Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Kaçırıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Kaçırıldığı İddiası

Antalya Büyükşehir Belediye binasına giden AK Parti'li bir grup, belediyeye ait resmi evrakların imha edilmek üzere kaçırıldığını iddia etti Çöp araçlarına konulmak üzere hazırlanan poşetlerdeki belgeleri koruma altına alan gruptakiler, çöp kamyonlarına yüklenen bazı torbaları da indirdi.

02.04.2014 16:14

Antalya Büyükşehir Belediye binasına giden AK Parti'li bir grup, belediyeye ait resmi evrakların imha edilmek üzere kaçırıldığını iddia etti.

Belediye binası önüne gelen AK Parti'li bir grup, slogan attıktan sonra bina içine girdi. Belediyeden bazı belge ve bilgisayarların kaçırıldığını iddia ede grup, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı önünde çöp araçlarına konulmak üzere hazırlanan poşetlerdeki belgeleri koruma altına aldı. Çöp kamyonlarına yüklenen bazı torbaları da indiren gruptakiler, çöpleri almak üzere gelen bir çöp aracının şoförü ile tartıştı. Bu sırada gruptakilerin bazıları, aracın hareket etmemesi için lastiklerinin havasını indirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Cemal Öcal, katı atık toplama günü olması nedeniyle geri dönüşüme gönderilecek kağıtların toplandığını, yakılmak istenen veya imha edilen belgelerle ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesine gelen AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de belediye mali işler başkanlığına ait bazı belgelerin kaçırıldığı veya yok edilmek istendiği duyumları üzerine geldiklerini belirtti.

İl Seçim Kurulu resmi rakamlarına göre AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in seçimi 23 bin 431 oy farkla kazandığını ifade eden Köse, "CHP adayı Mustafa Akaydın, Antalya merkez başta olmak üzere bazı ilçelerde itirazda bulundu. Bu itirazların büyük bölümü reddedildi. Akaydın'ın itirazı üzerine yapılan sayımlarda da bir sonuç çıkmadı" dedi.

Kepez ilçesinde yapılan itiraz sonucu açılan 50 çuvalın yeniden sayıldığını ve bir hata çıkmadığını bildiren Köse, "Seçimde girilen tutanaklarla son sayılanlar arasında fark olmadığı görüldü. Döşemealtı, Aksu, Konyaaltı, Kepez, Alanya, Manavgat ve Finike'de de itirazlar reddedildi. CHP'nin yaptığı itirazlar sonucu bazı sandıklarda tekrar sayım yapıldı ama AK Partinin oyları arttı" diye konuştu.

Köse, itirazlarla CHP'nin oyunu artırmak gibi bir amacı olmadığını, Mustafa Akaydın'ın zaman kazanmak istediğini anladıklarını savunanak, şöyle devam etti:

"Akaydın'ın amacının zaman kazandırmak ve belediyenin Menderes Türel'e devrini geciktirmek. Bu süreçte de ayrıca saklanılması, kaçırılması ve imha edilmesi gereken evrakları ortadan kaldırmak olduğunu anladık. Çünkü çok ciddi suçlar işlendi. Hırsızlıklar yapıldı. Bu evrakların yok edilmesi suretiyle suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadırlar. Maalesef Mustafa Akaydın'ın koltuk hırsı, kendisiyle birçok insanı da suç işlemeye yöneltmektedir."

Yetkilileri hassas davranmaya davet eden Köse, "Bilgisayar kasalarının kaçırıldığını, imha edildiğini biliyoruz. Emniyeti, yetkileri gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum. Özellikle imar ve bütçeyle ilgili 5 yıl saklanılması gerekin ıslak imzalı belgelerin yakıldığını ve imha edildiğini gördük" ifadesini kullandı.

Gruptakiler, polis ekiplerinin gelmesinin ardından bölgeden ayrıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi Evraklarının Kaçırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement