrusu rasyoneli Temmuz başında yapılacak olan KPSS ve alan sınavlarını beklemek ve sonra da ağustos ayında bu atamaları o günün koşullarına, ihtiyaçlarına, branşlarına göre il dağılımlarına göre yapmak" -"Bugüne kadar ne öğretmen atamalarında, ne diğer ekonomik konularda seçim geliyor diye yapmamız gereken bir işi yapmamakla övünüyoruz.

03.04.2015 11:01

1- Öğretmen atamaları ağustosta yapılacak

- Milli Eğitim Bakanı Avcı:

-"(Öğretmen ataması) İşin mantığı, doğrusu rasyoneli Temmuz başında yapılacak olan KPSS ve alan sınavlarını beklemek ve sonra da ağustos ayında bu atamaları o günün koşullarına, ihtiyaçlarına, branşlarına göre il dağılımlarına göre yapmak"

-"Bugüne kadar ne öğretmen atamalarında, ne diğer ekonomik konularda seçim geliyor diye yapmamız gereken bir işi yapmamakla övünüyoruz. Popülist davranmamakla kendimizi hep öyle takdim ettik. 'Seçim ekonomisi uygulamayız' dedik, uygulamadık"

-"12 yıl ve fazla bir yerde görev yapmış olan öğretmenler, il içinde rotasyona tabii olacaklar. Ondan sonraki yıl 11'e, ondan sonraki yıl 10'a, ondan sonraki yıl 9'a, en son 8 yıla. Dolayısıyla 4 sene sonra 8 yıldan fazla bir okulda görev yapamaz kuralını yerleştirmiş olacağız"

-"Tecrübeli öğretmenlerimizi bu bölgelerde (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) görev yapmaya özendirecek maddi ve manevi tedbirler üzerinde çalışıyoruz onu da yakında açıklayacağız"

-(Dershane öğretmenlerinin MEB'de istihdamı) Yasada toplam 6 yıl sigortalı çalışmış olanlar müracaat edebilirler denildi. Kesintisiz 6 yıl değil. Hepsini topladığımız zaman 6 sene prim ödeme dolduruyorsa o zaman müracaatları yapabilecekler"

(Selma Kasap-Yıldız Seçil Aktaş-Esra Altınmakas/Ankara)

2- Eriyen çocuk ilk hayaline kavuştu

-Kas erimesi nedeniyle yürüme yetisini kaybeden ve 18 yaşına gelmeden hayatını kaybetme riski bulunan 11 yaşındaki Ahmet Emin Ateş, en büyük hayallerinden biri olan bilgisayar oyunu, playstation ve yeni televizyona kavuştu

- Anadolu Ajansı çalışanları tarafından alınan hediye ile yüzü gülmeye başlayan küçük Ateş, şimdi Fenerbahçeli Volkan Demirel'i bekliyor

-Ahmet Emin Ateş:

"Hediyelerimi aldım, çok mutluyum. Çok teşekkür ederim, vaktimi hep bununla geçireceğim. Sizi, hatırlayacağım"

-Anne Elif Ateş:

"Bugün, en büyük hayallerinden birine kavuştu. Onun mutluluğu, bizim mutluluğumuz. Şu anda inanır mısınız, ilk adımlarını atıyor gibi mutlu adeta. Gözlerinden ne kadar mutlu olduğu anlaşılıyor"

(Yeşim Sert Karaaslan/Ankara)

3- " İran'a yaptırımların kaldırılması petrol fiyatlarını düşürür"

Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve Hanke:

"Yaptırımların kaldırılması İran'ın uluslararası piyasaya daha fazla petrol satması anlamına geliyor. Aynı zamanda İran'ın dondurulan likiditesinin de serbest bırakılması demek"

"Eğer petrolün satışının önünü açarak, diğer tüm değişkenleri aynı şekilde tutarsanız, petrol fiyatları olduğundan daha düşük olacaktır"

(Gökhan Kurtaran/Londra)

4- "Rum liderinin tekrar müzakere masasına gelmesini bekliyoruz"

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami:

"Rumlar, masayı terk ederek dünya kamuoyunun tepkisini çekti. Rum liderinin, gelişen şartlarda durumu değerlendirip tekrar müzakere masasına gelmesini bekliyoruz"

"Kıbrıs Türk tarafı, hidrokarbon konusunun çözüme katkı yapacak bir konu olarak görülmesini talep ediyor. Bunun, Kıbrıs Türk halkının aleyhine kullanılacak bir koz olmasına izin vermeyiz"

"Hidrokarbon konusunun kapsamlı çözüme katkı sağlayabilmesi için başta BMGK üyeleri olmak üzere ilgili tüm tarafların, Rum tarafına çok net bir mesaj vermesi gerekir"

"Kıbrıs'ta sadece Türk tarafının iyimserliği, iyi niyeti yetmiyor. Rum tarafı, uluslararası tanınmışlık şemsiyesinin altına saklanıp azami talepleri masaya koyuyor"

(Murat Demirci/ Lefkoşa) (Fotoğraf)

5- İŞKUR, öğrencilere kariyer danışmanlığı yapacak

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı:

"Meslek seçimi ve kariyer planlarını yaparken öğrencilere yardım olması amacıyla hazırladığı Meslek Seçimine Destek dergisini tüm ortaokul ve liselere göndererek 1 milyon öğrenciye ulaştıracak"

"Dergi, meslek seçimi aşamasında Avrupa standartlarında öz geçmiş hazırlama, 21. yüzyılda aranan beceriler, teknolojik bağımlılık konularında yol gösterici olacak"

(İlkay Güder/Ankara)

6- "Büyümede trend yakalanması sevindirici"

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan: "Geçen yıl üçüncü çeyreğe baktığımızda yüzde 1,6 olan büyüme, dördüncü çeyrekte yüzde 2,6'ya yükseldi. Burada sevindirici olan büyümede bir trend yakalanması. Büyüme oranı önemli ama trend de önemli"

"Birincisi, petrol fiyatlarının Türkiye ekonomisine olumlu etkilerini bu sene daha net göreceğiz. İkincisi, 2 ay sonra bir genel seçim var, bu genel seçimin ardından Türkiye'de 4 yıl başka seçim olmayacak. Bu da siyasi istikrar anlamına geliyor"

"Bu sene ekonomiden çok daha iyi bir performans bekliyoruz"

(Önder Felek/Sivas) (Fotoğraflı)

7- İhracatçı alacak sigortasını benimsedi

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan:

"Alacak sigortası uygulamamız ihracatçılarımızdan nihayet ilgi görmeye başladı"

"Alacak sigortasında geçen yıl 11 milyar dolara ulaştık. Bu yıl da 13 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz"

"Faktoringde pilot uygulama devam ediyor, yılın ikinci yarısı tamamen uygulamaya geçmiş olacağız"

(Musab Turan/İstanbul)

8- Almanya'da elektriğin yarısı kömürden

Avrupa'nın en fazla enerji tüketen ülkesi Almanya, geçen yıl 614 milyar kilovatsaatlik elektrik üretiminin yüzde 43'ünü linyit ve maden kömüründen elde etti

Dünyada elektrik üretiminde kömürün ağırlığı devam ediyor

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

9- Milli formayı giydi, dünyalar onun oldu

Kariyerinde ilk kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Medicana Sivassporlu stoper Ümit Kurt:

"Çok mutluluk verici bir duygu. İnanılmaz mutlu oldum, adeta dünyalar benim oldu"

"Hedefim, milli formayı uzun yıllar giyebilmek. Bunun için daha çok çalışmaya devam edeceğim"

(Önder Felek/Sivas)(Fotoğraflı)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement