Ankara-İstanbul YHT'de Bilet Fiyatı Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Ankara-İstanbul YHT'de Bilet Fiyatı Belli Oldu

Ankara-İstanbul hızlı tren biletleri otobüsten pahalı, uçaktan ucuz olacak. İlk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu.

11.05.2014 12:26  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tamamlanma aşamasına gelen Ankara-İstanbul hızlı tren biletleri otobüsten pahalı, uçaktan ucuz olacak. İlk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu. Fiyatın revize edileceği belirtildi. Bununla beraber hat üzerinde 9 durak olacak.

BİLETLERDE ESNEK FİYAT UYGULAMASI OLACAK

Ankara-İstanbul hızlı tren biletleri otobüsten pahalı, uçaktan ucuz olacak. TCDD, bu konuda teknik bazı çalışmalar yaptı. İlk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu. Ancak bu rakamın yeniden revize edileceği belirtildi. Bilet fiyatlarının belirli günlerde ve saatlerde daha ucuz olacağı esnek uygulama da yapılacak.

3.5 SAAT SÜRECEK

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için geri sayım başladı. Toplam 533 kilometrelik hattın 266 kilometrelik bölümünün açılışı devam eden sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin tamamlanmasindan sonra yapılacak. İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi ilk etapta Arifiye üzerinden yapılacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecek.

9 DURAK OLACAK

Geyve- Sapanca kesiminin tamamlanmasıyla hattaki yolculuk süresi 3 saate inecek. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara- Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açıldı. Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 266 kilometrelik bölümün açılışı ise Piri Reis Treni ile gerçekleştirilen test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin ardından yapılacak. Testler 60, 80, 100, 120 kilometrelik hızlar şeklinde kademeli olarak artırılacak. Hattın maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak ve test sürüşleri saatte 275 kilometrelik hıza göre yapılacak. Bunun yanı sıra trafik testi adı verilen sinyalizasyon testleri de tamamlanacak. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

HAT 2015'TE MARMARAY'A BAĞLANACAK

Hattın hizmete girmesinin ardından sonradan projelendirilen Geyve-Sapanca arasında standardı daha yüksek kesimin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul (Pendik) arasındaki yolculuk süresi 3 saat 15 dakikaya, Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi ise 3 saate inecek. Geyve-Arifiye arasındaki hat ise konvansiyonel trenler tarafından kullanılacak. Projenin ikinci kesiminin tamamlanmasıyla İstanbul-Ankara arası yolculuk 3 saat, Ankara-Pendik arası yolculuk ise 2 saat 45 dakika olacak. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleşecek.

YOLCU TAŞIMACILIĞINDA DEMİRYOLUNUN PAYI YÜZDE 78 OLACAK

Ankara ile İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor. Ankara-İstanbul hattında 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluşuyor.

Ankara-İstanbul YHT\'de Bilet Fiyatı Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ankara-İstanbul YHT'de Bilet Fiyatı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ....ss: cahape yıllardır halkı sömürüp hiçbir yatırım yapmadı bazı zihniyet ondan rahatsız değilde akp nin bu yatırımındanrahatsız neden acaba 30 33 Yanıtla
  • köle cafer: kim gider ya bu uçakmı bu asgari ücret kaç para, tren bu 20-30 tl normal 19 6 Yanıtla
  • isa: varan 65 ulusoy 65 pamukkale58 .bnce fiyatlar normal 6 18 Yanıtla
  • General: Bir asgari ücretli adam (aldığı maaş 846 tl )4 kişilik aile ile istanbula gidip geldilermi bir ay açlar adaletmi bu bana kimse bahsetmesin adaletten sürü psikolojisi dewam edin siz el insaf be kardeşim 6 6 Yanıtla
  • körfezli: bakın arkadaşlar yapılan herşey güzeldir ama 90 yıldır bu ülkede hiç bir şey yapılmadı gibi bir saçmalık konuşursanız o zaman sizn hangi ülkede yaşadığınıza şaşarım 2002 yılından önce bu ülkede tren yolu hastane okul karakol askeriye fabrika ünivesite otaban karayolu hava yolu deniz yolu yokmuydu allah aşkına bu şekilde saçmalamayın hepside vardı iyi yada kötü ama siz 1990 1980 1970 lerden bahsediyorsunuz her çağın gerekleri kadar yapılmış herşey o zamanki teknoli değişimiyle şimdiki birmi o zamanki nufusla şimdik birmi ayrıca 2002 yılına kadar devletin kaç fabrikası vardı şimdi kaç bence siz ona bakın 5 6 Yanıtla
  • ZERO: Ankara Esenboğa dan İstanbul sabiha gökçen havalimanına defalarca kez 70 tl ye uçmuşluğum vardır.. 8 2 Yanıtla
  • isa: varanla istanbula 65e idiyorum.isteyen.sitesinden baksın.bnce çok iyi 7 3 Yanıtla
  • hakki: varan 59,ulusoy 59, pamukkale 58.hızlı tren konforu için bnce ideal bi ücret.zamandan da kazanç ayrıca 8 1 Yanıtla
    şahin: kesinlikle 0 0
  • ibrahim: varan ve ulusoy.sözüm ona konforlu firmalar 65 e gidiyor.70 çok iyi bnce 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement