Askon'un İftar Programı - Son Dakika
Ekonomi

Askon'un İftar Programı

ASKON Genel Başkanı Koca: "Ülkemiz önemli bir 10 yıllık dönemi geride bırakmış ve yığınla olumsuz konuyu tarihe gömmüştür.

03.07.2014 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "Ülkemiz önemli bir 10 yıllık dönemi geride bırakmış ve yığınla olumsuz konuyu tarihe gömmüştür. Ancak aynı tarz politika ve uygulamalarla yeni 10 yıl kuşatması çok mümkün değildir. Yeni 10 yıla yeni politika ve uygulama hazırlamak gerekiyor" dedi.

Koca, ASKON tarafından düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye açısından yeni girilen yolda hayırlı sonuçlar çıkmasını temenni ederek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından gerçek anlamda bağımsızlıkların yakalanacağı ve geri dönülmez süreçlerin başlayacağı eşikler olmasını diledi.

Her ramazanın ilk cuma akşamının İstanbul'da ASKON'un iftar akşamı olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Aslında iftarlarımızı her yıl ümmetin bir sorununa yardımcı olmak için bir konuyu vesile edip, yardım toplamaya gayret ediyorduk. Başta Somali, Pakistan, Myanmar ve Suriye bizim geçmiş iftarlarımızda gündemlerimiz oldu. 1 Temmuz itibariyle bütün zihinler ülkemiz için yeni bir dönemin başlangıç olacağına dair beklenti içine girmiştir. Bizim de beklentimiz ve temennimiz böyledir. Ülkemiz önemli bir 10 yıllık dönemi geride bırakmış ve yığınla olumsuz konuyu tarihe gömmüştür. Ancak aynı tarz politika ve uygulamalarla yeni 10 yıl kuşatması çok mümkün değildir. Yeni 10 yıla yeni politika ve uygulama hazırlamak gerekiyor. Bunlar yapıldığında ülkemiz beklenen o büyük sıçramayı yapacaktır."

Koca, ASKON olarak her yıl yayımladıkları ekonomi raporuna bu yıl ek rapor yapmaya karar verdiklerini anlatarak, raporda George Friedman'ın Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinin bulunacağını belirtti.

Türkiye'nin çevre ülkelerini de içine alan bir bölgesel entegrasyon çalışması yapılması gerektiğini dile getiren Koca, "Artık katma değeri yüksek teknoloji üreten bir merkez olmak zorundayız. Bu önerilerin rekabetimizi daha rasyonel, bölge karakterinin daha verimli ve topyekun sinerjinin oluşturulmasında daha etkin sonuçlar üretileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Koca, enerji, cari açık ve diğer kamu açıklarının zaaf olarak bir tarafta tehdit olmaya devam ettiğini savunarak, tam anlamıyla üniversite-sanayi işbirliğini sağlayamamanın, katma değer ağırlıklı ileri teknoloji üretimine geçilmesini önlediğini aktardı.

Türkiye'nin jeostratejik konumu itibariyle bölgesel merkez olma mecburiyetinde olduğunu söyleyen Koca, "11 Ağustos sabahı çok farklı bir Türkiye'yi hep birlikte kurmak için el ele ve omuz omuza olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Koca, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kalem hediye ederken, "Bu kalemle birlikte 11 Ağustos günü bizi de unutmayacaktır" dedi.

Bu arada iftara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ASKON üyeleri de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Askon'un İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement