Antalyalılarla Helalleşen Akaydın: Vedamı Başarı Dileklerimi Sunarak Yapmak İsterdim - Son Dakika
Güncel

Antalyalılarla Helalleşen Akaydın: Vedamı Başarı Dileklerimi Sunarak Yapmak İsterdim

Antalya'da 30 Mart'ın resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, belediye önünde yaptığı toplantının bir veda olabileceğini belirterek helalleşti.

04.04.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 30 Mart'ın resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, belediye önünde yaptığı toplantının bir veda olabileceğini belirterek helalleşti. Akaydın, "Bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapıyor olmak isterdim. Yağma tehdidi altında olmayan bir Antalya'da, şaibeli olmayan dürüst ve adil bir seçim sonrasında yapmak isterdim. Görevimi kapkara değil ak ve temiz bir siyasi partinin belediye başkanına devrederken yapmak isterdim. Ona başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim" dedi.

30 Mart'ın ardından ilk kez Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'la birlikte belediye önünde hazırlanan platforma çıktı. Başkan Akaydın'ın konuşması öncesi Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi'ne Ak Partililerin gerçekleştirdiği baskının görüntüleri dev ekran kanalıyla belediye önündeki alanı dolduran kalabalığa izletildi. Görüntülerde Ak Partilerin zorla belediye birimlerine girdiği, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in 'Evrakları yaktınız' diyerek belediye personeline bağırdığı görüldü. Sinevizyona yansıtılan görüntüler, Ak Partilerin Büyükşehir Belediyesi binasına Türk Bayrağı asıp Ankara oyun havası eşlinde oynamasıyla sona erdi.

Yaklaşık 500 kişinin toplandığı alanda Akaydın'ın henüz konuşmaya başlamadan alandan 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Her yer Antalya her yer direniş' sloganları yükseldi.

DEMOKRASİ FACİASI

Toplantının tarihe not düşecek bir toplantı olduğunun altını çizen Mustafa Akaydın, "Seçim sürecinde yaşadıklarımız cumhuriyet tarihimizde benzeri görülmemiş bir demokrasi faciasıdır" dedi.

Sürecin İngiliz gazetesi The Times tarafından 'Sahte demokratlar kendi mezarlarını kazarlar' şeklinde yorumlandığını hatırlatan Mustafa Akaydın, seçimlerin gerçekleştiği 30 Mart gecesi ve onu izleyen 4 günlük sürede yaşananların dehşet verici olduğunu iddia etti. Çok şaibeli ve karanlık bir seçimi geride bıraktıklarını savunan Mustafa Akaydın, "Kul hakkı yemenin acıklı örneklerini 17 Aralık sonrasında görmüştük. 30 Mart'ta oy hakkımız da gasp edildi. 3 Nisan 2014'te ise Antalya'nın tarihine, Büyükşehir Belediyesi'nin, iktidar partisi milletvekilleri ile militanlarının baskınına uğradığı ve çalışanlarının darp edildiği gün olarak geçti" diye konuştu.

'NELER BULDULAR NELER'

CHP'nin Antalya oylarının titizlikle incelendiğini belirten Akaydın, "Neler buldular neler. Bunlarla ilgili olarak ilçe ve il seçim kurulu başkanlıklarımıza itirazlarımızı yaptık" dedi.

Partisi bir oya dahi sahip çıkmak için böyle bir çalışma içindeyken, Ak Parti'nin başta Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve adayı Menderes Türel tarafından sürecin provoke edildiğini savunan Akaydın, 'Yolsuzluk belgelerini imha ediyor' iddiasının da böylesi bir ortamda gündeme getirildiğini savundu. Akaydın, imha iddiasına, "Bu doğal ve rutin bir işlemdir. Yakmayıp da çöp bidonlarına doldurmak belediye meclisi gündemini ortalığa saçmak olur. Bu hem doğru değildir, hem de çevre dostu bir atık tasfiyesi biçimi değildir" diye karşılık verdi.

'MÜCADELEDE KARARLIYIM'

Ak Parti'nin Çarşamba günü kelimenin tek anlamıyla 'eşkıyalık' sergilediğini savunan Akaydın, "Kadınları darp edenler arasında kadın bir milletvekilinin bulunması ise dehşet vericidir" dedi.

Milletvekili Enç'in Büyükşehir Belediyesi çalışana bir kadını sözsel ve bedensel şiddet uyguladığını kaydeden Akaydın "Kolunu da morarttıktan sonra büyük olasılıkla başbakanından övgü almıştır. Televizyon ekranlarına yansıyan öfke şovunu o nedenle yapmış ve rolünü icra etmiştir. Ama Türkiye'nin kadın haklarını savunmakta ve kadına yönelik şiddete karşı çıkmakta öncülük eden bir kentinin siyasi tarihinde kendi adına son derecede utanç verici bir iz bırakmıştır" diye konuşmasını sürdürdü.

Kendisinin ABD'deki kızının yanına kaçacağı iddiasını ise "Gülünç" olarak nitelendiren Akaydın, "Arzularını dile getiriyorlar besbelli. Hiç umutlanmasınlar. Hayallerini boşa çıkarmakta, burada kalmakta ve onlara karşı verdiğim mücadeleyi hayatımın sonuna kadar devam ettirmekte kararlıyım" sözleriyle açıklamasına devam etti.

BİR VEDA HAVASI

Antalya'da 30 Mart sonrası yaşanan olayları "Çamura bulanmış olanların çamur atmaya koyulmuş olmalarıdır. Seçim hilelerini örtmeye çalışmalarıdır" diye değerlendiren Mustafa Akaydın, bu konuşmasının aynı zamanda bir veda konuşması da olabileceğini söyledi. Akaydın, şunları söyledi:

"Öyleyse eğer, ben bunu demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla özümsemiş bir Türkiye'de yapıyor olmak isterdim. Yağma tehdidi altında olmayan bir Antalya'da, şaibeli olmayan dürüst ve adil bir seçim sonrasında yapmak isterdim. Görevimi kapkara değil ak ve temiz bir siyasi partinin belediye başkanına devrederken yapmak isterdim. Ona başarı dileklerimi sunarak yapmak isterdim. Darp edilmemiş, hakarete uğramamış elemanlarımın hazır bulundukları, baskına uğramamış bir belediye binasının çatısı altında, hizmetleri için onlara teşekkür ederek yapmak isterdim. Bugün hem bunları yapamamanın hüznü, hem de hayallerimin bir gün gerçek olacağına olan inanç ve umut var yüreğimde. Dahası bu uğurda vermeye devam edeceğim mücadelenin kararlılığı var."

Konuşmasının sonunda platform üzerinden Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in belediye baskınını yaptığı sırada çekilen fotoğraflarının büyütülmüş halini gösteren Akaydın, alandaki partililere, "Hakkınızı helal edin" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyalılarla Helalleşen Akaydın: Vedamı Başarı Dileklerimi Sunarak Yapmak İsterdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement