Anka, 12 Ocak 2008 Cumartesi Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 12 Ocak 2008 Cumartesi Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

12.01.2008 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği toplu spor salonu açılış töreninde konuşma yapacak. (Saat:13.00)

-Erdoğan ayrıca, Darüşşafaka'yı ziyaret edecek ve ardından Etiler Dünya Göz Hastanesi'nin açılışına katılacak. (Saat:14.30/16.00)

-GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD temaslarının ardından Türkiye'ye dönüyor. Gül'ün, Esenboğa Havalimanı'nda ABD gezisi ve temaslarıyla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. (Saat:08.40)

-CHP LİDERİ BAYKAL, PARTİ OKULU'NDA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda, CHP'ye katılım törenine katılacak. Baykal ardından, Parti Okulu'nun ilk dersini verecek. (Saat:11.00/12.00)

-KORSANLA MÜCADELE EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, "2008-2010 Orta Vadede Korsanlıkla Mücadele Eylem Planı Hazırlıkları" konulu Fikri Haklar Koordinasyon Komitesi Toplantısı'nın ardından basın toplantısı yapacak. (Saat:10.30)

-DSP İL BAŞKANLARI 2. GRUBU TOPLANIYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, iki gün sürecek olan DSP İl Başkanları 2. Grup Toplantısı'nda konuşma yapacak. (Saat:14.00)

-EĞİTİM-SEN'DEN KADIN ÇALIŞANLARIN SOSYAL HAKLARI SEMPOZYUMU

-Eğitim-Sen, "Eğitim ve Bilim İşkolunda Çalışan Kadınların Sosyal Hakları ve İş Güvenliği" konulu sempozyum düzenliyor. İki gün sürecek olan sempozyumun açılış konuşmaları, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Elif Akgül Ateş tarafından yapılacak. (Saat:09.30)

-GAZ KESİNTİLERİNE KARŞI LNG ALIMI İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ

- İran ile doğal gaz kesintisi sorunu sürerken, Enerji Bakanlığı, BOTAŞ'ın acil durumlarda kolaylıkla LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) alması için yasal düzenlemeye gidecek. Düzenleme ile LNG alımları Kamu İhale Yasası kapsamı dışına çıkarılacak.

-İran Devlet Başkanı Ahmedinecad'ın, Başbakan Erdoğan'a, pazartesi gününden itibaren gaz akışının yeniden başlayacağını bildirmesine rağmen, teknik sorunlar nedeniyle kademeli akış sağlanabileceği öğrenildi. İran pazartesiden itibaren normal gaz akışına dönebilse bile; 21 Aralık'ta 3-4 milyon metreküpe inen, 7 Ocak'ta da tamamen kesilen gaz akışı için öncelikle hatta boşlukların dolması süreci olacak.

-"ELEKTRİK HIRSIZI" ÜNİVERSİTELİYE KISA DÖNEM ASKERLİK YOK

-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, üniversitelere gönderdiği yazıda, "elektrik hırsızlığı" yapan üniversite mezunlarının, askerlik görevlerini 15 ay yapmak zorunda bırakıldığını belirtti. YÖK üniversitelerden, öğrencilerin konu ile ilgili bilgilendirilmesini istedi.

-YARGITAY, EŞİNE "KIZ ÇIKMADI" DİYEN KOCAYI TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ

- Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine "kız çıkmadı" diyen kocanın açtığı boşanma davasının reddini onayladı. Yargıtay, kendisine iftira eden kocasından tazminat isteyen kadını haklı buldu.

-REHN'DEN, "İNGİLTERE KKTC'Yİ NİYE DOLAYLI TANIYOR?" DİYE SORAN RUM VEKİLE YANIT: "BİZ KARIŞMAYIZ"

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, "KKTC'yi dolaylı tanıyan İngiltere'ye yaptırım uygulamayacak mısınız?" diye soru önergesi veren Rum AP üyesine, "Komisyon, topluluk müktesebatını ihlal etmedikçe, üye devletler ve üçüncü ülkeler arasındaki anlaşmaları yorumlama ya da karışma konumunda değildir" yanıtını verdi.

-AŞIRI TERLEME TARİHE KARIŞIYOR

-El, ayak, koltuk altı ve yüzde meydana gelen aşırı terleme, "Endoskopik Transtorasik Sempatektomi" adı verilen operasyon ile artık son buluyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr Serdar Han, yüzde 98 oranında başarı elde edilen bu yöntemle aşırı terlemenin önlenebileceğini belirtiyor.

-LONDRA'DAKİ TÜRKLERDEN MESAJ: "SİGARA YASAĞINA UYMAK ZOR DEĞİL"

-Türkiye'de yürürlüğe girecek olan sigara yasağının bir benzerinin Temmuz ayından bu yana uygulandığı Londra'da yaşayan Türkler, Türkiye'deki tiryakilere ve işyerine sahiplerine "yasağa uymak zor değil" mesajı gönderdi.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 12 Ocak 2008 Cumartesi Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement