Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.AÇIKÖĞRETİM Fakülteleri'nde okuyan Alanya'daki öğrenciler, açıköğretim sınavlarının ilçede yapılması için imza kampanyası başlattı.

07.03.2013 17:16

Foto: Resepsiyondan foto

===

'Sınavlar ilçede yapılsın' kampanyası

AÇIKÖĞRETİM Fakülteleri'nde okuyan Alanya'daki öğrenciler, açıköğretim sınavlarının ilçede yapılması için imza kampanyası başlattı. Öğrenciler, toplayacakları 10 bin imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Başbakanlık, Yüksek Öğretim Kurumu ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderecek. Sınavlar için en yakın sınav merkezi olan Antalya'ya gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e sınav merkezine giderken yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

SINAVLAR ALANYA'DA YAPILSIN

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Cemile Kaya, Alanya, Gazipaşa ve Anamur'da yaklaşık 10 bin açık öğretim öğrencisi olduğunu söyledi. Alanya'da oturmalarına rağmen 135 kilometre mesafedeki Antalya'da sınava girmek zorunda kaldıklarını belirten Kaya, "Antalya'da en az 2 gün konaklıyoruz. Otel ve ulaşım maddi ve manevi olarak bizi etkiliyor. Alanya'da açıköğretim bürosunun hizmet vermesini ve sınavların ilçede yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

10 BİN İMZA TOPLAYACAKLAR

Açıköğretim Dersleri Öğretmeni Halil Işıl ise "Sınavların Alanya'da yapılması için her türlü fiziki koşul mevcut. İlçemizde KPSS ön lisans, ortaöğretim sınavları, açık lise ve ehliyet sınavları zaten yapılıyor. Alanya'da 1 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 183 okul, 1832 derslik ve sınav yapabilecek 3 bin 89 öğretmen varken, burada neden sınav yapılmadığını anlamıyoruz. Bu nedenle imza kampanyası başlatarak sesimizi duyurmak istedik. 31 Mart'a kadar 10 bin imza toplayacağız" diye konuştu.

Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney ise "Bu konuyu daha önce araştırdım. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda mevzuatı tam olarak ortaya koyamıyor. Sınavların ilçelerde yapılması konusundaki bu talebi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'na aktaracağım. Sınavların Alanya'da yapılması bizim için de uygun olur" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin Hüseyin Güney ile fotosu

===

CHP'li başkan için tutuklamaya itiraz yapıldı

ALANYA'ya bağlı Mahmutlar Beldesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Belde Belediye Başkanı Ali Çelik, avukatı aracılığıyla tutuklanma kararına itiraz etti. Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan 13 ihbar üzerine 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma çerçevesinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese 25 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

'Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla yapılan operasyonda aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik ve 1 belediye meclis üyesinin de bulunduğu toplam 36 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerde Başkan Ali Çelik'in de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Mahmutlar Belediye Bakanı Ali Çelik'in avukatı, müvekkilinin tutuklanmasına itiraz etti. Çelik'in avukatı Ömür Takavut, 3 sayfalık itiraz dilekçesini tutuklama kararını veren 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdi. Av. Takavut verdiği dilekçede, müvekkili Ali Çelik'in tahliyesini, bu talep yerinde görülmez ise kefalet dahil günlük imza ve yurtdışına çıkış yasağı gibi uygun görülecek bir adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasını talep etti.

Dilekçede, atılı suçların varsayımdan ibaret olduğu, delillerin karartılma ihtimalinin ve kaçma şüphesinin bulunmadığı, Ali Çelik'in seçilmiş belediye başkanı olduğu, tutuklamanın kamu vicdanında rahatsızlığa yol açtığı vurgulandı. Ali Çelik'in avukatının ardından diğer 16 tutuklunun avukatları da mahkemeye itirazda bulundu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Çelik - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement